Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 19
| 30.04.2020

  


Noves formes i valors

Des del món del treball, ja sabem que aquesta crisi serà molt dura i profunda. Es produirà en un espai molt curt de temps i tindrà un fort impacte en termes personals, econòmics i socials. Estem a l’avantsala d’un canvi històric i, entre d’altres, ens hi estem jugant l’ocupació, el nostre teixit productiu, que ja estava en un procés d’adaptació al canvi tecnològic, i com sortiran d’aquest context noves formes i valors d’organització social i els nostres drets socials de ciutadania.

Albert Rodríguez
CCOO al Garraf

Llegir més...


 


Que cap empresa tanqui

Aquest és l’objectiu de la Delegació del Garraf de la Cambra de Barcelona. La situació econòmica i la nova normalitat a la qual ens enfrontem comportarà que molts negocis tinguin problemes per aixecar de nou la seva persiana. És per això que la Cambra ha posat en marxa el programa Que Cap Empresa Tanqui i les jornades virtuals Reactivem-nos, que es duran a terme els propers 6 i de 7 maig.

Àngel Font
Delegat de la Cambra de Barcelona al Garraf

Llegir més...


 


Motius per ser optimistes

Des que va començar la crisi sanitària la Federació Empresarial del Gran Penedès ha centrat els seus esforços en facilitar als associats informació i assessorament i en fer d’altaveu de les seves reivindicacions. Sentir-se acompanyat en moments difícils és important anímicament, però també ho és per poder aprofitar totes les possibilitats de col·laboració entre empreses.

Neus Lloveras
Presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès

Llegir més...


 


Hem avançat en la concertació

Hem de superar la crisi sanitària i intentar tornar a la normalitat el més aviat possible. Quina normalitat ens trobarem?, quina serà l'afectació econòmica d'aquesta crisi?. No tenim resposta per aquestes qüestions. Haurem de resoldre una nova crisi econòmica sense haver superat la del 2008. A diferència d'aquesta, hem avançat en la concertació i per tant l’optimització dels nostres recursos.

Francesc Rica
UGT a l’Anoia, Alt Penedès i Garraf

Llegir més...

 

 

DIRECTRIUS
Reactivació de l’espai econòmic del Garraf

En el marc del Pacte per l’Ocupació al Garraf i de la mà del Fòrum Hèlix Garraf, s’ha promogut un cicle d’actuacions amb la participació d’una setantena de representants d’entitats públiques i privades de la comarca. Les aportacions es veuen reflectides en el document Covid-19 · Reactivació de l’espai econòmic del Garraf, que s’ha posat preferentment a disposició de les alcaldesses de la comarca.


 

MOBILITAT
Els peatges de la C32 i les zones tarifàries, a resoldre

Les alcaldesses del Garraf han demanat al Govern de la Generalitat la supressió dels peatges de la C32 durant el termini de confinament. En el document de directrius per la reactivació de l’espai econòmic del Garraf també es demanen solucions als greuges tarifaris que afecten als usuaris dels transports públics i l’afectació dels peatges de l’autopista Pau Casals en els transports de viatgers i de mercaderies. 

ASSESSORAMENT
Unitat d'assessorament per a professionals i empreses

NODE Garraf disposa d’una unitat per atendre les consultes que, per part de professionals autònoms i directius d'empreses, arriben als ajuntaments de la comarca en relació amb les línies d'ajut i suport a l'activitat en l'actual contingència. Obert a tothom, el servei s'ofereix de manera gratuïta i personalitzada, bé per correu electrònic o bé telefònicament (938 100 722). 

A PARTIR DEL 5 DE MAIG
NODE promou la Taula de Comerç del Garraf

Dimarts 5 de maig està prevista la sessió constitutiva de la Taula del Comerç del Garraf. Amb la creació d’aquest consell intersectorial es vol fer front a les adversitats que pateix el comerç de proximitat i, encara més, als greuges que l’afecten arran de la crisi sanitària. S’han convocat les associacions locals de comerç i els gremis d’hostaleria, com també els representants polítics i tècnics de les respectives àrees dels sis ajuntaments de la comarca.

Visita suggerida


 

FORMACIÓ
Es reuneix el Consell de la Formació del Garraf

Per aquest darrer dia d’abril s’ha convocat el Consell de la Formació Ocupacional, Professional, Universitària i Contínua del Garraf. Aquest fòrum es va crear al redós del Pacte per l’Ocupació al Garraf i està coordinat per l’Agència de Desenvolupament NODE. Aquesta vegada en format de video-reunió, s’apleguen representants dels centres d’ensenyament i dels agents polítics, socials i econòmics.


Impacte econòmic del
Covid-19 al Garraf

Per encàrrec de NODE Garraf, la consultora Actíva Prospect ha realitzat un informe exhaustiu de l’afectació econòmica del Covid-19 al mercat de treball i en els teixits empresarial i professional de la comarca del Garraf. Amb les dades més recents, el document es pot consultar en una versió interactiva, de manera que es permet obtenir informacions evolutives que afavoreixen l’analítica i la seva comprensió.

Visita suggerida
Sectors d’interès

NODE Garraf ha preparat llistes d’empreses de la comarca agrupades per sectors d’activitat; en concret, aquelles que us poden ser de major interès en la conjuntura actual.

· Serveis TIC
· Serveis de neteja
· Assessories i gestories
· Missatgeria

Aquesta relació s’ampliarà amb altres llistats i cadascun d’ells s’actualitzarà amb noves entrades i possibles esmenes. Podeu escriure un correu a NODE.

 


Covid-19 · Línies d’ajut i altres novetats

El web de NODE Garraf disposa d’un apartat en el què es publiquen exclusivament aquelles notícies que tenen a veure amb els ajuts, subvencions i altres disposicions d’interès per als professionals i les empreses en relació amb la crisi sanitària i econòmica provocada pel Covid-19.

Visita suggerida
DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Dades per un informe

Trobareu molt interessant un espai web de la Diputació de Barcelona corresponent a l’Hermes, el servei d’estadística local. Es poden fer cerques per municipis o per comarques i trobareu indicadors genèrics, demografia, mercat de treball, atur, evolució, igualtat i dades dels sectors econòmics. A més, es presenten en una aparença molt entenedora i pràctica.

Visita suggerida

GOBIERNO DE ESPAÑA
Els papers de la “nova normalitat”

El Consell de Ministres ha aprovat el Plan para la Transición hacia una Nueva Normalidad, que “estableix els principals paràmetres i instruments per l’adaptació del conjunt de la societat a la nova normalitat, amb les màximes garanties de seguretat, arran de la crisi provocada pel COVID-19”.

Document
Plan para la transición hacia una nueva normalidad

Annex I
Panel de Indicadores integral

Annex II
Previsión orientativa para el levantamiento de las limitaciones de ámbito nacional (...)

Annex III
Cronograma orientativo para la transición hacia una nueva normalidad
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat


Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat