Veure al navegador

Edició número 26
| 21.12.2020

 

 

MONODES
Josep Oliver augura una recuperació lenta i a mitjà termini

La segona sessió del cicle Monodes, que promou l’Agència NODE Garraf, va tenir com a ponent al professor Josep Oliver Alonso, catedràtic emèrit d’Economia Aplicada (UAB). Davant d’una cinquantena de participants, en sessió telemàtica, el professor va fer un repàs de la situació actual i va expressar la seva preocupació en relació amb l’escenari post-Covid.

Visita suggerida 

MONODES
Antón Costas reobrirà el cicle d’economia i empresa

Joan Canadell i Josep Oliver han estat els primers ponents del cicle Monodes, els mesos de novembre i desembre. El 2021 NODE Garraf continuarà aquest programa de ponències d’economia i empresa. La primera sessió de l’any comptarà amb la participació del professor Antón Costas. Serà dimarts 19 de gener, a les 12h. Es parlarà de conjuntura econòmica i expectatives de l’any en curs.


 

CRISI SANITÀRIA
Noves mesures restrictives per frenar el repunt de la pandèmia

A partir d’aquest dilluns 21 de desembre i fins a l’11 de gener s’aplicaran noves mesures que afectaran l’activitat social i confinament nocturn durant els dies festius de Nadal, l’hostaleria i la restauració, els equipaments esportius i la mobilitat. Es continua amb el perímetre tancat a tot Catalunya. Dins del territori es restringeix a l’àmbit comarcal tota la setmana.

Visita suggerida 

GREUGES
S’aprova la revisió anual dels peatges de la C-32

El Govern de la Generalitat ha aprovat el sistema vigent de revisió anual de les tarifes i peatges de les vies i autopistes de la seva titularitat, acordat amb les empreses concessionàries. Els preus que s'han aprovat, tenen validesa a partir de les 0.00 hores del dia 1 de gener de 2021. Entre altres, aquesta resolució afecta a l'autopista C-32 Pau Casals, Castelldefels - Sitges - El Vendrell.

Visita suggerida 

INDICADORS
El Garraf és la 7a comarca catalana pel que fa a la taxa d’atur

A 30 de novembre de 2020, la comarca del Garraf comptava amb 10.527 persones inscrites com a demandants d’ocupació. En relació amb el mateix mes de l’any passat suposa un increment del 19,5%. Avui, la taxa d’atur registral al Garraf arriba al 15,19%. Amb aquest percentatge és la segona comarca de la demarcació de Barcelona, només per darrera de l’Anoia (15,40%), i la setena de Catalunya.

Visita suggerida
 

PLANIFICACIÓ
El Garraf dissenya la seva estratègia d’activitat econòmica

En aquest darrer trimestre de 2020 s’ha concentrat la fase de participació prèvia a la redacció del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf. Representants d’una vintena d’entitats de la comarca i, en total, fins a 160 persones han aportat propostes que nodriran la partitura estratègica. Promogut des del Pacte per l’Ocupació i encarregat a NODE Garraf, el document es presentarà abans de l’estiu de 2021.

Visita suggerida 

ENOLOGIA
Els vins del Massís del Garraf ja es poden comprar on line

De la mà de NODE Garraf i per iniciativa del comerç ribetà MonVi.cat, s’acaba d’obrir una botiga a internet per promocionar els vins del Massís del Garraf. Aquest segell coincideix amb una subzona de la DO Penedès, tot i que expressa característiques molt pròpies i exclusives. Ja es poden adquirir combinacions de diferents marques, de tres en tres, a preus molt atractius perquè es tracta d’un llançament promocional.

Visita suggerida 

NOU WEB
El web d’Origen Garraf guanya atractiu

NODE Garraf acaba de penjar un nou aparador internètic dedicat a tot allò que és característic del nostre districte enogastronòmic, des dels productes autòctons i de proximitat fins a la gastronomia i els vins, passant pel receptari i altres recursos d’interès. També s’ofereix informació de La Llotja i de la Novena de Cuina Marineria del Garraf, que tindrà lloc el mes de març.

Visita suggerida 

 

LA REVISTA DE NODE
3a edició de la revista Origen Garraf

Amb l’embolcall gràfic del dissenyador Jordi Corella, ja ha sortit d’impremta el 3r número de la revista Origen Garraf. Editada per NODE Garraf, aquesta publicació es presenta com un catàleg de les singularitats de la comarca i tot allò que té a veure amb el desenvolupament econòmic i el dinamisme empresarial. A banda de la versió impresa també podeu fullejar-la en format digital.

Visita suggerida 

 

NOTA DE CONJUNTURA ECONÒMICA
El 3T el PIB català creix un 15,7% respecte al trimestre anterior

L’avanç trimestral del PIB, que elabora l’Idescat, mostra que el tercer trimestre del 2020 l’economia catalana va registrar un fort creixement trimestral, d’un 15,7 %, per la reobertura de gran part de l’activitat econòmica després del confinament dur que es va aplicar durant bona part del segon trimestre. En termes interanuals, però, el PIB continua en valors força inferiors a fa un any, amb un descens d’un 9,1 %.

Visita suggerida 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
La Diputació promou la posada en marxa de l’Àrea 5G Penedès

L’objectiu de l’Àrea 5G Penedès es basa en el desplegament de la xarxa 5G comercial de Telefónica per tal de promoure la formació i disseminació, la realització de workshops, l’ús d’un laboratori i l’impuls de projectes pilot i proves de concepte sobre aquesta tecnologia. L’Àrea 5G Penedès inclou la vegueria del Penedès, que abasta les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.

Visita suggerida 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
12 milions d’euros per reactivar l’ocupació

La Diputació de Barcelona ha aprovat el Pla de Reactivació de l’Ocupació, que compta amb una dotació de 12 milions d’euros, i que té l’objectiu de pal·liar les conseqüències de la crisi econòmica i social provocada per la COVID-19 i la conseqüent aturada en l’economia i destrucció de l’ocupació. El programa forma part del Pla de Xoc i té molt en compte els col·lectius més vulnerables.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Catalunya Circular: Observatori d'Economia Circular

L'objectiu d'aquest observatori Catalunya Circular és visibilitzar els esforços que fa Catalunya en matèria d’economia verda i circular i fer difusió dels èxits assolits. Això permetrà que les iniciatives existents es repliquin i també facilitarà avançar en el coneixement existent, integrant plenament la circularitat en l’economia catalana. Cada vegada hi ha més iniciatives privades i institucionals que paga la pena conèixer.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
"Per Nadal, consum local"

L'Agència Catalana del Consum ha impulsat una campanya divulgativa que, prenent el format tradicional de l’auca, vol fomentar la compra de productes locals i la contractació de serveis en establiments de proximitat durant el Nadal. També vol fomentar un consum més responsable, conscient, solidari, segur i sostenible. La campanya s’allargarà fins la primera setmana de gener de 2021.

Visita suggerida


 

PACTE INDUSTRIAL DE LA REGIÓ METROPOLITANA
Present i futur dels polígons industrials

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona ha presentat el document Present i futur dels polígons industrials: més enllà de la seva transformació. L’objectiu és fomentar el debat sobre la transformació dels polígons industrials per fer front a la complexitat generada per una nova indústria dinàmica i canviant, evitar la seva obsolescència, i millorar la seva capacitat per ser un factor de competitivitat.

Visita suggerida


Ens en sortirem

Tanquem un any 2020 que ha estat excepcional en tots els aspectes de la nostra vida. Un any duríssim que ens ha posat a prova, en què hem hagut de superar situacions molt difícils, que ens ha endinsat en una greu crisi sanitària i econòmica però sobretot social.

Hem vist perdre persones estimades, hem hagut d’estar lluny dels nostres familiars, hem vist una sanitat extenuada i un munt de negocis en una situació extrema, alguns dels quals no podran superar.

Per tot això i per molt més hem hagut d’adaptar-nos a la nova situació i hem hagut de ser més forts que mai per seguir endavant. Una fortalesa que ens la dona la solidaritat i la generositat que també ha aflorat a la societat durant aquest any. Si alguna cosa hem après de tot això és precisament a donar les gràcies a totes les persones que s’han bolcat en donar un cop de mà per ajudar els altres a superar aquest moment.


Continueu la lectura...

Rosa Huguet i Sugranyes
Presidenta de NODE Garraf

 >> Consulteu la versió digital


>> Consulteu la versió digital>> Consulteu la versió digital
DIMARTS 19 DE GENER · 12h
Cicle Monodes
“Què podem esperar de 2021”
Amb el professor Anton Costas, catedràtic de política econòmica (UB)
· Via Zoom
· Organitza: NODE Garraf

DIMARTS 19 DE GENER · 19h (a 20h15)
"El debat estratègic del Garraf"
Obert als lectors de l'Eix Diari
· Via Zoom
· Organitza: Eix Diari
· Col·labora: Agència NODE Garraf
En el marc del procés de redacció del Pla Estratègic d'Activitat Econòmica del Garraf

DIMECRES 27 DE GENER · 12h (a 13h30)
Gestió i reactivació del polígons industrials (PAEs)
Sessió de ponències i casuística aplicada
· Via Zoom
· Organitza: NODE Garraf

DE FEBRER A MAIG
La Llotja · 4a edició
Programació d’activitats al voltant de la DO Terra i Mar
· Coordina: NODE Garraf
· Amb el suport de la Diputació de Barcelona · Xarxa de Productes de la Terra
+ info

DIMARTS 23 DE FEBRER · 9h30 (a 11h30)
1r Aplec d'elaboradors, productors i restauradors de Sant Pere de Ribes Obert a participants de les comarques del Garraf i el Penedès
· Lloc: Sant Pere de Ribes
· Organitza: Ajuntament de Sant Pere de Ribes i NODE Garraf
· Amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra · Diputació de Barcelona

DIMECRES 3 DE MARÇ · 18h Presentació de La Llotja · 4a edició Presentació de la 1a Novena de Cuina Marinera del Garraf
· Lloc: Institut Joan R. Benaprès · Escola d'Hostaleria de Sitges
· Organitza: NODE Garraf
· Col·labora: Escola d'Hostaleria de Sitges
· Amb la participació dels gremis d’hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú
· Amb el suport de la Diputació de Barcelona

DEL 5 AL 21 DE MARÇ
1a Novena de Cuina Marinera del Garraf
· Organitzen: establiments del Garraf Gastronòmic
· Coordina: NODE Garraf
· Amb la participació dels gremis d’hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú
· Amb el suport de la Diputació de Barcelona
+ info

DIMARTS 9 DE MARÇ · 19h
Acte d'entrega dels Premis Origen Garraf
· Lloc: Finca Mas Solers
· Organitzen: Ajuntaments de la comarca del Garraf
· Coordina: NODE Garraf
En el marc del Pacte per l’Ocupació del Garraf

DIMARTS 16 i DIMECRES 17 DE MARÇ
3r Simposi Garraf “El Garraf, nous escenaris per a una nova realitat” Jornades d’economia i estratègia comarcals
· Lloc: Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Fòrum Hèlix Garraf · NODE Garraf
· Col·labora: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
· Amb el suport de la Diputació de Barcelona

DIMECRES 7 D’ABRIL · 9h30
Fòrum Hèlix Garraf Reunió plenària de la quàdruple hèlix de l’econosistema del Garraf
Presentació del Quadern Verd de l'Economia del Garraf Informació de seguiment del PEAE Garraf
· Lloc: per confirmar
· Convoca: NODE Garraf

DIJOUS 8 D’ABRIL · 9h (a 14h)
“La Intel·ligència Artificial (IA) en el Turisme” Sessió de ponències i casuístiques aplicades
· Lloc: Hotel Melià Sitges
· Organitza: NODE Garraf i Ajuntament de Sitges
· Col·laboren: Gremi d'Hostaleria de Sitges i Melià Sitges
Amb el suport de Diputació de Barcelona

DIMECRES 12 DE MAIG · 18h (a 19h30)
Acte de lliurament dels Premis “Garraf Turisme”
· Lloc: Club Nàutic Vilanova · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf
· Col·labora: Escola d’Hostaleria de Sitges
· Amb el suport de Diputació de Barcelona

DIJOUS 20 DE MAIG · 20h30
Sopar i festa del Peix Senzill
· Lloc: Restaurant La Cucanya · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf
· Col·labora: Garraf Gastronòmic i Vins del Massís del Garraf
· Amb el suport de Diputació de Barcelona


Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat


Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat