Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 21
| 30.06.2020

 

 

ECONOMIA
El 3r Simposi Garraf proposarà un nou escenari econòmic

Els dies 20 i 21 d’octubre l’auditori de Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú, aplegarà la tercera edició de les jornades d’economia i estratègia comarcals, promogudes des del fòrum Hèlix Garraf i organitzades per l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf. El vertebrador d’aquest 3r Simposi Garraf serà el nou escenari econòmic al què ha de fer front la comarca arran de la pandèmia Covid-19.

Visita suggerida 

COMUNICACIÓ
Origen Garraf, la nova revista de NODE Garraf

Aquests darrers dies de juny surt d’impremta el nou magazine que edita l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf. Origen Garraf és el títol de la publicació que us arribarà trimestralment i que té l’objectiu de divulgar tot allò que fa més competitiva la comarca del Garraf i tot allò altre que li dona genuïnitat i exclusivitat. Es podrà llegir en paper i en versió digital. La revista rep el suport de la Diputació de Barcelona.


 

ESDEVENIMENTS
Gurmet.cat, el 1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic

Del 28 al 30 d’abril de 2021, l’auditori de Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú, acollirà el 1r Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya. L’esdeveniment vol ser un aparador de coneixement de noves tendències i intercanvi entre els professionals. La programació central serà una successió de ponències rellevants i taules de casuística amb representants de les companyies de major prestigi.

Visita suggerida 

ENOLOGIA
Vins del Garraf, la nova divisa promocional

La divisa Vins del Garraf té el propòsit de donar a conèixer les marques i els productes que s’elaboren en els entorns del massís i la marina del Garraf, adscrits a la DO Penedès. La iniciativa vol traduir-se en una major presència dels vins de la zona en les cartes dels restaurants del Garraf i d’arreu del país. A més, altres accions tindran com a objectiu aconseguir un major grau de coneixement entre la ciutadania.

Visita suggerida 

GASTRONOMIA
Garraf Gastronòmic, els nous ambaixadors del Garraf

El segell Garraf Gastronòmic es planteja com una marca de qualitat i alhora promoció dels restaurants que s'hi apleguen. Aquests establiments seran els ambaixadors de la cuina del Garraf i actuaran com el mascaró de proa de successives accions promocionals. Promoguda des de NODE Garraf, la iniciativa compta amb la complicitat dels gremis d’hostaleria de la comarca i el suport de la Diputació de Barcelona.

Visita suggerida 

NODE FILM CLÚSTER
Els escenaris del Garraf i el Penedès són de cine

El retorn a l’activitat pel que fa a la producció de rodatges a les comarques del Garraf i el Penedès s’està fent amb una agenda molt trepidant. Els escenaris i els equipaments que proposa el catàleg de localitzacions del NODE Film Clúster resulten cada vegada més atractius per a les productores d’espots publicitaris i sèries de televisió. És una iniciativa de NODE Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Visita suggerida


 


 

 

PROGRAMA
4 empreses del Garraf volen accelerar el creixement

Accelera el Creixement és un programa promogut per la Diputació de Barcelona i la PIMEC, en el qual Node Garraf hi participa com a referent de la comarca. Consisteix en l’acompanyament personalitzat a pimes durant 9 mesos, a càrrec d’experts en diferents àrees de gestió empresarial. S’elabora un pla de creixement i es dona suport a la seva execució.

Visita suggerida 

 

ACCIÓ | GENERALITAT DE CATALUNYA
Oportunitats de negoci internacional

La crisi sanitària i econòmica de la Covid-19 ha causat estralls a la major part de països del món. Un nou paradigma que ha canviat les prioritats i les regles dels joc en molts sectors econòmics obrint la porta a canvis accelerats i a noves oportunitats per a les empreses. ACCIÓ, a través del coneixement de les seves Oficines Exteriors, ha elaborat l'informe L'economia catalana en temps de confinament: oportunitats de negoci internacional.

Visita suggerida 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
S’aprova un programa per la millora de camins municipals

La Diputació de Barcelona ha aprovat el Programa sectorial de millora de camins municipals amb una dotació de 10 milions d’euros per als exercicis 2020 i 2021. Els destinataris d’aquest programa, que forma part de la primera fase del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social de la província, son 264 ajuntaments de la província de Barcelona de menys de 20.000 habitants.

Visita suggerida

Sobre la política industrial

Fins ara, la política industrial venia marcada pels desafiaments als quals s’enfrontaven les nostres economies, que bàsicament eren la globalització, els avenços tecnològics, la creixent interrelació entre la indústria i els serveis vinculats a la producció (això que s’anomena la nova indústria), la sostenibilitat, i la digitalització.

A aquests desafiaments, la Unió Europea va respondre proposant l’impuls d’un desenvolupament econòmic intel·ligent, sostenible i integrador, que posés la industria i la innovació en el cor del model de creixement.

En aquest marc, la política industrial de la Generalitat de Catalunya ha volgut ser realista però transformadora, ha volgut treballar de peus a terra amb la indústria que tenim però sense oblidar que el nostre sector productiu ha de transitar progressivament cap a sectors de més valor afegit.

També ha volgut ser facilitadora, d’impuls públic però amb el reconeixement del lideratge privat. Les empreses són les protagonistes de l’activitat industrial i la tasca del Govern és acompanyar-les en la seva adaptació al canvi de model industrial i fer que l’entorn en el qual treballen sigui competitiu.

I és molt important assenyalar que ha estat concertada amb els agents econòmics i socials. El Pacte Nacional per a la Indústria 2017-2020 és un full de ruta per al desenvolupament industrial del país que va ser elaborat conjuntament pel Govern i les principals organitzacions empresarials i sindicals.

Continueu la lectura...

Joan Miquel Hernández Gascón
Cap de l’Àrea d’Anàlisi Estratègica de la Direcció General d’Indústria
Sectors d’interès

NODE Garraf ha preparat llistes d’empreses de la comarca agrupades per sectors d’activitat; en concret, aquelles que us poden ser de major interès en la conjuntura actual.

· Serveis TIC
· Serveis de neteja
· Assessories i gestories
· Missatgeria

Aquesta relació s’ampliarà amb altres llistats i cadascun d’ells s’actualitzarà amb noves entrades i possibles esmenes. Podeu escriure un correu a NODE.

 
Covid-19 · Línies d’ajut i altres novetats

El web de NODE Garraf disposa d’un apartat en el què es publiquen exclusivament aquelles notícies que tenen a veure amb els ajuts, subvencions i altres disposicions d’interès per als professionals i les empreses en relació amb la crisi sanitària i econòmica provocada pel Covid-19.

Visita suggerida


BANC SABADELL
Pulso, per seguir el pols de l’activitat comercial

Pulso és l’eina de Banc Sabadell que permet conèixer i explorar, dia a dia, com evolucionen el consum i l’activitat comercial a tot el país, com també a la comunitat autònoma, província, municipi o àrea més propera. Es calculen els resultats a partir de les dades recollides i agregades diàriament per les TPV (terminales de punt de venda) (TPV) per tal d’oferir una estimació aproximada de la salut comercial.

Visita suggeridaAmb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat