Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 10
| 19.02.2019

 

 

NODE GARRAF
S’ha constituït el Consell de la Formació del Garraf

Aquest dimarts ha tingut lloc a la Masia d'en Cabanyes la sessió constitutiva del Consell de la Formació Professional, Ocupacional i Universitària al Garraf. Sota la coordinació de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, la iniciativa prové del Pacte Comarcal per l'Ocupació al Garraf i sobretot obeeix a la necessitat de promoure un espai d'interrelació entre els diferents segments de la formació no obligatòria.


 

NODE GARRAF
El programa de TV Origen Garraf es començarà a emetre el 16 de març

Entre el 16 de març i el 22 de juny, en un total de 15 capítols setmanals, podrem veure per Canal Blau l’espai televisiu que està preparant NODE Garraf i un equip de la mateixa televisió comarcal. El programa s’emetrà els dissabtes, a les 15h30 i les 23h30, i també els diumenges, a les 12h30 i a les 19h30. Amb el títol Origen Garraf es mostraran singularitats de la comarca des del punt de vista econòmic i empresarial.


 

NODE GARRAF
3a Festa de l'Espigall al plat!

Diumenge passat, a Vilanova i la Geltrú, es va celebrar la 3a Festa de l'Espigall. El programa contenia activitats infantils, tastos d'espigalls i de vins i un espectacle de màgia. L’organització va anar a càrrec de l’Associació d’Espigallls del Garraf i NODE Garraf, dins del programa Productes de la Terra, que es promou des de Diputació de Barcelona. L’acte va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova. 

NODE GARRAF
L'espigall del Garraf es presenta a la Fundació Alícia

Aquest dilluns, a l’Auditori de la Fundació Alicia del complex Món San Benet, a Sant Fruitós de Bages, ha tingut lloc la presentació del projecte de recuperació i millora de l’espigall del Garraf, impulsat per la Diputació de Barcelona a través del programa Parc a taula, de la Xarxa de Parcs Naturals, la Fundació Miquel Agustí, de la Universitat Politècnica de Catalunya, i l’Associació Espigalls del Garraf.

Visita suggerida


 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
La directora del SOC presenta el nou model de concertació territorial

La directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, va participar al Consell d’Alcaldies del Garraf a petició del Consell Comarcal del Garraf per presentar el nou model de concertació territorial que el SOC està planificant amb municipis i comarques. Abans es va reunir amb representants dels agents socials i econòmics i de centres de formació i serveis ocupacionals.

Visita suggerida


 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
86 persones han entrat al mercat laboral gràcies al Programa 30 Plus

86 persones han entrat al mercat laboral durant el període 2017 – 2018, gràcies al Programa 30 Plus. L’objectiu d’aquest programa és afavorir la inserció laboral de persones de 30 anys i més, en situació d’atur i amb baix nivell formatiu, proporcionant-los la formació i les competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball.

Visita suggerida 

 

CANYELLES
S’obre la primera estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics

La primera estació pública de recàrrega per a vehicles elèctrics de Canyelles ja està en marxa. Està instal·lada a la placeta de la Bassa d’en Llot, és del tipus semi ràpid i permet la connexió per a dos vehicles alhora, que es poden recarregar en un termini entre dues i quatre hores. El punt és de 22 kw. La nova estació disposa de dos espais aptes per a cotxes i/o motocicletes, que han estat degudament senyalitzats.

Visita suggerida


 

CUBELLES
Cubelles obté 5 distintius de Compromís per la Sostenibilitat Biosphere

La gala d’entrega dels distintius de Compromís per la Sostenibilitat Biosphere va confirmar la reedició dels cinc segells de Cubelles, quatre de gestió municipal i una empresa privada. Els guardonats van ser l’exposició permanent del pallasso Charlie Rivel, l’oficina de Turisme i les platges Llarga i de la Mota, a més del càmping La Rueda

Visita suggerida


 

CUBELLES
En marxa els quatre punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Cubelles ja disposa d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics, amb capacitat per a quatre unitats simultànies. La infraestructura, que s’ubica a l’Av. Catalunya, just davant de la benzinera en direcció a Barcelona, ha tingut un cost d'uns 35.000€. El punt instal·lat té una potència de 22Kw i són del model semi-ràpid, que permeten fer una càrrega complerta, depenent del model de vehicle, en una mica més d'una hora.

Visita suggerida


 

OLIVELLA
Les tasques de prevenció d'incendis forestals a Olivella durant el 2018

Al juliol es van iniciar els treballs de manteniment de les franges perimetrals i es van reforçar els treballs de desbrossament de la via pública i neteja de zones verdes per tal de garantir la seguretat vial, l’ornament del municipi i la prevenció d’incendis. En els darrers sis mesos de l’any de 2018, l’empresa Formació i Treball, contractada per dur a terme aquestes tasques, ha fet un seguir d’intervencions.

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
Sant Pere de Ribes acull una jornada sobre computació quàntica

Aquest dilluns 18 de febrer, Sant Pere de Ribes ha acollit una jornada sobre computació quàntica amb el títol Art, ciència i tecnologies de la computació quàntica. L’acte estava inclòs en la programació de la Mobile Week, un cicle d’activitats programades a l’empara del Mobile World Congress (MWC) que se celebrarà a Barcelona del 25 al 28 de febrer.

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
L’Ajuntament obté el compromís Biosphere, de turisme sostenible

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha aconseguit el compromís Biosphere, atorgat per la Diputació de Barcelona conjuntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut de Turisme Responsable, com a model de servei turístic responsable i sostenible dins de la marca Costa Barcelona. D’aquesta manera, l’Ajuntament inicia el camí per a obtenir la distinció Biosphere.

Visita suggerida 

SITGES
Les Jornades Solidàries aporten reflexió sobre el consum responsable

Les XVIII Jornades Solidàries impulsen la reflexió sobre el consum responsable a través d'una programació d'activitats que se celebra des d’aquest mes de febrer fins al juny. Entre altres activitats, s'organitzaran una taula rodona, un taller de sensibilització, un cinefòrum, una acció de neteja de platges, el tradicional concurs de dibuix infantil, la festa del comerç i la fira d'entitats solidàries.


 

SITGES
L’Ajuntament de Sitges reivindica la sororitat

Amb motiu del Dia de la Dona, que se celebra el 8 de març, la regidoria de Benestar i Família de l’Ajuntament de Sitges prepara una jornada de reivindicació. Entre la programació destaca un acte col·lectiu amb el qual es vol reivindicar la sororitat, és a dir, el lligam que s’estableix entre les dones basat en la solidaritat, el compartiment d’experiències, interessos o preocupacions.

Visita suggerida


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
El port de Vilanova tindrà una àrea tècnica per a grans eslores

L'empresa britànica Pendennis, dedicada a les drassanes, ha iniciat les obres de la nova àrea tècnica de la dàrsena de grans eslores del port de Vilanova i la Geltrú, amb l'aposta per un Pla de formació dual per als joves en disciplines vinculades al sector de les grans eslores. Pendennis invertirà gairebé 10 milions d'euros en les noves instal·lacions i inicialment ocuparà 40 treballadors.

Visita suggerida


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Sis iniciatives de l’Ajuntament, distingides com a bones pràctiques

El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals (BBP) ha lliurat recentment els certificats de reconeixement a iniciatives que han contribuït a la innovació i la bona governança local entre 2014 i 2018. Fins a 81 municipis van rebre distincions per bones pràctiques i concretament l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va ser reconegut en diferents àmbits.

Visita suggerida


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Masia d’en Barreres podrà acollir un parc comercial

El Ple de l'Ajuntament va aprovar provisionalment la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana, en els àmbits de sòl urbà de la Masia d'en Barreres I i II. En el Ple del mes de maig de l'any passat ja es va aprovar inicialment la proposta, que ara haurà de passar el tràmit d'aprovació definitiva a la Comissió Provincial d'Urbanisme.

Visita suggerida
 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
A debat la transició cap al 2030 en el Fòrum sobre Medi Ambient

El IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local reuneix aquests dies a Món Sant Benet a més de 400 persones implicades des de l'àmbit local en la defensa del medi ambient i en la lluita contra el canvi climàtic. Els participants treballen des de l’àmbit local municipal en la transició cap al 2030 en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
L’any 2018 acaba amb un 11,75% d’atur

Catalunya ha acabat l’any 2018 amb un descens de l’atur i un augment de l’ocupació. Les principals dades que recull l’Enquesta de Població Activa (EPA) són: Hi ha 27.900 persones aturades menys (-5,82%). La població ocupada ha augmentat en 75.000 persones (+2,26%). La taxa d’ocupació s’ha situat en el 69,2% (73,5% homes i 64,9% dones). Actualment, treballen a Catalunya 3.391.100 persones. La taxa d’atur ha baixat 0,9 punts fins a situar-se en un 11,75% (homes, 10,9%; dones, 12,7%).

Visita suggerida


 

FEGP | GRAN PENEDÈS
Consell d'entitats empresarials i professionals del Gran Penedès

Promogut per la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) i amb la participació d'una vintena d'associacions, s'ha posat en funcionament el Consell d'Entitats Empresarials i Professionals del Gran Penedès. En el seu conjunt les entitats membres apleguen més de 3.000 activitats econòmiques del Penedès i el Garraf.

Visita suggerida
Reunió
Fòrum Hèlix Garraf
Amb els agents que composen la quàdruple hèlix del Garraf
Data: dimarts 12 de març · 9h15 (a 10h45)
Lloc: Masia d'en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
Organitza: NODE Garraf
Col·labora: Consell Comarcal del Garraf

Presentació
Informe de Conjuntura Econòmica a l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf
A càrrec de la consultora Actíva Prospect
Data: dimarts 12 de març · 9h15 (a 10h)
Lloc: Masia d'en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
Organitza: FEGP
Col·labora: Consell Comarcal del Garraf
Amb el suport de la Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf, i CaixaBank
> Confirmar assistència

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
CIDO, Cercador d'Informació i Documentació Oficials

Al CIDO hi trobareu dos grans àmbits temàtics de continguts: convocatòries (oposicions, subvencions i contractes públics) i normes i legislació (normativa local, convenis col·lectius i legislació autonòmica, estatal i europea).

Visita suggeridaDIPUTACIÓ DE BARCELONA
L’augment de les exportacions, l’ocupació en el sector de la construcció i el turisme impulsen la recuperació econòmica barcelonina

L’augment de les exportacions, l’ocupació en el sector de la construcció, els passatgers de l’aeroport, la constitució d’hipoteques, i especialment del nombre de turistes i pernoctacions en establiments hotelers continuen impulsant la recuperació econòmica a la demarcació de Barcelona, segons l'Informe de conjuntura socioeconòmica de la Diputació de Barcelona (4rt trimestre 2018). Destaca la taxa d’ocupació de 16 a 64 anys, que torna a xifres de fa deu anys i se situa en el 70%.

Visita suggerida

Visita suggerida
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat

Powered by Consorci CSE