Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 13
| 10.06.2019

 

 

ÍNDEX FEGP DE COMPETITIVITAT
El Garraf puja a la 9a posició en el rànquing de competitivitat comarcal

Les primeres són el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Gironès, el Baix Llobregat, el Tarragonès, el Segrià, el Vallès Oriental i el Maresme. El lent creixement de la competitivitat a Osona, juntament amb creixements registrats al Garraf i al Bages, han fet que aquestes últimes recuperessin una posició cadascuna (9a i 10a, respectivament). L’estudi rep el suport de Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf.

Visita suggerida


 

NODE GARRAF I MANCOMUNITAT PENEDÈS-GARRAF
Jornada sobre l'autoconsum i la valorització a la indústria 4.0

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf i la Mancomunitat Penedès-Garraf ha organitzat una presentació de propostes sobre l'ús de l'economia circular, l'eficiència energètica, l'autoconsum i digitalització 4.0 per al foment d'un nou model industrial al territori. La jornada es durà a terme al Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú.

Més informació


 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
Administracions i entitats signen la Carta del Paisatge del Garraf

S’ha firmat recentment la Carta del Paisatge del Garraf. La Llei de protecció, gestió i ordenació del paisatge de Catalunya preveu les cartes del paisatge com un instrument de concertació entre administracions públiques i entitats privades d’un territori determinat per fer el diagnòstic de l’estat de conservació d’un paisatge, fixar uns objectius de qualitat i tirar endavant accions concretes de millora del seu paisatge.

Visita suggerida


 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
El Pacte per l'Ocupació revela els primers resultats

Dijous passat a la Masia d'en Cabanyes es va reunir el Plenari del Pacte per l'Ocupació del Garraf, amb assistència de representants polítics i dels agents econòmics i socials, així com tècnics d'ocupació. Es va fer balanç molt favorable de les implementacions derivades del Pacte. A hores d'ara es considera que s'ha acomplert un terç de les accions previstes en el document consensuat.


 

FEGP | JOVES D'EMPRESA
El col·lectiu Joves d'Empresa celebra el desè aniversari

El Restaurant La Cucanya, a Vilanova i la Geltrú, va ser l'escenari de la celebració dels 10 anys del col·lectiu Joves d'Empresa, afí a la Federació Empresarial del Gran Penedès. Un sopar mediterrani, a cel obert, va estar precedit per la presentació del nou logotip i l'estrena de l'espai web. Joves d'Empresa aplega prop de 300 empresaris i directius, a tocar dels quaranta anys d'edat.

Visita suggerida 

 

CANYELLES
Canyelles digitalitza l'arxiu municipal

L'Arxiu Municipal de Canyelles està duent a terme les tasques de digitalització del seu fons municipal. L'actuació s'emmarca en el programa de digitalització que es fa des de la Xarxa d'Arxius Municipals de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona (XAM). Els treballs consisteixen a digitalitzar totes les actes municipals, des de 1852 fins a la darrera de l’any 2015. També s’està treballant amb documentació del segle XIX.

Visita suggerida


 

CUBELLES
Accions de protecció de l’Espai d’Interès Natural de la desembocadura del riu Foix

S’han iniciat les actuacions amb la construcció d’una passera de fusta semi-elevada i el tancament amb pal i corda per canalitzar el pas dels visitants. A més de protecció, la passera farà l’Espai accessible a les persones amb diversitat funcional. Aquesta acció compta amb la qualificació de prioritat alta al Pla de Gestió. A banda, també s’està portant a terme la millora de la senyalització interpretativa i orientativa de l’espai.


Visita suggerida


 

OLIVELLA
Desenvolupament de dos programes d’inserció laboral

El Programa 30 plus va adreçat a persones aturades amb edats compreses entre els 30 i els 45 anys, i sense requeriments de nivell formatiu mínim. Per altra banda, l'objectiu del Programa Ubicat és dur a terme projectes que desenvolupin actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional de les persones desocupades, inactives, o persones treballadores, preferentment, aquelles que es troben en una situació de precarietat laboral.


 

SANT PERE DE RIBES
Fins a 50 accions del Pla de Salut Municipal durant el primer any

El passat dimecres 8 de maig va tenir lloc la primera reunió de seguiment del Grup Motor Ampliat del Pla de Salut Integral de Sant Pere de Ribes. El Grup està format per representants tècnics i polítics dels diferents àmbits de l'Ajuntament, dels diferents grups polítics municipals, personal tècnic de l’àmbit de la salut del Servei Català de la de Salut, del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf i dels Centres d’Atenció Primària; així com persones o entitats del sector privat.


Visita suggerida


 

SITGES
Torna el Mercat de Cooperatives de les escoles participants al projecte de Cultura Emprenedora

Alumnes de 5è de primària de les escoles de Les Roquetes i Ribes han celebrat els dies 15 i 17 de maig el Mercat de les Cooperatives, coincidint amb els mercats municipals de cada nucli del municipi. Es tracta d’una fira per donar a conèixer les cooperatives que han creat durant el curs i posar a la venda els seus productes com a última fase del projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) en el què participen.

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
Sant Pere de Ribes instal·larà punts wifi gratuïts en espais públics

La Comissió Europea ha publicat els resultats de la segona convocatòria de la iniciativa WiFi4EU. Aquesta iniciativa té per objectiu la instal·lació de zones wifi en espais públics, inclosos ajuntaments, biblioteques públiques, museus, parcs públics o places. En aquesta segona convocatòria són cent els municipis catalans que han estat seleccionats i que se sumen als quaranta-quatre que van ser-ho en la passada edició.

Visita suggerida


 

SITGES
2a Quinzena d’Economia Social i Solidària Penedès - Garraf Creativitat

En el marc de la Quinzena d’Economia Social i Solidària Penedès - Garraf, s’organitza a Sitges els dies 14 i 15 de juny una programació amb activitats de sensibilització i formació en cooperativisme com la 5a Taula Territorial sobre l'Economia Social i Solidària (ESS) de l'Alt Penedès i el Garraf, un taller formatiu sobre cooperativisme i com a complement al Mercat del Dissabte es faran activitats lúdiques i punts d'informació de l’ESS. L'objectiu d'aquestes propostes és dinamitzar l'economia social i cooperativa.

Visita suggerida


 

SITGES
L’Ajuntament obre convocatòria per a la nova Fira d’Artesania i Creativitat

El departament de Promoció Econòmica obre una convocatòria d’atorgament de llicències per poder participar en la nova Fira d’Artesania i Creativitat que se celebrarà del 21 de juny al 30 d’octubre al Passeig Marítim (entre l’avinguda Avinguda Sofia i el carrer Antoni Cartró). Les sol·licituds s’han de presentar telemàticament a través del portal de tràmits de la web www.sitges.cat fins al dia 7 de juny de 2019.

Visita suggerida


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Vilanova desenvoluparà estratègies de ciutat intel·ligent

Vilanova i la Geltrú compta amb la diagnosi de ciutat que perfila el grau de maduresa local en l'àmbit de ciutat intel·ligent. Es tracta d'un document que defineix el full de ruta per bastir l'estratègia Smart City. Aquest treball s'ha confeccionat amb el suport del servei de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona amb l'assessorament de la consultora Deloitte.

Visita suggerida


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
El Fòrum de la Innovació Local planteja nou línies de treball

La primera sessió de treball del Fòrum de la Innovació Local va concentrar a l’espai Crea&Co de Neàpolis una vintena de membres que es van constituir com a nucli inicial per tal d’establir les dinàmiques de funcionament del FIL i plantejar les primeres prioritats d’actuació. De les nou línies de treball plantejades se’n van escollir tres per desenvolupar accions: la gamificació, l’envelliment saludable i l’economia col·laborativa.


Visita suggerida 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Directiva sobre informació geogràfica i dades espacials dels municipis

La directiva Inspire té l’objectiu de desenvolupar polítiques de protecció mediambiental que serveixin per l’intercanvi d’informació geogràfica i de dades espacials. Tots els ens locals han de tenir disponible per als seus territoris un sistema informàtic integrat l’octubre de 2020. La finalitat d’aquest geoportal és crear un punt d'entrada centralitzat per facilitar l'accés i l'ús de la informació geogràfica a totes les administracions públiques, el sector privat i els ciutadans.

Visita suggerida


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Els Punts d’Atenció a l’Emprenedor van gestionar 449 altes d'autònoms i societats limitades, el primer trimestre de 2019

Els Punts d’Atenció a l’Emprenedor (PAE), impulsats per la Diputació de Barcelona, realitzen la tramitació de constitució de les formes jurídiques més habituals, com autònoms o societats limitades. A la demarcació de Barcelona, 45 punts PAE locals donen aquest servei de manera telemàtica i gratuïta. En el primer trimestre de 2019 el nombre d'altes d'autònoms ha estat de 376 i el de societats limitades de 73.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Les empreses podran demanar ajuts per a 30 vehicles elèctrics

Les empreses establertes a Catalunya podran demanar ajuts per a l'adquisició de fins a 30 vehicles elèctrics dins del programa d'impuls de la mobilitat sostenible que promou el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, a través de l'Institut Català d'Energia. El programa està dotat amb prop de 7,3 milions d'euros i inclou subvencions tant per a la compra de vehicles, adreçades a empreses i a particulars, com per a la instal·lació de punts de recàrrega. 

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Procés participatiu per elaborar l'Agenda urbana de Catalunya

El procés participatiu per a l’elaboració de l’Agenda urbana Catalunya s’ha obert amb l’habilitació al portal agendaurbana.cat de les inscripcions a les diverses sessions de treball, que tindran lloc a partir del 6 de juny. Després de cadascuna de les jornades presencials la ciutadania interessada també podrà fer aportacions en línia sobre els objectius de l’Agenda.


Visita suggerida
 

 

MINISTERI D’INDÚSTRIA, COMERÇ I TURISME
Autodiagnosi de Salut Empresarial

La Direcció General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, ha creat un qüestionari de Salut empresarial que permetrà realitzar una avaluació del negoci. Aquesta eina s’adreça a autònoms/es i a persones propietàries de petites i mitjanes empreses per tal que puguin fer una autoavaluació del seu negoci i anticipar-se a possibles reptes de futur.

L’enllaç per accedir-hi és el següent https://saludempresarial.ipyme.org/

MINISTERI D’INDÚSTRIA, COMERÇ I TURISME
Autodiagnosi de salut empresarial


IDESCAT
Indicadors de conjuntura econòmica a la indústria: Facturació d’energia elèctrica per sectors.

Les principals companyies elèctriques distribuïdores han venut a Catalunya 3.305,6 GWh a l’abril del 2019, dada que suposa un decrement interanual del 4,2%. La facturació disminueix al sector domèstic (−10,7%) i al sector terciari (−4,5%), mentre que creix a la indústria (0,8%). En termes acumulats, la facturació baixa un 3,1% respecte el mateix període de l'any anterior.

Visita suggerida
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat

Powered by Consorci CSE