Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 20
| 29.05.2020

 

 

TURISME
El Garraf aposta pel turisme gurmet

Des de NODE Garraf es vol promocionar la marca Garraf com a referent del turisme gurmet. Recentment s’ha presentat el conjunt d’actuacions previstes. En el mateix acte s’ha destacat la col·laboració dels gremis d’hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú i de l’Escola d’Hostaleria de Sitges. Ja es treballa en la creació dels segells Garraf Gastronòmic i Vins del Garraf, eixos d’aquesta estratègia.

Visita suggerida 

COMERÇ
Es crea la Taula de Comerç del Garraf

A proposta de NODE Garraf i via telemàtica, una trentena de participants es van aplegar en la sessió constitutiva de la Taula de Comerç del Garraf. Hi eren representades les entitats associatives del comerç i de l’hostaleria i també les administracions locals i comarcals. El gran repte del comerç local és la digitalització però la seva singularitat resideix en la capacitat d’oferir confiança i major seguretat.

Visita suggerida 

NEGOCIS
Reempresa

També en temps de confinament l’activitat de Reempresa no ha deixat de bategar. NODE Garraf ha atès un bon nombre de reemprenedors que cerquen oportunitats per assumir el relleu d’un negoci en perill de continuïtat. El servei que presta l’Agència de Desenvolupament del Garraf fa possible la successió en la gestió de les empreses i, per tant, el manteniment dels llocs de treball.

Visita suggerida


 

POLÍGONS
Conveni entre l’AMB i NODE Garraf

S’ha signat un conveni de col·laboració entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Agència de Desenvolupament NODE Garraf per tal d’establir un marc de col·laboració per la dinamització de l'oferta industrial dels polígons d'activitat econòmica del Garraf. L’acord afavorirà una major visibilitat de les naus i solars industrials de la comarca. A més, es promouran projectes comuns de dinamització i promoció econòmica.

Visita suggerida


 

NODE FILM CLÚSTER
Es reprèn l’activitat de rodatges al Garraf

NODE Film Clúster, la promotora de rodatges impulsada per NODE Garraf de la mà de la Diputació de Barcelona, està rebent les primeres opcions d’enregistraments després del període extrem de confinament. Aquesta primera setmana de juny, el Garraf podria ser escenari de rodatges per a espots publicitaris de primeres marques d’automoció, com també podria oferir diferents localitzacions per a sèries televisives.

Visita suggerida 

COVID-19
Reactivació de l’espai econòmic del Garraf

Des del Pacte per l’Ocupació del Garraf s’ha editat un compendi de propostes que coincideixen en l’objectiu de reactivar l’economia del Garraf a partir de la crisi derivada del Covid-19. NODE Garraf ha participat en la redacció d’aquest document que s’ha nodrit amb les aportacions dels membres del mateix Pacte per l’Ocupació i del Fòrum Hèlix Garraf.

Visita suggerida 

MÀRQUETING
Gurmet.cat, el Congrés de Màrqueting Gastronòmic

Dilluns 1 de juny es presentarà la 1a edició del Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya, Gurmet.cat. Serà un nou espai congressual centrat en les noves tendències del sector de la gastronomia en tot allò que té a veure amb el producte, la marca, el mercat i la comunicació. L’organització va a càrrec de l’Agència NODE Garraf i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Serà a l’abril de 2021 a Neàpolis.
 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
1.000 milions d’euros per a la reactivació econòmica i social

La Diputació de Barcelona mobilitzarà un total de 1.000 milions d’euros per a la reactivació social i econòmica de les comarques de Barcelona. S’impulsa un Compromís municipal (2020-2023) que conté ajuts imminents i línies de suport per als propers tres anys. Es vol garantir la solvència dels ajuntaments, reforçar l’atenció als més vulnerables i reactivar el teixit econòmic, social i cultural dels municipis.

Visita suggerida 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Mesures per impulsar l'activitat econòmica al litoral català

Els ajuntaments costaners podran sol·licitar al Govern la modificació de les autoritzacions dels plans d’usos de temporada de les platges, tant de la part marítima com terrestre per pal·liar els efectes negatius derivats de la pandèmia de la COVID-19 en l’activitat econòmica. Entre altres opcions, podran sol·licitar allargar la temporada per als serveis i instal·lacions, més enllà del 15 de setembre.

Visita suggerida 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Dades territorials per impulsar els serveis “smart” arreu del país

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, a través de l’estratègia SmartCatalonia, i el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, a través de la Secretaria de Transparència i Govern Obert, volen facilitar l’accés a totes les dades que es registren al territori posant-les a disposició de municipis, empreses i ciutadania des del Portal de Dades Obertes de Catalunya.


Visita suggerida

Expectatives i futur immediat en el nostre sistema educatiu i en l’àmbit comarcal

Parlar del sistema educatiu i de la seva planificació en els esquemes de cicles anuals que hom té al cap és difícil. Quan es pensa, es planifica i es treballa en anys escolars els temps són molt diferents. Els cursos es tanquen el mes de juny, comencen el mes de setembre i la planificació ha de ser més o menys definitiva entre l’abril i el maig, i sempre en un context de normalitat.

A dia d’avui, aquesta aproximació al nostre sistema educatiu i en un futur immediat s’ha de fer en clau d’excepcionalitat però amb la certesa que l’educació és cosa de tots i que, sobretot, de cara a setembre hem de tenir vertebrat l’inici d’un nou curs escolar que haurà desafiat i haurà de desafiar tots els entrebancs imaginables i per imaginar, d’aquí que estiguem en emergència educativa.

Però el curs 20-21 també es presenta amb novetats d’oferta educativa a la comarca, i més si posem la mirada en la Formació Professional. Arriba la nova família de Gestió Forestal i del medi natural, uns estudis singulars pel seu reduït nombre a Catalunya i que s’implementaran a Canyelles per donar resposta a unes necessitats detectades per l’existència del massís del Garraf i tot el seu entorn. Aquest estudis vindran amb el format de PFI i IFE.

Llegiu l'article complet...

Judit Barbacil i Mestres
Adjunta Direcció Serveis Territorials Barcelona Comarques
Departament d’Educació
Sectors d’interès

NODE Garraf ha preparat llistes d’empreses de la comarca agrupades per sectors d’activitat; en concret, aquelles que us poden ser de major interès en la conjuntura actual.

· Serveis TIC
· Serveis de neteja
· Assessories i gestories
· Missatgeria

Aquesta relació s’ampliarà amb altres llistats i cadascun d’ells s’actualitzarà amb noves entrades i possibles esmenes. Podeu escriure un correu a NODE.

 
Covid-19 · Línies d’ajut i altres novetats

El web de NODE Garraf disposa d’un apartat en el què es publiquen exclusivament aquelles notícies que tenen a veure amb els ajuts, subvencions i altres disposicions d’interès per als professionals i les empreses en relació amb la crisi sanitària i econòmica provocada pel Covid-19.

Visita suggerida


GENERALITAT DE CATALUNYA
Observatori del Treball i Model Productiu

L’Observatori del Treball i Model Productiu és una unitat orgànica del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. La seva missió és proporcionar dades, informació i coneixement que siguin útils per a conèixer i interpretar la realitat del món del treball i el model productiu de l’economia catalana. També són útils per al disseny i seguiment de polítiques públiques en aquests àmbits.

Visita suggeridaAmb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat