Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 22
| 31.07.2020

 

 

ÍNDEX FEGP
El Garraf és la 10a comarca més competitiva

La FEGP ha presentat recentment el seu Índex de Competitivitat Econòmica, realitzat per la consultora Actíva Prospect, amb el patrocini de CaixaBank i el suport de la Diputació de Barcelona mitjançant NODE Garraf. El document mereix la major atenció perquè conjuga una diversitat d’indicadors a partir dels quals es pot entendre el comportament i les dinàmiques econòmiques de cadascuna de les comarques. .

Visita suggerida 

3r SIMPOSI GARRAF
Josep Oliver, Anton Costas i Oriol Amat, ponents

Des de NODE Garraf es treballa en la programació del 3r Simposi Garraf, que es presentarà amb el títol El Garraf, nous escenaris per a una nova realitat. Les jornades anuals d’economia i estratègia comarcals tindran lloc a Vilanova i la Geltrú, els dies 20 i 21 d’octubre. Es preveu una seixantena de ponents, entre els quals ja es pot confirmar la participació dels economistes Oriol Amat, Josep Oliver i Anton Costas.

Visita suggerida 

PACTE PER L’OCUPACIÓ AL GARRAF
Un pla estratègic d’activitat econòmica per rellançar el Garraf

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf ha rebut l’encàrrec del Consell Comarcal del Garraf per conduir el procés de redacció del pla estratègic d’activitat econòmica de la comarca. Amb promptesa, es treballarà a partir de setembre per tenir-lo enllestit el juny de 2021. Aquesta actuació es deriva del Pacte per l’Ocupació al Garraf, que aplega les administracions locals i els agents socials i econòmics.


 

FILM CLÚSTER
Sitges és l’epicentre dels rodatges de Costa Barcelona

Sitges ja és la seu del primer film clúster de Catalunya. L’oficina operativa queda ubicada a les instal·lacions de Nivell 10. Des d’aquesta mateixa seu del NODE Film Clúster es treballarà en la promoció de l’activitat de rodatges per a la vila de Sitges, per a la resta de municipis del Garraf i per al conjunt de la demarcació Costa Barcelona. La iniciativa de NODE Garraf, de la mà de la Diputació de Barcelona.

Visita suggerida 

TURISME
Som al Garraf, un vídeo que ens fa més atractius

NODE Garraf ha editat un vídeo promocional de la comarca en el què es posen tots els accents en els seus atractius turístics. Ha obtingut una gran repercussió a través de les xarxes socials i ha rebut una allau de visualitzacions a Youtube. Com si fos una road movie, el vídeo mostra la riquesa i la varietat del territori, els seus espais naturals, el seu patrimoni artístic i cultural i la seva gastronomia amb “Origen”.

Visita suggerida 

VINS DEL MASSÍS DEL GARRAF
Els cellers del Garraf van a l’una

Una dotzena de cellers s’identifiquen amb la divisa Vins del Massís del Garraf, que promou NODE Garraf. S’han posat d’acord per treballar en properes actuacions promocionals. L’objectiu principal és guanyar presència en les cartes dels establiments de restauració de l’entorn més proper i d’arreu del país. Un altre repte serà assolir un major grau de coneixement entre la ciutadania de l’entorn més proper.

Visita suggerida 

GARRAF GASTRONÒMIC
La tradició de la cuina marinera com a millor pretext

Ben aviat es donarà a conèixer la llista dels primers establiments que participaran en la iniciativa Garraf Gastronómic. Es tracta de promocionar la riquesa gastronòmica de la comarca. La primera de les accions serà la Novena de Cuina Marinera del Garraf. Durant tres caps de setmana, del 6 al 22 de novembre, oferiran menús exclusius a partir del receptari tradicional, maridats amb Vins del Massís del Garraf.


 

COMUNICACIÓ
La 2a edició de la revista Origen Garraf sortirà per setembre

La publicació editada per NODE Garraf s’ha estrenat amb èxit i ja es prepara la segona edició, que sortirà per setembre. El magazine Origen Garraf és un aparador de les singularitats de la comarca i de tot allò que ens fa més rellevants, des dels grups de recerca, la formació i les indústries més avançades fins als actius enogastronòmics i les activitats artístiques i de lleure. Es publica en paper i en digital.

Visita suggerida


 


 

 

CASOS D’EMPRESA
17 empreses i les seves solucions en indústria 4.0 a Catalunya

Les últimes solucions que s’estan implementant a Catalunya, amb casos reals de proveïdors punters, es van presentar a la sessió virtual Marketplace de solucions indústria 4.0 amb l’objectiu d’oferir una fotografia actualitzada del que, a mitjans del 2020, es disposa al nostre país. Podeu veure les presentacions de les 17 empreses participants classificades pel tipus de servei que ofereixen.

Visita suggerida 

 

INFORME TECNOLÒGIC
La 5G a Catalunya

La tecnologia 5G representarà un enorme salt en la connectivitat mundial. Un salt necessari atès que el trànsit de dades ha augmentat un 42% entre 2014 i 2019; i entre 2016 i 2020 ha multiplicat per dos el nombre de connexions. L’evolució en el camp de la Internet de les Coses i les ciutats intel·ligents provoca que les xarxes 4G i LTE quedin curtes.

Visita suggerida 

 

ACCIÓ | GENERALITAT DE CATALUNYA
Suport a la competitivitat de l’empresa

S’ha obert la convocatòria per sol·licitar els nous Cupons ACCIÓ a la competitivitat de l'empresa, unes subvencions de fins a 20.000 euros per ajudar a impulsar els projectes de creixement empresarial: implementar noves tecnologies, exportar a nous països, transformar el model de negoci, rebre assessorament financer o ajudar les startup.

Visita suggerida 

ACCIÓ | GENERALITAT DE CATALUNYA
Suport a la internacionalització de l’empresa

S’ha obert la convocatòria per sol·licitar els ajuts del Programa de Cupons a la Internacionalització. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà a les 14h del dia 15 d'octubre de 2020 o fins a l'exhauriment de la dotació pressupostària dels ajuts. La quantitat màxima destinada a la línia d'ajuts és de 400.000 euros.

Visita suggerida 

ACCIÓ | GENERALITAT DE CATALUNYA
Impuls a l’exportació a través de l’e-commerce

S’ha posat en marxa un nou programa per impulsar la internacionalització de les empreses catalanes a través dels canals on-line. Sota el títol International eTrade, durant aquesta primera edició se seleccionarà una trentena d’empreses que rebran mentoria individual i personalitzada per impulsar el desenvolupament del seu negoci a internet.

Visita suggerida
L’impacte del Covid19 al Garraf

Amb dades de darrera hora, Actíva Prospect acaba de lliurar a NODE Garraf l’actualització de l’informe en el què es mostren les xifres de l’impacte econòmic derivat de la pandèmia Covid19 al Garraf.

El Garraf modera la seva afectació fins al 13,1 de l'ocupació, però es continua trobant entre les comarques més afectades per l'aturada de l'activitat.

Visita suggerida


 Primera edició

>> Consulteu la versió digitalEDICIÓ ANUAL
Informe territorial de la província de Barcelona 2020


La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona acaben de publicar l'edició anual de l'Informe territorial de la demarcació de Barcelona. Aquest és un document que ens aporta dades que es poden tenir molt en compte des del punt de vista social i econòmic, en el conjunt de la demarcació i en cadascuna de les comarques.

Visita suggeridaSectors d’interès

NODE Garraf ha preparat llistes d’empreses de la comarca agrupades per sectors d’activitat; en concret, aquelles que us poden ser de major interès en la conjuntura actual.

· Serveis TIC
· Serveis de neteja
· Assessories i gestories
· Missatgeria

Aquesta relació s’ampliarà amb altres llistats i cadascun d’ells s’actualitzarà amb noves entrades i possibles esmenes. Podeu escriure un correu a NODE.

Covid-19 · Línies d’ajut i altres novetats

El web de NODE Garraf disposa d’un apartat en el què es publiquen exclusivament aquelles notícies que tenen a veure amb els ajuts, subvencions i altres disposicions d’interès per als professionals i les empreses en relació amb la crisi sanitària i econòmica provocada pel Covid-19.

Visita suggerida

 Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat