Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 9
| 21.01.2019

 

 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
El Baix Penedès i el Garraf signen el Pacte del Penedès Marítim

A proposta del Consell Comarcal del Baix Penedès i el Consell Comarcal del Garraf, el Pacte del Penedès Marítim ha començat a fer els seus primers passos oficials i s'ha compromès a treballar per reduir el greuge de les dues comarques envers l'àrea metropolitana. Es vol posar de manifest les diferències que tant el Baix Penedès com el Garraf tenen respecte d'altres comarques en quant a infraestructures i mobilitat.

Visita suggerida


 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
Es presenten avanços del Pla Territorial del Penedès

El Consell Comarcal del Garraf va organitzar una sessió informativa del Departament de Territori i Sostenibilitat sobre els avanços del Pla Territorial Parcial del Penedès (PTPP). La redacció d’aquest pla es va iniciar a finals de l’any 2014 amb l’objectiu d’establir un model del territori pels propers 15 anys en tres àmbits: els espais oberts, els assentaments urbans i les infraestructures de mobilitat.

Visita suggerida


 

NODE GARRAF
Origen Garraf, nou espai televisiu a Canal Blau

Canal Blau i NODE Garraf treballen en la producció d’un programa de televisió que té com a objectiu divulgar les singularitats de l’entorn comarcal des del punt de vista de les activitats econòmiques i els actius patrimonials. Amb el títol Origen Garraf es preveu una primera tanda de 15 capítols, amb una durada de 25 minuts. L’espai s’emetrà setmanalment entre els mesos de febrer i maig.

 

 

CANYELLES
Emprenedoria a l’escola Sant Nicolau

Els alumnes de 5è de l'escola Sant Nicolau han creat tres cooperatives dins del projecte d'emprenedoria CUEME (Cultura Emprenedora a l’Escola). Han creat la seva pròpia empresa i fabricaran productes artesans, amb material reciclat, que després comercialitzaran al VADEFires. El 10% dels guanys el destinaran a entitats animalistes.

Visita suggerida


 

CUBELLES
Es presenta l’estudi per rehabilitar ‘les botigues del Castell’

L’Ajuntament de Cubelles ha rebut recentment la visita de tècnics del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona per tractar la petició feta pel Consistori per recuperar els immobles adjacents al Castell situats al carrer Doctor Juncà (entre la plaça de la Vila i la plaça del Castell) i coneguts com les botigues del Castell.

Visita suggerida


 

OLIVELLA
Manteniment de les franges a càrrec d’una empresa d’inserció laboral

L’Ajuntament d’Olivella va adjudicar el manteniment de franges perimetrals i de zones verdes a l’empresa Formació i Treball, que treballa amb l’objectiu d’inserir en el mercat laboral persones en risc d’exclusió social. Durant quatre mesos un equip de sis persones, més un capatàs, van treballar en la neteja de les franges per prevenir el risc d’incendis en el municipi, que, degut a la densitat de bosc i a la orografia, és elevat.

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
Un projecte innovador i experimental del Garraf es centra en l’hostaleria

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, en col·laboració amb els consistoris de Sitges i Vilanova i la Geltrú i el Consell Comarcal del Garraf, ha iniciat el programa “Projectes innovadors i experimentals”, que té per objectiu millorar l’activitat productiva del sector de l’hostaleria a la comarca a partir de la col·laboració publico-privada. Es proposa un itinerari d’inserció laboral destinat a persones majors de 30 anys en situació d’atur.

Visita suggerida


 

SITGES
S’aprova el Pacte per l’Habitatge Públic a Sitges

El ple de Sitges ha aprovat per unanimitat de tots els regidors i regidores set acords per desplegar les polítiques d’habitatge al municipi, incidint especialment en l’habitatge públic íntegrament de lloguer. Dels 657 habitatges de protecció social previstos, s’engeguen ara dues promocions de lloguer al sector de la Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda, una d’iniciativa pública i l’altra de col•laboració públic-privada.

Visita suggerida 

SITGES
Els museus del Cau Ferrat i el de Maricel ja són d’interès nacional

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquesta titularitat, que ja havia estat aprovada per la Junta de Museus de Catalunya el mes de març. La condició d’interès nacional permetrà al Cau Ferrat i el Museu de Maricel dotar-se d’un estatus i una categoria que els obre portes en la seva projecció i en les seves iniciatives i projectes, a més d’esdevenir una excel·lent carta de presentació per als seus visitants.

Visita suggerida 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Es presenta la iniciativa VNG2 per crear una rèplica digital del municipi

L'agència pública d'innovació, Neàpolis, ha iniciat el procés per bastir una candidatura que lideri l'Ajuntament de Vilanova per optar als ajuts europeus del programa UIA-Urban Innovative Actions. Des de la regidoria d'Innovació s'ha convocat un conjunt de representants de la quàdruple hèlix local: empresa, administració, ciutadania i recerca i formació de Vilanova perquè siguin part activa d'aquest projecte.

Visita suggerida
 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
La Diputació augmenta prop d'un 40% el suport als ajuntaments del Garraf

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va presentar l’acció de la corporació durant l’actual mandat al Garraf. Una inversió que demostra la voluntat de la Diputació de connectar amb el territori i que ha crescut de forma exponencial en la darrera dècada. Castells va assegurar que «s’ha fet la inversió més important a la comarca del Garraf» en els tres primers anys de mandat.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

El Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement impulsarà una estratègia compartida entre el sistema d’universitats i recerca i l’àmbit de l’economia productiva gràcies a l’establiment d’uns pilars sòlids que permetin crear una societat més basada en el coneixement. Ha de permetre que el percentatge d’activitat econòmica basada en coneixement se situï en valors comparables als de països capdavanters.

Visita suggerida
Acte acadèmic
Graduació de la promoció 2017/2018 de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (UPC)
· Data: divendres 25 de gener · 19h
· Lloc: Auditori Eduard Toldrà · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: EPSEVG · UPC

Fòrum Gran Penedès
Esmorzar col·loqui amb David Ferrer, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital
· Data: dimarts 29 de gener • 9h30 (a 10h45)
· Lloc: Restaurant Marejol • Vilanova i la Geltrú
· Organitza: FEGP
Inscripció gratuïta · Cal demanar invitació a la FEGP

Sessió informativa
Desplegament del decret de regulació de la concertació territorial i les estratègies territorials del SOC
Intervenció de Mercè Garau, directora del SOC, i Mateo Hernando, cap de servei de Desenvolupament Econòmic Local
· Data: divendres 1 de febrer · 11h
· Lloc: Masia d'en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Consell Comarcal del Garraf

Turisme
Acte d’entrega dels distintius Biosphere
· Data: dimecres 7 de febrer · 12h30
· Lloc: Sala d’actes de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes
· Organitza: NODE Garraf

Esmorzar de treball · Sessió constitutiva
Consell d'entitats empresarials i professionals del Gran Penedès
· Data:  divendres 15 de febrer · 9h30 (a 10h45)
· Lloc: FEGP Vilanova
· Organitza: FEGP

GENERALITAT DE CATALUNYA
SIPAE. Els polígons industrials de Catalunya

El SIPAE és una base de dades dels polígons d'activitat econòmica existents i desenvolupats que incorpora les seves dades identificatives. Aquesta aplicació permet fer consultes temàtiques i per territoris de la base de dades, i ha de servir per definir actuacions que permetin millorar la competitivitat dels polígons, de les empreses que hi estan instal•lades i facilitar l'atracció d'inversions.

Visita suggeridaMANCOMUNITAT
Dades d’atur i contractació al Garraf, a 31 de desembre


El Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf publica l’Observatori del mercat de treball al dia, amb el suport de la Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf. La darrera edició recull les dades a 31 de desembre de 2018, amb referències a l’evolució de l’atur registrat, taxa d’atur a la comarca -també per municipis- i perfils contractació.

Visita suggerida
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat

Powered by Consorci CSE