Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 24
| 30.10.2020

 

 

INFORME TRIMESTRAL | CAMBRA DE COMERÇ
La segona onada retarda la recuperació

La segona onada ja és aquí. El repunt de la pandèmia s’ha estès per quasi tota Europa les darreres setmanes. França i Regne Unit, per exemple, tenen una situació epidemiològica tan greu com la nostra, i també estan prenent mesures restrictives, la qual cosa impactarà en les seves economies i de retruc en la nostra a través de menors exportacions i menys moviments de passatgers.

Visita suggerida 

L’ATUR AL GARRAF
La taxa registral és el 15,19%, 10.200 persones sense feina

A 30 de setembre de 2020, el servei públic d’ocupació al Garraf registrava fins a 10.200 persones inscrites que buscaven feina. Això suposa un 27,39% més que ara fa un any. La taxa d’atur registral arriba al 15,19%; és la 8a comarca de Catalunya amb més incidència i la 2a de la província de Barcelona, darrere de l’Anoia (16,09%). En les dades no es tenen en compte les persones afectades per ERTOs.

Visita suggerida 

ELS ERTOs AL GARRAF
El 50% de les persones treballadores estan afectades

El nombre de persones afectades per expedients de regulació d'ocupació temporals al Garraf, des del 22 de març fins al mes de setembre del 2020, se situa en 11.532 treballadors. La immensa majoria dels casos estan vinculats a la crisi sanitària. Això equival a que el 49,45% de les persones treballadores del Garraf hi estan afectats, molt per sobre del 31,83% de Catalunya.

Visita suggerida 

 

PLA ESTRATÈGIC DEL GARRAF
Ha començat l’etapa de participació

El procés de redacció del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf ja ha posat el rellotge en marxa. L’etapa de participació es va iniciar el passat 1 d’octubre, amb la sessió de treball que va tenir lloc al campus de la UPC. Fins al mes de desembre es succeiran diferents trobades, reunions i focus grup per tal de recollir el major nombre d’aportacions amb les què es construirà el document de la planificació.

Visita suggerida 

PLA ESTRATÈGIC DEL GARRAF
Un Pla obert a les entitats i a la ciutadania

En la fase de participació del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica es treballa de la mà de les entitats empresarials, gremials, professionals i sindicals per recollir l’estat d’opinió de tots els sectors implicats. També es compta amb els mitjans de comunicació de la comarca. A més, a títol individual, es poden aportar propostes mitjançant un espai que s’ha disposat en el web del PEAE.

Visita suggerida 

JORNADES D’ECONOMIA I ESTRATÈGIA
El 3r Simposi Garraf s’ha ajornat fins al 16 i 17 de març

Les jornades d’economia i estratègia comarcals previstes per aquest mes d’octubre hauran d’esperar una conjuntura més favorable. L’Agència NODE Garraf proposa de nou aquest 3r Simposi Garraf pels dies 16 i 17 de març a l’auditori de Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú. Un per un, tots els ponents i els moderadors de les diferents taules han confirmat la seva participació en les dates proposades com a alternativa.

Visita suggerida 

SUPORT A L’EMPRESA
NODE Garraf edita un nou butlletí d’ajuts i subvencions

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf publica un recull de resolucions, convocatòries i altres informacions relacionades amb ajuts i subvencions per a empreses, professionals i entitats públiques i privades. S’edita tots els dies que hi ha novetat amb la intenció de servir els continguts d’interès amb la major promptesa. La subscripció és gratuïta i podeu sol·licitar-la a l’adreça agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat

Visita suggerida 

ES REUNEIX TRIMESTRALMENT
El Fòrum Hèlix Garraf promou la interacció publicoprivada

En modalitat telemàtica, el passat 6 d’octubre va tenir lloc la sessió trimestral del Fòrum Hèlix Garraf. De nou s’hi van aplegar representants polítics i d’entitats gremials, empresarials, professionals, sindicals i dels àmbits financers, de la comunicació i del coneixement. Com a temes més rellevants, es va parlar del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf i del 3r Simposi Garraf.


 

POLÍGONS
La seguretat a les zones industrials i comercials és prioritària

Els Mossos d’Esquadra reforcen la seva labor de vigilància i seguretat en els polígons d’activitat econòmica i en les zones comercials de la comarca del Garraf. La presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, s’ha reunit recentment amb el nou inspector en cap de l’Àrea Bàsica Policial del Garraf, Josep M. Montero, i el sotsinspector, Josep Leal. Durant la visita també es va tractar la problemàtica dels ciberdelictes.

Visita suggerida 

GARRAF CREA
La revista Origen Garraf serveix d’aparador als nostres creatius

Promogut per NODE Garraf, el programa Garraf Crea té el propòsit de divulgar la feina dels artistes i dissenyadors gràfics de la comarca, així com el coneixement dels mateixos professionals que tenim a casa nostra. Per això, la coberta de la revista Origen Garraf, editada per l’Agència de Desenvolupament, exposa cada vegada una il·lustració d’un dels nostres creatius i a l’interior de la revista es parla de l’autor.

Visita suggerida


 

 

AUTÒNOMS
Mesures de suport als treballadors autònoms

En el seu darrer butlletí d’actualitat laboral, la consultoria Auren ha publicat un resum de mesures de suport als treballadors autònoms arran de la pandèmia. Aquestes mesures s’han publicat recentment, dins del RD 30/2020. Entre altres, es fa referència a la pròrroga de les prestacions extraordinàries per cessament d'activitat i diverses situacions en les què es pot sol·licitar la prestació.

Visita suggerida 

COVID-19
Activem Catalunya, informació al voltant de la pandèmia

L’espai web Activem Catalunya ofereix tota la informació sobre mesures per contenir els brots i els ajuts que estan en termini i les mesures que impulsa la Comissió per a l’elaboració del pla per a la reactivació econòmica i protecció social (CORECO) per activar el país i ajudar la ciutadania i les empreses a sortir de la crisi provocada per la COVID-19.

Visita suggerida 

EMPRENEDORS
Promoure empreses en l’àmbit de la salut i el benestar

Tandenn i Neàpolis estan treballant en el Select Weekend Talent, un esdeveniment que es porta a terme durant un cap de setmana amb emprenedors que vulguin crear el seu propi projecte empresarial en l'àmbit de la salut i el benestar (e-health). El Select Weekend Talent està basat en la dinàmica Startup Weekend en què es pretén validar una idea i desenvolupar-la en equip durant divendres, dissabte i diumenge.

Visita suggerida 

TECNOLOGIA
Cinc innovacions que ofereix la tecnologia 5G

La cinquena generació de transmissió i connexió de dades (5G) ja és una realitat. Es preveu que revolucioni sectors com l’economia, els negocis, la domòtica, l’automoció o el transport. Els experts apunten que, juntament amb l’internet de les coses, el Big Data i la intel·ligència artificial, el 5G esdevindrà un motor fonamental del creixement econòmic en els propers anys.

Visita suggerida

Cal buscar noves fórmules per adaptar-nos

Són temps convulsos i d’incertesa. La pandèmia de la Covid-19 ens ha trasbalsat a tots i totes i no hi ha sector econòmic que no hagi patit els seus efectes d’una manera o altra.

És en aquests moments difícils -per molt que sembli un tòpic- quan hem d’estar més units que mai i sobretot no decaure en l’esforç de tirar endavant.

Els ajuntaments estem fent també un esforç molt important per mirar de pal·liar els efectes de la crisi. Els nostres recursos i competències són, però, limitats i cal buscar noves fórmules que ens serveixin per adaptar-nos a les situacions de cada moment. I és que moltes coses no tornaran a ser com abans. D’aquí la importància de reconvertir-nos i replantejar models o estratègies que donàvem per vàlides i que podem veure trontollar. Ara el context ha canviat i ens mostra nous escenaris que ens han de portar a ajustar o reorientar molts plantejaments.


Continueu la lectura...

Abigail Garrido Tinta
Alcaldessa de Sant Pere de Ribes.
>> Consulteu la versió digital


>> Consulteu la versió digital

 

  Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat