Veure al navegador

Edició número 25
| 30.11.2020

 

 

MONODES
Una campanya de Nadal amb xifres de rècord

Monodes és el cicle de sessions de conferència i col·loqui que acaba d’estrenar NODE Garraf. Tindrà periodicitat mensual i el primer ponent ha estat Joan Canadell. El president de la Cambra de Comerç de Barcelona va parlar del context actual i les expectatives. Entre altres consideracions, es va apuntar a la previsió més optimista en relació amb l’augment de consum per part de les famílies en la campanya de Nadal.

Visita suggerida 

MONODES
Josep Oliver, quina economia ens espera?

Josep Oliver Alonso, catedràtic emèrit d’Economia Aplicada (UAB), reconegut autor d’articles i estudis, ponent de verb explícit i bon coneixedor de la geografia econòmica comarcal de Catalunya, intervindrà en la propera sessió del cicle Monodes, el 16 de desembre, a les 12h, via telemàtica. El Dr. Oliver parlarà de l’economia que ens espera, des d'avui a l'endemà de la pandèmia. Inscripció gratuïta.

Visita suggerida 

UNIVERSITAT
Marisa Zaragoza, nova directora del campus de la UPC

Divendres passat es va conèixer el relleu de Frederic Vilà, al capdavant de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú i, per extensió, del campus de la UPC al Garraf i el Penedès. Marisa Zaragoza, del Departament de Matemàtiques i membre del Centre de Recerca d’Arquitectures Avançades de Xarxes (CRAAX), serà la primera dona en ocupar el càrrec de direcció de la nostra institució universitària. 

PLANIFICACIÓ ESTRATÈGICA
Les entitats del Garraf s’apunten al Pla Estratègic

Una vintena d’entitats i col·lectius empresarials i professionals de la comarca s’han apuntat a la fase de participació que es proposa des del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf. Des del passat 1 d’octubre, l’exercici de planificació que coordina NODE Garraf per encàrrec del Consell Comarcal ja ha reunit un centenar i mig de participants en un total de trenta accions.

Visita suggerida 

FILM CLÚSTER
Gran Penedès Film Commission atraurà més rodatges

Amb l’impuls de l’Ajuntament de Sitges i del NODE Film Clúster s’acaba de llançar al mercat de destinacions filmogràfiques el segell Gran Penedès Film Commission. Com a epicentre del film clúster, l’Ajuntament de Sitges es planteja multiplicar l’atractivitat de la mateixa població i les comarques més properes, amb les quals ja s’estan promovent complementarietats a l’hora d’oferir localitzacions.

Visita suggerida 

DESENVOLUPAMENT
NODE Garraf compleix 10 anys

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf ha complert 10 anys aquest passat 25 de novembre. Funciona com un consorci públic, amb participació dels Ajuntaments i el Consell Comarcal, però també amb la implicació dels sindicats CCOO i UGT, la FEGP, la Cambra de Comerç i el campus de la UPC. Bona part de les iniciatives i programes que porta a terme es nodreixen amb recursos de la Diputació de Barcelona.

Visita suggerida 

 

LA REVISTA DE NODE
Origen Garraf sortirà abans de Nadal

El tercer número de la revista Origen Garraf, que edita l’Agència NODE Garraf, sortirà d’impremta la primera quinzena de desembre. El disseny de la coberta és de Jordi Corella (ADN Studio) i l’índex proposa una llista d’articles i reportatges d’empreses, equipaments i propostes que donen exclusivitat o singularitat a la comarca, des del punt de vista de les dinàmiques i els potencials econòmics.

Visita suggerida 

ELS DIGITALS DE NODE
Apunteu-vos als newsletters de NODE Garraf

Amb una periodicitat mensual, NODE Garraf publica dos informatius digitals. D’una banda, edita aquest que esteu llegint, Hèlix Garraf, amb notícies d’interès econòmic i empresarial; d’una altra, Garraf · Costa Barcelona, amb informacions relacionades amb el turisme i la nostra comarca. Prop de 3.000 adreces electròniques ja són receptores d’aquests newsletters. Us hi podeu subscriure gratuïtament.

Envieu missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat 

SUBVENCIONS
NODE Garraf us posa al dia pel que fa a ajuts i subvencions

Gairebé tots els dies l’Agència de Desenvolupament del Garraf edita un PDF amb format molt pràctic en el què s’ofereixen novetats que tenen a veure amb convocatòries i línies d’ajuts i subvencions, així com d’altres informacions relacionades amb el suport a l’activitat empresarial. La subscripció és gratuïta; només cal enviar un missatge.

Envieu missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat 

 

DIGITALITZACIÓ
Technode, per guanyar competitivitat

De la mà de la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració del campus de la UPC, l’àrea d’Empresa de NODE Garraf acaba de posar en marxa una programació d’accions formatives amb el títol Technode. En aquest primer cicle es proposen temes relacionats amb la innovació, la metodologia Agile i els procediments de Lean management. Les sessions són telemàtiques i d’inscripció gratuïta.

Visita suggerida 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Més de 1.000 milions per donar major suport als ajuntaments

El ple de la Diputació de Barcelona ha donat llum verda a un marc pressupostari d’1.008.041.135 euros per l’any 2021, que representa un augment del 4% respecte el pressupost inicial d’aquest 2020. D’aquesta forma, la Diputació de Barcelona es manté com l’administració de referència a nivell local i continuarà treballant per reforçar els ajuntaments per a fer front a la crisi econòmica i social provocada per la COVID-19.

Visita suggerida 

CONCA · GENERALITAT DE CATALUNYA
Informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA) ha fet públic l'Informe anual sobre l'estat de la cultura i de les arts 2019 que elabora anualment. L'Informe és una radiografia del sector just abans de la pandèmia i ofereix una primera aproximació a l’afectació provocada per la crisi sanitària de la COVID-19. En la elaboració de l’informe han participat 23 experts i set periodistes especialitzats.

Visita suggerida

Empatia, solidaritat i pandèmia

Es diu que aquest virus que ens està atacant és la malaltia que demana més solidaritat en la societat.

Hem de portar mascareta, no per nosaltres, sinó per no contagiar a l’altre. Hem de tancar el negoci, no per nosaltres, sinó per no propagar més el virus. Ens hem de quedar a casa, no per nosaltres, sinó per no col·lapsar el sistema sanitari que en gaudim tots i totes... i així podria continuar expressant la necessitat de solidaritat que comporta aquesta pandèmia, que ens demana uns esforços individuals enormes per uns beneficis col·lectius necessaris. El coronavirus ens està demanant més que mai que demostrem la nostra solidaritat com a societat i com a humanitat.


Continueu la lectura...

Aurora Carbonell
Alcaldessa de Sitges
>> Consulteu la versió digital


>> Consulteu la versió digital

 Subscriu-te gratuïtament als nostres newsletters mensuals.

Només cal indicar nom i cognom i adreça electrònica, envia'ns un missatge a agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat  Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat