Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 15
| 26.07.2019

 


 

NODE GARRAF
Rosa Huguet seguirà com a presidenta de NODE Garraf

L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, repetirà com a presidenta de l'Agència de Desenvolupament NODE Garraf. El Consell Plenari de NODE Garraf ha votat de manera unànime la continuïtat d'Huguet com a primera representant de l'Agència pels propers 4 anys. El Plenari el composen les alcaldesses dels sis municipis, així com la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, els representants dels sindicats UGT i CCOO, el president de la FEGP, el delegat de la Cambra de Comerç de Barcelona i el director del campus de la UPC.

Més informació 

NODE GARRAF
Oficina de Transferència Tecnològica del Garraf (OTTGarraf)

Es tracta d’una iniciativa de NODE Garraf, UPC i Ajuntament de Vilanova, que compta amb la col·laboració de la resta d'ajuntaments del Garraf i de la FEGP. L'objectiu de l'OTTGarraf és posar a l’abast de les pimes de la comarca els recursos tècnics que les permetin competir amb qualsevol empresa global.

Més informació


 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
Aprovat definitivament el “Projecte d’Eficiència energètica del Garraf”, amb fons europeus

La convocatòria estava oberta a projectes de foment de la producció i distribució d’energia derivada de fons renovables, per a usos tèrmics com biomassa, biogàs i biocombustibles per al transport. El pressupost total del projecte és de 2.923.816,54 €, que serà finançat pel Fons Europeu (50%) i pels ajuntaments del Garraf (50%), la durada és de tres anys i la coordinació anirà a càrrec del Consell Comarcal del Garraf.

Visita suggerida


 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
Es presenta la Borsa de pràctiques i formació, en el marc del Pacte per a l’Ocupació del Garraf

El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Torres, va participar en la reunió de la Taula de Seguiment del Pacte per a l’Ocupació del Garraf, a petició del Consell Comarcal del Garraf, per presentar la “Borsa de pràctiques i formació del Garraf”, un projecte d’aplicació web que contindrà l’oferta formativa de la comarca i una borsa d’empreses que ofereixen pràctiques i que estarà disponible a finals de desembre.

Visita suggerida 

 

CANYELLES
S’amplia l’arxiu municipal amb imatges antigues del poble

A les tasques de digitalització del fons de documentació municipal, s’hi afegeix ara l’ampliació de l'arxiu amb fotografies antigues que puguin ser testimoni del passat del poble. És per aquest motiu que tothom qui pugui tenir fotografies antigues del poble, d'espais, racons o d'esdeveniments, pot portar-les a l'Ajuntament on s'escanejaran, per fer-ne una còpia que servirà per ampliar l'arxiu i la memòria històrica del poble.

Visita suggerida


 

CUBELLES
L’Ajuntament posa en marxa un servei de cita prèvia per millorar l’atenció en els tràmits

Per tal de millorar l’atenció ciutadana, oferint un servei més planificat i amb menys esperes, l’Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC) posa en marxa a partir d’aquesta setmana un servei de cita prèvia per als tràmits relacionats amb el padró (alta, baixa, canvi de domicili i certificats d’empadronament) i per a l’alta del certificat electrònic Idcat.

Servei de cita prèvia


 

OLIVELLA
L’aigua d’ATLL arriba a Plana Novella i al casc antic

En el marc de les festes de Plana Novella, diumenge 7 de juliol va tenir lloc un acte simbòlic per celebrar que ja ha arribat l'aigua d'ATLL a Olivella. Amb la portada d'aigua, es dona servei a Plana Novella, al casc antic i també a altres masies que estan en l'àmbit d'influència de l'obra, i també es millora la dotació d'hidrants al parc.

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
Elaboració del nou Pla de Reactivació Municipal per a l’exercici 2019-2020

Aquest Pla es dotarà d’uns 13 milions d’euros (1.295.000 del pressupost 2018, 1.488.000 que es van incorporar l’abril de 2019 i uns 10 milions d’euros que s’afegiran ara de romanents). Posarà l’accent en actuacions relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat, l’espai públic, les urbanitzacions i els equipaments i edificis municipals, si bé també n’incorporarà d’altres com l’habitatge, promoció econòmica o serveis públics i urbanisme.

Visita suggerida


 

SITGES
El Fantàstic, més heterodox i transgressor

La 52a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya premiarà la carrera de Sam Neil i prestarà una atenció especial als films dirigits per dones. Aquests són alguns dels detalls que s’han desvetllat, a banda de més de 40 títols conformen aquest primer avanç de programació que s’emmarca en els paisatges post-apocalíptics de Mad Max.

Visita suggerida


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
En marxa el programa 30 Plus 2019

L’IMET posa en marxa el Programa 30 Plus 2019 amb el propòsit d’inserir laboralment persones desocupades de 30 anys o més, proporcionant-los formació i competències per ocupar un determinat lloc de treball. En aquesta convocatòria el programa permet que les empreses rebin fins a un màxim de 9.450€ de subvenció del SOC per contractar aquestes persones durant un període mínim de 6 mesos i màxim de 9.

Visita suggerida 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Centres Locals de Serveis a les Empreses

Els Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE) són els departaments ubicats als ajuntaments o altres ens locals que treballen per desenvolupar el teixit empresarial del seu territori. Durant el 2018, els 98 CLSE de la demarcació de Barcelona, impulsats per la Diputació de Barcelona, han ajudat a crear 3.293 empreses arreu de la demarcació que, en conjunt, han generat 4.341 nous llocs de treball. A més, s’ han atès 71.831 persones emprenedores i han assessorat 35.963 empreses.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
El Govern aprova la primera estratègia de blockchain

La Blockchain és una base de dades distribuïda i descentralitzada i encriptada que garanteix unes transaccions irrevocables i transparents. La seva aplicació a l’Administració pública permet augmentar la transparència, garantir la confiança ciutadana i, alhora, facilitar la integració i la robustesa de les solucions.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Oberta la convocatòria per incentivar la contractació en pràctiques de joves (Garantia Juvenil)

El SOC subvenciona els contractes de treball en pràctiques, durant un període de 6 mesos a jornada completa, a joves beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil. L’objectiu és millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.

Visita suggerida


 

UNIÓ EUROPEA
Claus per entendre la nova directiva europea sobre facturació electrònica

El passat mes d’abril va entrar en vigor la directiva europea 2014/55/UE, que obliga a totes les administracions públiques dels estats membres de la Unió Europea a estar preparades per rebre i processar factures electròniques amb un mateix format determinat: l’estàndard europeu EN16931. Aquesta directiva, pensada únicament per a la recepció de factures, és només un pas més cap a la normalització i l’estandardització de l’ús de la factura electrònica en tots els àmbits: el governamental (B2G), l’empresarial (B2B), i el del consumidor final (B2C).

Visita suggerida
 

 

BARCELONA | CONSORCI ZONA FRANCA
Barcelona esdevé la capital del comerç i l'economia mundial durant una setmana

Durant una setmana aquest mes de juny han coincidit a Barcelona el Congrés Mundial de Zones Franques 2019, el Saló Internacional de la Logística (SIL), l'InTrade Summit Barcelona i l'eDelivery Barcelona, el que ha suposat que, durant tres dies, la ciutat hagi acollit 419 conferenciants internacionals, 62 sessions i més de 5.000 assistents de 80 països. Ha estat un gran aparador mundial per atraure noves inversions.

Visita suggerida


 

UPC
La UOC i la UPC s'alien per promoure l'accés de la dona a les carreres tecnològiques

És una aliança per poder promoure l'accés de les dones als estudis de l'àmbit STEAM, (ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques en les seves sigles en anglès). Per això, les dues institucions per a promoure noves vocacions en l'àmbit STEAM i contribuir a trencar els estereotips de gènere. L'objectiu és superar el 30% dels aproximadament 7 milions de persones que treballen al sector de les TIC.

Visita suggerida


 

UPC
Microxips fabricats a la UPC mesuraran el vent de Mart

És el tercer cop que tecnologia fabricada a la UPC viatjarà a Mart. En aquesta ocasió són 60 xips de silici que són el nucli d’un sensor i que ja s’han lliurat recentment al Jet Propulsion Laboratory de la NASA. Mesuraran la direcció i la velocitat del vent, la humitat relativa, la pressió o les propietats de la pols en suspensió del planeta roig.

Visita suggerida

GENERALITAT DE CATALUNYA
Nova subvenció per l’adquisició d’empreses  

Seran subvencionades les despeses generades per la compra, el lloguer o els tràmits de la concessió administrativa, i les derivades de l'obertura de l'establiment (obres, projectes d'interiorisme, instal·lacions, mobiliari, actuacions d'embelliment d'aparadors, etc.).  

Al Punt de Reempresa del Garraf-NODE Garraf te n'informarem: agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat


 INSTITUT CATALÀ DE LES EMPRESES CULTURALS
Convocatòria d’ajuts per a Empreses Culturals

Es tracta d’aportacions reintegrables en forma de cofinançament que permeten a l'empresa disposar de finançament a priori per a un projecte cultural. El termini per sol·licitar l’ajut acaba el 3 d’octubre de 2019, i la seva tramitació és per via telemàtica.

A NODE Garraf Empresa te n’informarem: agenciadesenvolupament@nodegarraf.cat

DIRECCIÓ GENERAL DE TURISME I INSTITUT CATALÀ DE FINANCES
Convocatòria d’ajuts per a Establiments Turístics

Es tracta d’una línia de préstecs amb una bonificació del tipus d’interès, per finançar projectes de millora de l'accessibilitat, millora de la qualitat dels serveis i/o estades; millora de l'eficiència energètica; i projectes de recerca, desenvolupament i innovació.

A NODE Garraf Empresa te n’informarem: agenciadesenvolupament@nodegarraf.catGENERALITAT DE CATALUNYA
Recomanador d’oportunitats de negoci internacionals

Treball per ocupacions és un producte que aporta informació sobre el mercat de treball que pot ajudar les persones a prendre decisions sobre la seva orientació professional. També és un recurs de suport per a les organitzacions que treballen en orientació laboral.

Visita suggeridaVIA EMPRESA
Titulacions amb més ofertes de feina a CatalunyaVisita suggerida
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat

Powered by Consorci CSE