Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 12
| 06.05.2019

 

 

EMISSIONS SETMANALS
NODE i Canal Blau envolen l’espai Origen Garraf

Ja ha començat l’emissió del programa Origen Garraf. L’espai s’emet per Canal Blau TV, tots els dilluns, a les 12h, les 15h, les 17h, les 21h i les 23h. Els 15 capítols tenen la intenció d’explicar les singularitats i els actius dels sis municipis de la comarca, com també mostrar les particularitats del comerç, la indústria, la gastronomia i el patrimoni cultural del Garraf. La producció va a càrrec de Canal Blau i NODE Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Visita suggerida


 

DIMARTS 7 DE MAIG
Josep Ginesta participarà en la propera sessió del Consell per la Formació

NODE Garraf ha convocat una sessió de continuïtat del Consell per la Formació Professional, Universitària i d'Oficis al Garraf. Serà el dimarts 7 de maig, a les 9h30, a l'Aulari de la UPC, a Vilanova i la Geltrú. Està confirmada l’assistència de Josep Ginesta, secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de la Generalitat de Catalunya. El Consell per la Formació es va constituir en el marc del Pacte per l’Ocupació al Garraf.

 


 

DIMECRES 8 DE MAIG
El professor Oliver Alonso, convidat per NODE Garraf

El Dr. Josep Oliver Alonso, catedràtic d’Economia Aplicada (UAB) i reconegut analista de la conjuntura econòmica a Catalunya, ha acceptat la invitació de NODE Garraf amb motiu de l’acte de presentació del nou web de l’Agència de Desenvolupament. L’acte s’ha programat pel dimecres 8 de maig, a les 19h, a Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú. El professor parlarà de l’actual marc econòmic, en un context volàtil i d'incertesa.


 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
Un projecte d’eficiència energètica al Garraf, propòsit d’un Feder

S’ha publicat recentment l’aprovació provisional del Projecte d’Eficiència energètica al Garraf, presentat al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) pel Consell Comarcal del Garraf, conjuntament amb tots els ajuntaments de la comarca. La convocatòria prioritza projectes de foment de la producció i distribució d’energia derivada de fonts renovables, així com l’augment de la participació i distribució d’aquestes energies per a usos tèrmics.

Visita suggerida 

 

CANYELLES
El nou pavelló pren forma. Les obres avancen

La construcció del nou pavelló municipal de Canyelles avança a bon ritme. Després d'instal·lar-se les bigues del sostre fa uns dies, els treballs de construcció del nou equipament segueixen avançant i tot va sobre el calendari previst. El nou equipament estarà acabat en pocs mesos i al setembre que ve els alumnes de l'institut i de l'escola Sant Nicolau, i tot el poble, podrà gaudir de les noves instal·lacions.

Visita suggerida


 

CUBELLES
Ajuntament i propietaris forestals es reuneixen per valorar l'adhesió a l'ADF Garraf

La regidoria de Medi Ambient va convocar, recentment, els prop de 200 propietaris forestals de Cubelles, amb l'objectiu de posar sobre la mesa l'opció d'adherir aquests boscos a l'àmbit de protecció de l'ADF Garraf. L'ADF Garraf té com a objectius l'elaboració i execució col·lectiva de programes de vigilància i prevenció d'incendis, campanyes de divulgació entre els propietaris forestals, sensibilització i suport a l'extinció d'incendis.

Visita suggerida


 

OLIVELLA
Dels primers municipis sense policia local que instal·laran càmeres de videovigilància

Planta’m és un programa de sensibilització social dirigit a nens, joves i adults amb l’objectiu de sensibilitzar-los en la importància de la lluita contra el canvi climàtic i contribuir a la preservació dels boscos. Olivella acull dues plantades durant el mes de març. La primera, el passat 14, a l’escola el Morsell. Es proposa un seguit d’activitats educatives al voltant del medi ambient i es plantaran arbres amb els nens de l’escola.

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
Ajuts municipals a empreses, nous autònoms i a la innovació empresarial

L’Ajuntament ha obert convocatòria per sol·licitar subvencions destinades a finançar projectes o activitats desenvolupades durant el període comprès entre l’1 de gener de 2018 fins al 31 de maig de 2019. La presentació de sol·licituds acabarà el 31 de maig del 2019 o fins exhaurir la dotació total consignada.

Visita suggerida


 

SITGES
Cornea Project, biotecnologia puntera al Centre d’Empreses Creatives

El projecte Kerastop de la sitgetana Cornea Project exemplifica l’èxit d’una empresa emergent en innovació oftalmològica que té la seu al Cd’EC de Sitges. L’empresa desenvoluparà kits de diagnòstic per la prevenció d’una patologia ocular. El Centre d’Empreses Creatives ha obert una nova convocatòria adreçada a les empreses vinculades a la innovació, la cultura i la creativitat que vulguin optar a un despatx disponible.

Visita suggerida


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
L'IMET fomenta la contractació de persones amb trastorns mentals

L'Institut Municipal d'Educació i Treball impulsa des de fa anys diversos projectes orientats a afavorir la inserció al mercat de treball de persones amb diferents capacitats. Un d'aquests col·lectius és el de les persones que han passat o passen per un trastorn mental. Des de l'IMET impulsaran la difusió d'un díptic informatiu i de sensibilització en salut mental, adreçat a les empreses del territori.

Visita suggerida 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
27 municipis rebran 15 milions d’euros per modernitzar els seus polígons

La Diputació de Barcelona ha aprovat el segon paquet d'ajuts del Pla de Modernització de Polígons. En aquesta segona convocatòria, s’han seleccionat 22 projectes específics i 5 plans integrals. El Pla té l’objectiu de modernitzar els polígons en matèria d’infraestructures, serveis, promoció i actuacions innovadores.

Visita suggerida


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
MultipliCat, per impulsar el consum del producte de proximitat

Amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’ha posat en marxa MultipliCat, una plataforma per impulsar el consum del producte de proximitat al consumidor final. Aquesta iniciativa compta a més amb el suport de diferents institucions com la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona o l’Institut Català de la Cuina, entre d’altres.

Visita suggerida


La sostenibilitat, factor de desenvolupament

Des de Sant Pere de Ribes estem treballant per ser referents com a municipi saludable, sostenible i de qualitat. En definitiva, que brindi a les persones l’oportunitat real de sentir-se bé i sobretot més felices. I així ho estem fent, amb eines com el Pla de Salut Integral; polítiques que afavoreixen la sostenibilitat i el respecte amb l’entorn; la millora de l’eficiència i de la gestió de serveis i recursos; o d’altres projectes mediambientals i de salut.

Crec que aquest és el que camí que hem de seguir: potenciant els recursos del territori des de la sostenibilitat, també a nivell comarcal, i mirant de complementar-los els uns amb els altres. Però sempre en benefici de les persones. I és aquí on la sostenibilitat hi juga un factor clau de desenvolupament, no només des del punt de vista mediambiental sinó també per al desenvolupament social i econòmic, doncs ens obre nous escenaris i oportunitats.

Compromisos com els que distingeix la certificació Biosphere o la transformació de les empreses cap a una economia circular, poden ser, doncs, alguns dels indicadors que ens marquen el camí a seguir també en la gestió i el dia a dia dels nostres municipis i de la comarca.

Abigail Garrido Tinta
Alcaldessa de Sant Pere de RibesReunió
Consell per la Formació Professional, Universitària i d'Oficis al Garraf
· Data: dimarts 7 de maig · 9h30
· Lloc: Campus UPC · Aulari · Sala VGB003 · Rambla Exposició, 22  Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf
En el marc del Pacte per l'Ocupació al Garraf
Amb la participació de Josep Ginesta, secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
> Cal confirmar assistència

Sessió oberta
Presentació del nou web de NODE Garraf
Conferència del Dr. Josep Oliver Alonso
· Data: dimecres 8 de maig · 19h (a 20h30)
· Lloc: Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
Ponència del professor Josep Oliver Alonso, catedràtic d'Economia Aplicada de la UAB, sobre els marcs econòmics en contextos volàtils i d'incertesa.
> Cal confirmar assistència

Presentació
Índex de Competitivitat Econòmica de les comarques de Catalunya
· Data: dimarts 14 de maig · 15h30 (a 16h30)
· Lloc: FEGP Vilanova (carrer de l’Àncora, 3)
· Organitza: FEGP
Amb el patrocini de CaixaBank; el suport de Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf, i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
> Cal confirmar assistència

GENERALITAT DE CATALUNYA
Ajuts, subvencions i altres recursos, al FISUB

El FISUB és el cercador d'ajuts i serveis elaborat per ACCIÓ. Aquí trobareu tota la informació dels ajuts, subvencions, finançament i serveis que ofereixen les diferents administracions i organismes per a les empreses i els emprenedors ubicats a Catalunya.

Visita suggerida

Es redueix l’atur al Garraf, gairebé al ralentí

El Garraf va tancar el primer trimestre de 2019 amb un registre de 8.422 persones aturades; és a dir, una reducció de 52 desocupats en relació amb el mes precedent i una disminució de 240 si ho comparem amb l’interanual. Fa un any la taxa d’atur era del 13,85% mentre que a hores d’ara és del 12,82%; sempre per damunt de la mitjana catalana (11,75%).

Visita suggerida

El Garraf, la 6a de Catalunya en renda per càpita

El Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental continuen sent les comarques amb la renda per habitant més elevada i són les úniques que se situen per sobre de la mitjana catalana (17.000 euros). A prop es troba el Garraf, en sisena posició, amb una mitjana d’ingressos anuals per càpita de 16.700€.

Visita suggerida
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat

Powered by Consorci CSE