Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 16
| 29.01.2020

 


 

CREATIVITAT I CONEIXEMENT
L’economia taronja, un gran repte per al Garraf

De resultes del 2n Simposi Garraf, que portava per títol L'hèlix cultural com a model d'impuls econòmic del Garraf, s’acaba de presentar el Quadern de l’Economia Taronja del Garraf. El document és un compendi de les aportacions que es van fer a les jornades d’estratègia i economia comarcals, el passat desembre. L’economia taronja està basada en la creativitat i el coneixement

Visita suggerida 

ESTRATÈGIA I ECONOMIA COMARCALS
El 3r Simposi Garraf es centrarà en el futur del turisme

Les 3es jornades d’estratègia i economia comarcals es faran a Sitges, els dies 20 i 21 d’octubre de 2020, i es dedicaran a explorar les noves tendències i les oportunitats creixents de la comarca del Garraf com a destinació turística. Serà la tercera edició del Simposi Garraf, promogut des del Fòrum Hèlix Garraf sota la realització de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf.


 

INTERRELACIÓ PÚBLIC-PRIVADA
El Fòrum Garraf, com a resultat de la quàdruple hèlix

La presentació del Quadern de l’Economia Taronja ha pretextat una nova reunió del Fòrum Hèlix Garraf. Aplega els estaments que composen l'anomenada quàdruple hèlix i, en general, tots aquells agents que tenen a veure amb l’economia de l’entorn. L'objectiu és aportar continguts per al debat i l'estratègia i promoure la interrelació per tal de propiciar la cooperació público privada i una major cohesió. 


 

TURISME GOURMET
La Llotja 2020, entre el 2 i el 22 de novembre

La 4a edició de La Llotja posarà l’accent en la promoció del turisme gourmet a partir dels actius enogastronòmics del Garraf i el Penedès. La ideació d’origen Terra i Mar serà de nou el fil conductor d’una programació d’actes que posarà escenaris i aparadors als productes de proximitat, els elaboradors, els restaurants i els cellers. Serà entre el 2 i el 22 de novembre, amb moltes novetats i major repercussió.


 

GENUÏNAMENT D’AQUÍ
El Garraf podria tenir el seu corpus culinari

En el marc de La Llotja, a la propera tardor es podria presentar la primera edició del Corpus Culinari del Garraf. Vindria a ser un receptari dels plats més genuïns de la cuina marinera i de terra endins, tot i que posats al dia pel que fa a ingredients i procediments. El compendi comptarà amb la participació de diferents cuiners que interpretaran la tradició i el llegat culinaris.


 

ORIGEN GARRAF
Vins del Garraf, per conèixer els nostres vins

Al voltant del massís del Garraf s’hi apleguen una quinzena de cellers; alguns d’ells poc coneguts. Tots ells mereixen un major interès, tant per la qualitat dels productes com pel seu caràcter agosarat. Sempre en el marc de la DO Penedès, NODE Garraf promou el segell Vins del Garraf per tal de donar a conèixer les singularitats d’aquests cellers i procurar que es tinguin més en compte als restaurants i entre la població.


 

FILM CLÚSTER
Creix l’activitat de rodatges a la comarca del Garraf

Des que NODE Garraf va posar en marxa el segell NODE Film Clúster, ara farà tres anys, les dades mostren un increment de l’activitat de rodatges en l’àmbit de Costa Barcelona i, en concret, a les comarques del Garraf i el Penedès. El 2019 van ser més de 200 les produccions que van triar les nostres localitzacions com a escenaris d’espots publicitaris, sèries televisives, llargmetratges o vídeo-clips.

Visita suggerida


 

NODE TURISME
Garraf Sona promociona la comarca pels seus festivals

De la mà de NODE Garraf l’any passat es va posar en marxa la iniciativa Garraf Sona. Es tracta d’explicar la comarca a propòsit dels seus festivals i certàmens musicals i d’arts escèniques. La proposta ha estat molt ben valorada pels promotors i, per començar, ja ha propiciat la interrelació professional i la cooperació entre ells mateixos.

Visita suggerida


 

REEMPRESA
NODE Garraf afavoreix el relleu i la continuïtat de les empreses

L’Agència NODE Garraf forma part activa de la Xarxa Reempresa. Es tracta de posar en contacte persones que vulguin establir-se pel seu compte amb altres que ja tinguin un negoci en funcionament però sense possibilitats de donar-li continuïtat, bé sigui per jubilació o per altres causes. L’any 2019 des de NODE Garraf s’han propiciat fins a 10 transicions favorables, tot aconseguint la continuïtat dels negocis i els llocs de treball.

Visita suggerida 

 

PRIMERA EDICIÓ
Els premis Origen Garraf distingeixen les bones pràctiques

Sis empreses de la comarca van rebre el passat 4 de desembre un dels Premis Origen Garraf que es lliuraven per primera vegada. L’acte va tenir lloc al saló d’Or del Palau Maricel, a Sitges. Les guardonades van ser Hotel Melià, El Cable i Club Nàutic Garraf, de Sitges; Finques Montané i Patates Piqué, de Vilanova i la Geltrú, i la Fundació Redós, de Sant Pere de Ribes.

Visita suggerida


 

BEST CÀMPING
Vilanova Park, entre els millors d’Europa

A la fira de turisme d’Utrecht (Holanda) s’han reconegut els millors càmpings europeus en diferents àmbits i categories. El Parc de Vacances Vilanova Park s’ha endut tres guardons en les categories que estava nominat i ha revalidat el premi Top Camping Europa 2020, atorgat per l’Associació Automobilística de referència del sector campista als Països Baixos, l’ANWB, (Real Automòbil club dels Països Baixos).

Visita suggerida


 

CONTRA LA CRISI CLIMÀTICA
Gràfiques Ferpala regala 500 arbres als seus client

#donemmésvidaalnostreplaneta és la campanya que engega Gràfiques Ferpala contra la crisi climàtica. De la mà de Jardiland Cubelles, la impremta de Vilanova i la Geltrú regala 500 arbres d’alzina als seus clients. L’objectiu de l’empresa és posar el seu granet de sorra per cuidar la Terra i implicar també l’entorn més proper. Gràfiques Ferpala és pionera en el seu sector iniciant una campanya d’aquestes característiques.

Visita suggerida 

 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Per reduir la factura energètica

L’Institut Català d'Energia ha desenvolupat una eina que ajuda les empreses a millorar la seva competitivitat per mitjà de la reducció de la seva factura elèctrica. Està dirigida a empreses amb una contractació de 3 períodes (3.0A,i 3.1A). Es tracta d’un full excel descarregable que a partir de les dades de les darreres 12 factures d’electricitat calcula quina seria la potència òptima a contractar per a cada un dels 3 períodes.

Visita suggerida


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
El Catàleg de serveis 2020 prioritza la lluita contra el canvi climàtic

La Diputació de Barcelona aprova el nou Catàleg de serveis 2020, centrat en la lluita contra el canvi climàtic i l’assoliment dels ODS. El Catàleg conté tots els recursos econòmics, materials i tècnics que la Diputació posa a disposició dels governs locals de la província garantint, així, que poden prestar serveis i activitats a la ciutadania en les condicions adequades i de forma equilibrada a tot el territori.

Visita suggerida


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Informe de l'Activitat Turística a la Destinació Barcelona 2019

El Laboratori de Turisme (LABturisme) de la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona s’ofereix l’informe anual de l'activitat turística de la Destinació Barcelona 2019 (dades 2018). És el principal recull dels indicadors de turisme de les comarques de Barcelona i la publicació de referència en l'anàlisi de l'evolució d'aquest sector i de les seves tendències de futur.

Visita suggerida


L’economia taronja com a revulsiu

Comencem el 2020 amb el repte de seguir treballant en l’economia taronja, posant en valor tots els actius que té la comarca del Garraf, el seu patrimoni i riquesa cultural i festiva, la seva gastronomia, el seu paisatge... Hem de potenciar les singularitats que tenim, els productes km 0.... donant suport des dels governs en tots els àmbits.

L’economia taronja és un revulsiu que ens ha de donar una sortida de futur. I és indispensable arribar des de sostenibilitat, fent una lluita acèrrima en l’àmbit del medi ambient, promovent el reciclatge, el control i despesa d’aigua, lluitant contra les emissions... Són petites accions, que sumen i que formen part d’una obligació, que tenim tots plegats.

Rosa Huguet
Presidenta de NODE Garraf

 


MANCOMUNITAT PENEDÈS GARRAF
Dades de contractació al Garraf

Entre desembre de 2018 i desembre de 2019 a la comarca del Garraf la contractació ha baixat (-8%; 148 contractes menys), tot i que ha augmentat la contractació indefinida (+7; 21 més) mentre que la temporal s’ha reduït (-6,6%; 168 contractes menys). El 86% dels contractes formalitzats són del sector serveis i només el  7% en la indústria.

Visita suggerida


GENERALITAT DE CATALUNYA
Calendari de fires de Catalunya 2020

Aquesta és una eina de cerca en la què la funcionalitat predomina per damunt de l’aparença. Hi trobareu tots els certàmens firals, bé agrupats per àmbits (internacional/estatal; comarcal/local), bé per sectors o bé per mensualitats. També es pot fer la cerca pel nom de la fira, per municipis o per comarques.

Visita suggerida

Manuel Talavera, de Cal Tala, i Xavier Navarro, de Jardiland, al programa de NODE Garraf a Ràdio Cubelles.
Santi Roig, director tècnic de NODE Film Clúster, i Isidre Also, director de NODE Garraf, al programa de l’Agència de Desenvolupament a Canal Blau.
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat