Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 14
| 26.06.2019

 

 

NODE GARRAF
El programa Reempresa reconeix les fites de NODE Garraf

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf ha rebut la distinció del programa Reempresa en el certamen anual que distingeix les fites assolides pels diferents centres de la província de Barcelona que composen la xarxa. Aquest premi és el reconeixement pels 17 casos d’èxit assolits durant el 2018 a la comarca del Garraf, tot aconseguint la continuïtat dels negocis i alhora preservant 35 llocs de treball.

Visita suggerida


 

NODE GARRAF I MANCOMUNITAT PENEDÈS-GARRAF
Jornada sobre l’Autoconsum i la valorització a la indústria 4.0

Fomentar l’autoconsum és un dels objectius que s’han de començar a plantejar les empreses privades, una pràctica que ja s’està instaurant entre les administracions públiques. Aquest repte es va exposar en una jornada coorganitzada per Node Garraf i  Mancomunitat Penedès Garraf a la seu del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials, a Vilanova i la Geltrú. També es va parlar d’economia circular i de la indústria 4.0.

Visita suggerida


 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
Balanç positiu de les primeres accions del Pacte per l'Ocupació del Garraf

El Pacte, signat el 31 de juliol de 2018, és l’instrument pel desenvolupament concertat de les actuacions en l’àmbit de l’ocupació i la formació al Garraf en el període 2018-2020. Hi participen el Consell Comarcal del Garraf, els ajuntaments, Node Garraf, la UPC, els sindicats UGT i CC.OO, la Federació Empresarial del Gran Penedès i la Generalitat de Catalunya a través del Departament d'Ensenyament.

Visita suggerida 

 

CANYELLES
L'Artífex tanca el curs 2018-2019 amb excel·lents resultats

Una cinquantena d’alumnes han passat aquest curs 2018-2019 per l’Artífex, el Centre de Qualificació en Oficis Artesans de Canyelles. Ha estat el cinquè curs escolar de l’Artífex en què s'han incorporat noves propostes formatives. A la formació de pintura, ceràmica, vidre i puntes de coixí, aquest curs s’han afegit la de creativitat, els tallers infantils i els cursos intensius del mes de juliol.

Visita suggerida


 

CUBELLES
Restauració de l’antiga botiga del Castell de Cubelles

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Cubelles l’estudi previ del projecte de restauració de l’edifici de l’antiga botiga del Castell. Es tracta d’una construcció de finals del segle XVIII que ha tingut ampliacions posteriors i que està formada per dos habitatges en estat d’abandonament. És un monument catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i cal definir els nous usos de l’edifici.

Visita suggerida


 

OLIVELLA
Curs de conduir adreçat a dones amb dificultats socials i de mobilitat

L’autoescola La Geltrú, en col·laboració amb el Servei d’Igualtat d’Olivella, donarà el curs intensiu de teòrica durant dos mesos a Olivella, a l’edifici de La Crivellera. El curs es complementarà amb 10 classes pràctiques. L’objectiu és apropar l’autoescola a les dones amb dificultats socials i de mitjans per a la mobilitat del municipi. Les classes començaran el 16 de setembre.

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
Subvencions per arranjaments interiors d’habitatges de persones grans

L’Ajuntament obre convocatòria de subvencions destinades a petites reformes bàsiques en els habitatges, tant de lloguer com de propietat, per garantir les condicions de seguretat, higiene i habitabilitat mínimes. Les obres han de servir per incrementar l'autonomia i la qualitat de vida de les persones beneficiàries en els seus domicilis.

Visita suggerida


 

SITGES
Sitges obté un 8’35 sobre 10 en l’índex de reputació on line

L’estudi té en compte més de 105.000 opinions de visitants i ciutadans. Permet conèixer la platja més recomanada pels usuaris, com valoren els museus els turistes francesos, quina categoria d’allotjament rep la millor puntuació en confort o com evoluciona la reputació dels restaurants del municipi, entre altres qüestions relatives a la imatge turística.

Visita suggerida


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Concurs per escollir una intervenció artística a 10 ciutats catalanes

El Consorci Transversal d'Activitats Culturals obre un concurs per seleccionar un projecte inèdit de creació artística vinculat a les arts visuals, que reflecteixi la implicació i la relació amb el territori i els municipis participants. Vilanova i la Geltrú, que forma part del Consorci, és una de les ciutats que acollirà aquesta producció. La dotació econòmica serà de 33.000 € per la producció, execució i comunicació.

Visita suggerida 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Recuperació de l’economia a la demarcació de Barcelona

L’Informe territorial de la demarcació de Barcelona 2019 confirma que l’economia catalana creix un 2,6% en el conjunt de l’any 2018, al mateix ritme que el conjunt d’Espanya i vuit dècimes per sobre de la zona euro (1,8%). Alguns dels resultats que es recullen: l’atur registrat disminueix un 6%, la població ocupada registrada creix un 2,8% i les empreses ho fan un 0,8%.

Visita suggerida


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA | CAMBRA DE COMERÇ DE BARCELONA
Informe territorial de la demarcació de Barcelona

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona han elaborat l’Informe territorial de la demarcació. Es fa balanç de l’evolució econòmica de les 12 comarques. Aquesta 17a edició es completa amb 4 monografies; 12 articles d’autor que permeten aprofundir en el coneixement d’elements més concrets d’aquestes economies locals i un recull dels 10 projectes estratègics més destacats de cada comarca.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Es publica la Llei 3/2019, dels espais agraris

El DOGC del passat 20 de juny publica la Llei 3/2019, que fa referència als espais agraris. Aquesta llei té com a objectiu ordenar la gestió dels espais agraris a Catalunya i dissenyar els mecanismes necessaris per donar seguretat jurídica als titulars de les explotacions agràries. A més, pretén regular mecanismes per posar en producció parcel·les agrícoles i ramaderes en desús.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Subvencions per reutilització i reciclatge de residus industrials

L’Agència de Residus de Catalunya ha publicat convocatòria de subvencions per a l'execució de projectes de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus industrials. L'assignació pressupostària a la present convocatòria és d'un milió d'euros. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà d’aquí a dos mesos, el 21 d’agost.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Calendari oficial de festes laborals a Catalunya

El DOGC del passat 14 de juny publica l’Ordre TSF/116/2019, de 7 de juny, per la qual s'estableix el calendari oficial de festes laborals a Catalunya per a l’any 2020. A més de les festes esmentades, queden per determinar les dues festes locals retribuïdes i no recuperables, a proposta dels ajuntaments.

Visita suggerida
 

 

BARCELONA | TECH
Dissenyen i assagen un dron per salvar vides al Mediterrani

Tres estudiants de la UPC participen, amb Hemav Foundation, en el projecte FREEDA, desenvolpant un dron de reconeixement a mar obert per a la recerca de persones i embarcacions, amb l’objectiu de millorar les missions de rescat de l’ONG Proactiva Open Arms. Recentment s’ha realitzat el primer test a alta mar, a Borriana (Castelló), amb la intenció de validar l’operativitat dels drons al vaixell de l’ONG.

Visita suggerida


 

BARCELONA
S’impulsa la creació de la Ciutadella del Coneixement per impulsar un nou espai de recerca a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han signat un protocol per impulsar la Ciutadella del Coneixement, un nou espai de recerca i innovació als terrenys de l’antic Mercat del Peix de Barcelona i que vol convertir l’àrea de la Ciutadella en un node de coneixement científic capdavanter a Europa.

Visita suggerida


 

COMISSIÓ EUROPEA
Barcelona acollirà un dels superordinadors més potents de la nova xarxa europea de computació d'alt nivell

Vuit centres de supercomputació de tota la UE, entre els quals el Barcelona Supercomuting Centre (BSC), acolliran els primers superordinadors europeus. Aquesta xarxa de computació d’alt nivell donarà suport als investigadors, al sector industrial i a les empreses de la UE en el desenvolupament de noves aplicacions en una àmplia gamma d’àmbits, des del disseny dels medicaments i els nous materials a la lluita contra el canvi climàtic.

Visita suggerida

GENERALITAT DE CATALUNYA
Recomanador d’oportunitats de negoci internacionals
MANCOMUNITAT PENEDÈS-GARRAF
L’observatori del mercat de treball al dia
NODE GARRAF | CANAL BLAU

Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat

Powered by Consorci CSE