Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 11
| 19.03.2019

 

 

ÍNDEX FEGP DE CONJUNTURA ECONÒMICA
El Garraf recupera les xifres d’ocupació d’abans de la crisi

En el segon semestre de 2018 es va mantenir un ritme de creació d’ocupació superior al mateix període del 2017, amb un 4,1% el tercer trimestre i un 2,8% el quart. A finals de 2018 el Garraf registrava 35.925 llocs de treball, xifra molt propera a la de deu anys enrere. La Indústria manté bons ritmes de creixement i es situa per sobre el sector Serveis en el seu conjunt. La Construcció experimenta ritmes d’increment més baixos.

Visita suggerida


 

NODE GARRAF
L’hèlix cultural centrarà el 2n Simposi Garraf

El fòrum Hèlix Garraf ha reunit recentment una trentena llarga de representants dels diferents estaments que composen la quàdruple hèlix de la nostra demarcació. Entre d’altres qüestions, es va proposar la celebració del 2n Simposi Garraf, les Jornades d'Economia i Estratègia Comarcals, que tindrien lloc el 24 i el 25 d'octubre i que tindrien com a eix temàtic L'hèlix cultural com a model d'impuls econòmic del Garraf.

 


 

NODE GARRAF
L’espai Origen Garraf s’emetrà a partir del 30 de març per Canal Blau

Entre el 30 de març i el 6 de juliol, en un total de 15 capítols setmanals, podrem veure per Canal Blau l’espai televisiu que està preparant NODE Garraf i un equip de la mateixa televisió comarcal. El programa s’emetrà els dissabtes, a les 15h30 i les 23h30, i també els diumenges, a les 12h30 i a les 19h30. Amb el títol Origen Garraf es mostraran singularitats de la comarca des del punt de vista econòmic i empresarial.

 


 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
Es reforça la cooperació municipal pel que fa a serveis socials i ocupació

El ple del Consell Comarcal del Garraf, celebrat el 28 de febrer a la Masia d’en Cabanyes, va aprovar els convenis de col·laboració amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella per a la prestació dels serveis socials i de diversos programes d’ocupació. També es va aprovar el conveni pel desenvolupament del programa Referent d'Ocupació Juvenil.

Visita suggerida 

 

CANYELLES
Canyelles inicia l'adhesió al programa Biosphere Tourism

Canyelles referma la seva implicació com a municipi sostenible i ha iniciat el procés per aconseguir el distintiu de Compromís per la Sostenibilitat Biosphere, impulsat per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut de Turisme Responsable. Es tracta d’un programa  que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística.

Visita suggerida


 

CUBELLES
S’organitza una trobada entre empreses i persones que busquen feina

La regidoria d'Empresa, Emprenedoria i Ocupació, mitjançant el SOLCUB, ha organitzat pel proper 2 d'abril un speed dating entre empreses de la comarca i persones que busquen feina. La iniciativa, que es va celebrar per primer cop l'any passat amb molt bons resultats, promou successives entrevistes ràpides en les què els aspirants a assolir un lloc de feina disposen de tres minuts per presentar-se.

Visita suggerida


 

OLIVELLA
Olivella acull dues plantades d’arbres per lluitar contra el canvi climàtic

Planta’m és un programa de sensibilització social dirigit a nens, joves i adults amb l’objectiu de sensibilitzar-los en la importància de la lluita contra el canvi climàtic i contribuir a la preservació dels boscos. Olivella acull dues plantades durant el mes de març. La primera, el passat 14, a l’escola el Morsell. Es proposa un seguit d’activitats educatives al voltant del medi ambient i es plantaran arbres amb els nens de l’escola.

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
A debat el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes inicia un nou procés de participació ciutadana, aquesta vegada per parlar de la mobilitat al municipi. Dins els treballs d’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) que el Consistori està duent a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que  actualment es troba en la fase d’anàlisi i diagnòstic, s’han previst dues sessions  públiques, una a Ribes i l’altra a Roquetes.

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
Campanya pel foment de la recollida selectiva de vidre a l’hostaleria

De la mà de l’empresa Ecovidrio, l’Ajuntament va iniciar una campanya destinada als establiments de l’hostaleria per tal d’aconseguir un augment en el percentatge de reciclatge de vidre al municipi. El projecte ha estat tot un èxit: el 100% d’establiments de restauració del municipi que s’hi han acollit separen el vidre a les seves instal·lacions, abans de la recollida, facilitant així que es pugui reciclar posteriorment.

Visita suggerida


 

SITGES
Comença una acció formativa per a joves sobre manteniment de ports

Una vintena de joves participen en la formació d’aprenent de serveis i manteniment en instal·lacions portuàries a Sitges, en el marc del programa d’ocupació per a joves Garraf Singular. El programa formatiu, que finalitzarà el 28 de maig, ha estat inaugurat per la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, i pels directors dels tres ports de Sitges.

Visita suggerida


 

SITGES
Oportunitats d’inversió al món del Cinema

Amb la col·laboració del Festival Internacional de Cinema de Sitges, el Centre d’Iniciatives Econòmiques de l’Ajuntament de Sitges organitza una sessió informativa anomenada Oportunitats d’Inversió al món del Cinema, que tindrà lloc dijous 4 d’abril a les 10h30 a l’Auditori del Centre Cultural Miramar. Es tractará de donar a conèixer els beneficis i les deduccions fiscals que es poden obtenir invertint en aquest sector.

Més informació: Nivell 10 | serveisempresa@sitges.cat | Tel. 938 944 061


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
El Museu Romàntic Can Papiol es converteix de nou en un plató

El Museu Romàntic Can Papiol és l'escenari escollit per al rodatge d'una pel·lícula. Les gravacions es realitzen els dies 15, 16 i 17 de març. Mentre duri la gravació i fins al dia 22 de març Can Papiol estarà tancat al públic. El mes de desembre Can Papiol ja va ser escenari del rodatge de Crime, el nou videoclip de la cantant Gabriela Richardson.

Visita suggerida


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
L'Escola de Formació Aeronàutica de VNG, al Saló de l’Ensenyament

Enguany l'EFAV tornarà a tenir un estand al Saló de l'Ensenyament de Barcelona, que tindrà lloc del 20 al 24 de març. Així mateix, també tindran presència a la Zona E, de Vilanova i la Geltrú, que se celebrarà el 4 i 5 d'abril, i es farà una jornada de portes obertes al centre, el mateix dia 4 d'abril.

Visita suggerida
 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Aposta per a la creació de serveis i aplicacions de projectes innovadors

Amb la voluntat de potenciar la creació d’aplicacions mòbils o de webs adaptades a dispositius mòbils, basades preferentment en dades obertes, la Diputació de Barcelona ha impulsat el premi ‘Apps&IoT for citizens 2019’. La corporació fomenta, per tant, la creació de serveis i aplicacions relacionades amb projectes innovadors d’internet de les coses.

Visita suggerida


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Inici d'obres de l'ampliació del pont sobre la riera de Ribes a la BV-2113

La Diputació inicia les obres d’ampliació del pont sobre la riera de Ribes a la carretera BV-2113, al terme municipal de Sant Pere de Ribes, i que dona accés l’Hospital de Sant Camil. L’actuació té com a objectiu millorar i ampliar la vorera del pont a cinc metres útils, dividits en 2,50 metres pel carril bici i 2,50 metres per la vorera i resoldre els accessos per donar continuïtat l’itinerari de vianants i de bicicletes a través del pont i resoldre el coll d’ampolla actual just a l’entrada del nucli urbà de la població.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
El Baix Llobregat, el Garraf i el Baix Penedès, connectats amb fibra òptica l’any 2020

La Generalitat disposa de 4.500 km de fibra òptica. El nou projecte s’amplia ara entre Castelldefels i el Vendrell i farà possible connectar el Baix Llobregat amb el Garraf i el Baix Penedès i tots els polígons industrials i empreses de la zona. Es desplegaran 55 km de cable amb una inversió de més d’1 milió d’euros fins al 2020 als municipis de Castelldefels, Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Calafell i el Vendrell.

Visita suggerida 

 

BARCELONA | TECH
L'Observació Submarí OBSEA, de Vilanova i la Geltrú, al CEOO

La UPC és un dels deu organismes que composen el Comitè Espanyol d’Observacions Oceanogràfiques (CEOO), per la tasca que desenvolupa el Laboratori d’Observació Submarina OBSEA, situat al fons marí de la costa de Vilanova i la Geltrú. El CEOO coordinarà l’observació oceànica en el conjunt de l’Estat i actuarà com a interlocutor del conjunt, contribuint en la gestió dels recursos marítims i com a ens de suport a la recerca científica en aquest àmbit.

Visita suggerida


La gran xarxa de formació del Garraf


La posada en marxa del Consell per la Formació Professional, Ocupacional i Universitària al Garraf marca una nova fita pel que fa a la coordinació d’actuacions i la compartició de recursos.

En el marc del Pacte Comarcal per l’Ocupació i amb el pilotatge de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, s’obre una nova etapa en la què els diferents actors de la formació entren en contacte i treballen de manera coordinada per dotar la comarca amb els cicles formatius i els aprenentatges professionals que requereix el teixit empresarial més proper.

De manera conjunta, entre tots, es podrà fer més i millor si volem assolir un sistema de formació que afavoreixi una millor qualificació de les persones per tal que es puguin adequar a perfils competencials cada vegada més exigents.

La digitalització, el teletreball i, en general, les noves tendències en el món laboral obliguen a formar els ciutadans amb plantejaments nous i cada vegada més transversals. Per això, la necessitat de vertebrar els segments de la formació i propiciar un sistema de vasos comunicants; que ve a ser una gran xarxa dels actius per la formació que tenim a l’abast.

Isidre Also Torrents
Agència de Desenvolupament · NODE GarrafACCIÓ | NODE Garraf
Impulsa el teu projecte d’innovació: convocatòries d’ajuts i serveis 2019
· Data: dijous 28 de març · 9h30 a 12h
· Lloc: Aula VGA 208 (Ferroviària - Gumà i Ferran). EPSEVG / Vilanova i la Geltrú
· Organitza: ACCIÓ
· Col·labora: NODE Garraf i Campus UPC
Més informació

Presentació
Nou web de NODE Garraf
· Data: dimarts 2 d'abril · 19h (a 20h15)
· Lloc: Sala d'actes de l'EPSEVG / UPC · Vilanova

Joves d'Empresa
Píndola informativa · Tot el que han de saber els autònoms a l’hora de presentar la declaració de la renda
Ponència a càrrec de Cinta Fondarella, CYP Assessors
· Data: dimarts 9 d'abril · 18h
· Lloc: FEGP Vilanova
· Organitza: Joves d'Empresa | FEGP
Continguts:
· Novetats campanya 2018
· Principals recomanacions abans de presentar la declaració
· Solucions als dubtes més comuns
> Confirmar assistència

GENERALITAT DE CATALUNYA
Catalunya Circular, mapa de casuístiques

Mapa interactiu on es poden localitzar les diferents iniciatives desenvolupades a Catalunya segons tipologia de l'economia circular. Trobareu casuística en els apartats d’ecodisseny, allargar la vida del producte, reciclatge, simbiosi industrial, consum sostenible, compra sostenible i ecoinnovació.

Visita suggeridaDIPUTACIÓ DE BARCELONA
InfoATUR · Demarcació de BarcelonaVisita suggerida
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat

Powered by Consorci CSE