Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 8
| 18.12.2018

 

 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
Estratègies per fomentar la inserció de persones en risc d’exclusió social

La Fundació La Caixa, el Consell Comarcal Garraf i la FEGP comparteixen estratègies per fomentar la inserció de persones en risc d’exclusió social. La Masia d’en Cabanyes va aplegar una sessió per donar a conèixer propostes de cooperació municipal i empresarial per la contractació de col·lectius vulnerables, a partir del programa Incorpora.

Visita suggerida


 

NODE FILM CLÚSTER
Més d’un centenar de rodatges i fins a 210.000 euros d’ingressos en taxes

En el decurs d’aquest 2018, la demarcació de NODE Film Clúster ha registrat 189 jornades de treball; més d’un rodatge per cada dos dies de l’any. La suma de la recaptació privada juntament amb la pública, ha assolit el més alt nivell arribant a acumular 210 mil euros en recaptació per permisos en els 102 rodatges que s’han realitzat aquest any.

Visita suggerida


 

HABITATGE
El Garraf és la comarca més cara de Catalunya

El 1r semestre de 2018 a la comarca del Garraf s’han registrat 1.233 operacions de compra-venda d’habitatge, de les quals un 6,41% corresponien a obra nova. Amb dades del 2n trimestre d’enguany, la superfície mitjana dels habitatges nous va ser de 105,9 m2 i el preu mitjà es trobava en 342.500 € (és la comarca més cara de Catalunya, tot i que cal dir que les dades de Sitges inflen l’estadística). En el mateix període, en el conjunt de Catalunya el preu mitjà va ser de 194.000 €.

Visita suggerida


 

NODE GARRAF
Els efectes de Reempresa creixen al Garraf

Node Garraf acaba de renovar el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya. La comarca disposa, des del maig de 2013, d’un punt d’atenció de la Reempresa ubicat a la seu de Node Garraf on ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat.

Visita suggerida 

 

CANYELLES
La UE subvenciona la instal·lació de punts WiFi gratuïts

Canyelles és un dels 200 municipis espanyols escollits per la Comissió Europea per rebre fons per instal·lar punts de wifi gratuïts per als ciutadans, en el marc de  la primera convocatòria del programa comunitari WiFi4EU. El programa ofereix ajuts de 15.000 euros als municipis de la UE per instal·lar punts de wifi gratis en espais públics.

Visita suggerida


 

CUBELLES
Reunió amb representants del polígon Les Salines

Per iniciativa de NODE Garraf i la FEGP, l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, s’ha reunit recentment amb una delegació d’empresaris de Les Salines amb la intenció d’analitzar aquells aspectes del polígon en els què cal actuar per dotar-lo adequadament. El punt més crític és l’estesa de fibra òptica. Es treballarà conjuntament per tal de resoldre el problema amb urgència. 

OLIVELLA
L'art de la pedra seca, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

Les construccions de pedra seca són aquelles que s'aixequen utilitzant pedres de l'entorn proper i sense cap material de cohesió, com podria ser la calç o el guix. A Olivella hi ha unes 125 barraques i un total de 25 forns de calç repartits arreu del territori. Ara l'art de la pedra seca ha passat a formar part de la llista de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
Es presenta el projecte del nou autòdrom Terramar

El grup promotor d’esdeveniments esportius Gran Prix i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes han programat dues sessions públiques obertes a tota la població per donar a conèixer el projecte de l’Autòdrom de Terramar, que en aquests moments es troba en exposició pública.

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
L’autocompostatge com a sistema domèstic de gestió de l’orgànica

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Agència de Residus de Catalunya, ha iniciat la segona fase de la campanya de reforç de la recollida selectiva de la brossa orgànica amb el propòsit d’augmentar els percentatges de recuperació dels residus, i sobretot el de recollida selectiva de la fracció orgànica.

Visita suggerida


 

SITGES
El Winter Market Sitges arriba a la quarta edició amb més expositors

El Winter Market Sitges obrirà les portes del 14 al 16 de desembre per ser l’aparador d’una selecció de 72 expositors artesans. La fira, inspirada en l’estil nòrdic, reunirà una gran diversitat de productes fets a mà com joies, decoració, fotografia, gastronomia, regals personalitzats i roba, entre d’altres. 

SITGES
El nou aparcament de La Plana obrirà parcialment el proper dissabte

El nou aparcament exterior de La Plana obrirà parcialment el proper dissabte 22 de desembre per oferir als ciutadans algunes de les places acabades coincidint amb les dates de major mobilitat i accés als serveis i comerç de la vila. Les obres tenen previst acabar a finals del mes de gener. L’aparcament ampliat i millorat comptarà amb més de 400 places, un accés d'entrada i dos de sortida, enllumenat, senyalització i sistema de tarifació.

Visita suggerida


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
S'inaugura a Neàpolis l'Espai Emprèn UPC

L'Espai Emprèn funciona com una incubadora de projectes empresarials, amb un període d'acceleració de sis mesos. Els estudiants reben formació i mentoria a càrrec de docents de la UPC i d'experts del sector empresarial. En finalitzar el període formatiu, els emprenedors participen al Demo Day on poden presentar els seus projectes davant d'empreses per cercar possibles inversors.

Visita suggerida 

VILANOVA I LA GELTRÚ
El projecte TIMOL veu néixer el primer cas d'autoocupació

Marta Domínguez Carbonell, integrant del programa TIMOL, ha decidit iniciar una nova etapa en la seva trajectòria laboral i convertir-se en emprenedora. Aquesta és la primera vegada que una persona participant (amb el suport del seu entorn i dels membres del programa) ha optat per constituir-se com autònom.

Visita suggerida
 

 

COMERÇ
Festius d’obertura comercial

Tal i com estableix la Llei d’horaris comercials en relació al calendari comercial de diumenges i festius d’obertura autoritzada 2018-2019, el 23 de desembre els comerços catalans poden obrir al públic. De cara a l’any 2019, el 13 de gener els comerços també poden obrir.

Visita suggerida


 

CONSUM
L’impacte negatiu de les compres en línia

El comerç electrònic genera 53 milions de compres l’any a Catalunya, el 73% es lliuren a domicili i el 15% es recullen en punts físics de proximitat, aquestes són dades de l’estudi encarregat per la Generalitat de Catalunya sobre “Comerç online i mobilitat: orientacions cap a un model sostenible a Catalunya”.

Visita suggerida


 

TREBALL
L'atur puja un 0,8% al novembre

Catalunya ha registrat un augment de l’atur registrat de 3.208 persones el mes de novembre (+0,8%), el que deixa el nombre de persones en atur en 394.405. En termes interanuals, l’atur registrat baixa a Catalunya en 28.057 persones (-6,6%).

Visita suggerida
Presentació pública
Pla Territorial del Penedès
· Data: dimarts 15 de gener · 19h
· Lloc: Masia d’en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
Organitza: Consell Comarcal del Garraf

NODE FILM CLÚSTER
El film clúster de Costa Barcelona

Acaba de presentar-se la finestra internètica www.filmcluster.cat Aquest és el site que gestiona NODE Film Clúster, des de NODE Garraf. Amb arquitectura i disseny de David D’Èboli, des del nou web es promocionen els escenaris i paratges que poden ser d’interès per a les produccions de cinema i publicitat. A més, s’ofereixen recursos per a la producció, com ara empreses locals que ben bé poden proveir els rodatges.

Visita suggeridaNEGOCIS
La demarcació de Barcelona augmenta un 8% la facturació de les 90.000 empreses existents


Les prop de 90.000 empreses que hi ha a la demarcació de Barcelona van facturar, l’any 2016, més de 287.000 milions d’euros, més d’un 8% més respecte a la darrera dada presentada (2014) i un increment del volum global de més de 21 mil milions d’euros.

Visita suggerida
Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat

Powered by Consorci CSE