Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 17
| 28.02.2020

 


 

INFORME  | DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona

S’acaba de presentar l'informe Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona (ed. 2019). Mostra una visió global de l'estructura del teixit productiu de la demarcació i de cadascuna de les seves dotze comarques, a partir de l'anàlisi dels comptes anuals que les societats mercantils amb seu social a la demarcació presenten al Registre Mercantil.

Visita suggerida 

INFORME | ESTRUCTURA EMPRESARIAL
El Garraf, una economia atomitzada

El teixit de les societats mercantils de la comarca es caracteritza per tenir una dimensió reduïda: el 70,3% de les empreses facturen menys de mig milió d’euros, el percentatge més elevat de la demarcació de Barcelona, i el 2,1% factura més de cinc milions d’euros, el percentatge més reduït de la demarcació. El 5,8% de les empreses del Garraf són societats anònimes, el percentatge més baix de la demarcació.

Visita suggerida


 

DADES | ANY 2019
Matriculació de vehicles al Garraf

El 2019 al Garraf es van matricular un total de 3035 vehicles; un 14% menys que l’any 2017 i un 6,5% menys que l’any 2018. Per segments, el 59% van ser turismes; el 25,5%, tot terrenys; el 8%, derivats; el 7%, furgons, i el 0,4%, vehicles pesats. En relació amb l’any passat, les categories que han augmentat el nombre d’unitats matriculades corresponen a vehicles derivats, furgons i pesats.

Visita suggerida


 

TURISME GOURMET
NODE Garraf treballa en l’estratègia enogastronòmica

Parlar dels productes de proximitat i del receptari més genuí i aplegar els cuiners, els restaurants i els cellers deriva en tot un pentagrama del turisme gourmet. L’estratègia enogastronòmica que promou l’Agència de Desenvolupament està alineada amb els objectius dels municipis de la comarca. Ja s’està treballant en les iniciatives Vins del Garraf i Garraf Gastronòmic, com també en el Corpus Culinari del Garraf.


 

NODE FILM CLÚSTER
Al Garraf s’hi està rodant cada vegada més

Ja es coneixen les dades de 2019 pel que fa als rodatges en els què va mediar el NODE Film Clúster. 146 produccions, 178 jornades de rodatge, 30 localitzacions i 267.741€ de recaptació directa són algunes de les dades més significatives. El film clúster promogut des de NODE Garraf s’està revelant com una palanca d’impuls i atractivitat pel que fa a les activitats de rodatge.

Visita suggerida


 

NODE GARRAF | TURISME
El Garraf aposta pel turisme sostenible

La Sínia, a Sitges, va acollir la 1a jornada de Turisme sostenible del Garraf destinada a empreses i entitats que volen apostar per un turisme sostenible o que ja treballen per implantar millores sostenibles dins de la seva empresa. Més de 60 empreses i entitats del sector turístic de la comarca van assistir a la sessió organitzada per NODE Garraf, la Xarxa de Parcs Naturals i Turisme de la Diputació de Barcelona.

Visita suggerida


 

NODE GARRAF | TURISME
El Garraf s’apunta al Biosphere

El 13 de febrer va tenir lloc a la sala d’actes de la Casa del Mar, a Vilanova i la Geltrú, l’entrega dels distintius pel Compromís per la Sostenibilitat Biosphere. Un total de 50 empreses i entitats, entre les quals trobem càmpings, restaurants, oficines de turisme, empreses d’activitats, gremis, platges, ajuntaments, etc. van rebre el distintiu Biosphere en reconeixement a la bona feina feta durant el 2019.

Visita suggerida


 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
Balanç positiu del Pacte per a l’Ocupació del Garraf

El Pacte per a l’Ocupació al Garraf va fer balanç de les mesures desenvolupades i per planificar noves accions. Les alcaldesses del Garraf i representants del sector econòmic, social i educatiu de la comarca que formen part del Pacte van intervenir durant el plenari per valorar la feina realitzada i per encoratjar a totes les administracions i entitats a continuar treballant en el futur a partir de les diferents mesures i línies d’actuació.

Visita suggerida


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
L’àguila cuabarrada al parc del Garraf

La Diputació de Barcelona i el Gremi d’Àrids de Catalunya (GAC) han signat un conveni de col·laboració per a l’estudi i conservació de l’àguila cuabarrada (Aquila fasciata) al Parc del Garraf, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. El conveni té com a objectiu millorar la informació i poder dissenyar les accions de conservació d’aquesta espècie protegida i amenaçada.

Visita suggerida 

 

ENOTURISME
Els gremis d’hostaleria visiten Jaume Serra

Promoguda per NODE Garraf, els presidents del gremis d’hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú, Oskar Stöber i Jordi Gasol, van fer visita a Jaume Serra. El director general del celler, Pere Escolar, va rebre el grup que encapçalava la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, i en el què també hi participaven representants de l’Escola d’Hostaleria de Sitges, entre d’altres. 

 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Ajuts i subvencions

RESOLUCIÓ EMC/283/2020, de 7 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a doctorats industrials (DI)
+ informació....

RESOLUCIÓ ARP/264/2020, de 5 de febrer, per la qual es convoquen els ajuts directes a l'agricultura i la ramaderia i altres règims d'ajut per a la campanya 2020 (ref. BDNS 495016).
+ informació


 

LABORAL
Convenis sectorials

Conveni d'oficines i despatxos + info

Taules salarials per a l'any 2020 del Conveni col·lectiu de treball del sector de comerç de materials de la construcció de la província de Barcelona. + info

Conveni col·lectiu de treball del sector d'empreses de begudes refrescants, xarops i orxates de la província de Barcelona per als anys 2019 i 2020. + infoCompartir futur al Garraf

El Consell Comarcal del Garraf planteja el treball amb els municipis de la comarca d’acord amb el bagatge i la feina feta per part dels ajuntaments. Es posa de relleu que en els darrers anys tots i totes hem contribuït a enfortir les politiques publiques a cada un dels municipis del Garraf, amb la generació de serveis en benefici de la ciutadania, a la revindicació local i comarcal per tots aquells projectes que han d’esser reptes i oportunitats pel Garraf.

Una mirada a la trajectòria del Garraf ha de fer concloure que la ciutadania i les institucions hem avançat amb pas ferm per a construir plegats ciutats i comarca de manera cohesionada i equilibrada territorialment. Des del municipalisme i la comarca.

Aquest Consell Comarcal vol implicar-se en la lluita contra el canvi climàtic. Així mateix, per a la cohesió i el benestar Social, volem contribuir també en la creació de ciutats i pobles on tots i totes puguem créixer, relacionar-nos entre nosaltres i sentir-nos partícips i compromesos amb la col·lectivitat en la què compartim el projecte vital en un marc de cohesió, benestar social i dignitat. Finalment, aquest Consell Comarcal treballa per enfocar les oportunitats territorials i econòmiques del Garraf i i dissenyar de manera compartida el nostre futur com a territori.

Abigail Garrido
Presidenta del Consell Comarcal del Garraf

 


DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Les exportacions, l’ocupació i el turisme impulsen la recuperació

La conjuntura socioeconòmica de les comarques i municipis de la demarcació de Barcelona del quart trimestre del 2019 continua amb xifres positives, l’ocupació augmenta i l’atur baixa, però amb una certa desacceleració en el creixement d’alguns d’indicadors, segons l'Informe de conjuntura socioeconòmica de la Diputació de Barcelona (4rt trimestre 2019).

Visita suggerida


ACCIÓ | TECNIOspring.
Embalatge comestible

El Centre Català del Plàstic i la investigadora Farayde Fakhouri han creat un envàs biodegradable, comestible i d’origen natural per al sector alimentari. Aquest embalatge s’ha elaborat a partir de matèries primeres d’origen vegetal amb l’objectiu de fomentar l’economia circular al mateix temps que es garanteixen les propietats que protegeixen els aliments i n’allarguen la vida útil.

Visita suggerida

Àngel Font, delegat de la Cambra de Comerç de Barcelona al Garraf, i Yolanda Vallès, de NODE Garraf, al programa mensual de Ràdio Cubelles.
Cristina Fabian, delegada d’ACCIÓ al Garraf, i Àngel Font, delegat de la Cambra de Comerç de Barcelona, al programa de l’Agència de Desenvolupament a Canal Blau.
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat