Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 7
| 20.11.2018

 

 

GRAN PENEDÈS
La Llotja, el certamen de la regió enogastronòmica del Garraf i el Penedès

Del 20 al 29 de novembre podeu participar en qualsevol de la trentena d’actes que conté la programació de La Llotja. En la seva segona edició aquest certamen posa l’accent en la denominació d’origen Terra i Mar, un reclam excepcional per al turisme gurmet. Els productes de proximitat, el costumari gastronòmic i els nostres cuiners i elaboradors són els motors d’una gran regió enogastronòmica.

Visita suggerida: www.lallotja.info


 

HÈLIX GARRAF
L’economia del Garraf té el seu Quadern Blanc

De resultes del 1r Simposi Garraf, promogut des del fòrum Hèlix Garraf, s’ha redactat el Quadern Blanc de l’Economia del Garraf.

El periodista Jordi Lleó ha estat l’autor d’aquest document que es nodreix de les aportacions que els diferents ponents van fer en les jornades d’economia i estratègia comarcals, celebrades a finals de setembre.

Visita suggerida


 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
S’incorporen quatre camins de la comarca a la proposta del Pla zonal de la xarxa local de carreteres

Quatre camins de la comarca del Garraf s’han incorporat a la proposta del Pla zonal de carreteres locals de la demarcació de Barcelona. Així ho van comunicar representants de la Diputació de Barcelona (ens redactor del pla) en una reunió celebrada amb la participació de representants del Consell Comarcal del Garraf i dels municipis d’Olivella, Canyelles, Cubelles i Sitges, que han quedat inclosos a la proposta definitiva.

Visita suggerida


 

COSTA BARCELONA
A punt de presentar-se el web del NODE Film Clúster

El proper 28 de novembre, a les sis de la tarda, a la sala d’actes de l’edifici Miramar, a Sitges, podreu conèixer en primícia el nou espai web que propulsarà NODE Film Clúster. Aquesta estrena suposa la consolidació d’una iniciativa que ha multiplicat l’activitat de rodatges de produccions publicitàries, televisives i cinematogràfiques a la geografia de Costa Barcelona.

 

 

SANT PERE DE RIBES
Jornada de networking empresarial i com parlar en públic

Dijous 22, a partir de les 9 del matí, a la sala de plens de l’edifici de la Vinya d’en Petaca, a les Roquetes, tindrà lloc una Jornada de Networking organitzada per l’Ajuntament. Es treballaran diferents maneres de parlar en públic de manera eficient i entenedora. L’experta en comunicació i vendes Montse Ramos, de la consultora Olivares i Ramos, serà la responsable d’impartir la formació.

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
Programa d’ocupació Garraf Singular

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes participarà dels Projectes Singulars, una iniciativa d’ocupació juvenil del SOC i del Fons Social Europeu. Sota el nom de Garraf Singular han sumat esforços els tres centres ocupacionals de la comarca - Servei d’Ocupació de Sant Pere de Ribes, l’IMET de Vilanova i la Geltrú i el Nivell10 de Sitges, tot i que amb el suport del Consell Comarcal. També hi podran participar joves d’Olivella, Canyelles i Cubelles.

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
Acord amb Banc Sabadell per facilitar el finançament a nous emprenedors

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha firmat un conveni de col·laboració amb el Banc de Sabadell amb l’objectiu de facilitar el finançament de projectes d’emprenedoria a particulars i empreses del municipi. L’acord és pel període d’un any, amb opció a prorrogar-lo tres anys més.

Visita suggerida


 

SITGES
Es reconeix la capitalitat cultural de Sitges en el centenari del Maricel

El president de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, van inaugurar l'exposició ‘Centenari Maricel 1918-2018’, al Museu de Maricel. La mostra explica el procés de construcció d’aquest conjunt arquitectònic i artístic de Maricel, que s’ha convertit en una de les obres arquitectòniques més rellevants del Noucentisme.

Visita suggerida


 

SITGES
Una destinació de referència per al mercat britànic

Sitges manté l’aposta pel mercat britànic i es promou com a destinació a la fira World Travel Market. La regidora de Turisme, Aurora Carbonell, ha estat present en aquest certamen, un dels més importants del sector turístic. El perfil de turista de la Gran Bretanya és el que genera més pernoctacions al municipi.

Visita suggerida 

SITGES
Taller d’estratègia i creativitat publicitària

El Centre d’Iniciatives Econòmiques del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges, en col·laboració amb el Festival de Publicitat Sitges-Next, ha programat pels dies 22, 23 i 24 de novembre al Centre Cultural Miramar un taller gratuït per a dotze parelles creatives en format teòrico-pràctic amb l’objectiu d’impulsar el jove talent en l’àmbit de la publicitat i la seva promoció professional.

Visita suggerida 

VILANOVA I LA GELTRÚ
La Fira de Novembre supera les 90.000 visites

L'edició d'enguany de la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú podria haver superat les 90.000 visites, segons les primeres dades i valoracions que han fet l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el regidor de Promoció de Ciutat, Jordi Medina. L'impacte econòmic de la Fira podria haver superat el sis milions d'euros.”

Visita suggerida 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Afavorir la inserció laboral dels joves en el sector turístic

L'IMET ha sol·licitat dur a terme un dels projectes Singulars, del Servei d'Ocupació de Catalunya, conjuntament amb els ajuntaments de Sitges i de Sant Pere de Ribes, les empreses ISEI (Pro-Activa Serveis Aquàtics S.L) RocRoi i l'Associació Entrem-hi. El projecte, participat per la resta d'ajuntaments del Garraf i empreses del sector, orientarà i formarà joves de 16 a 29 anys per facilitar la seva inserció laboral o perquè puguin reprendre els seus estudis.

Visita suggerida


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Campanya informativa per regular els Habitatges d'Ús Turístic

Els Habitatges d'Ús Turístic (HUT) són aquells que els seus propietaris cedeixen l'ús a canvi d'una contraprestació econòmica, per una estada de temporada continuada igual o inferior a 31 dies. L'autorització d'un HUT està supeditada a l'ordenació d'usos del sector on es trobi ubicat, i als estatuts de la comunitat de propietaris.

Visita suggerida


 

CAMPUS UPC
Obertura de l’Espai Emprèn

L'Espai Emprèn UPC Vilanova té com a objectiu poder fer realitat les idees de negoci dels estudiants de l'Escola Politècnica Superior de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG), impulsar l'emprenedoria i fomentar la creació d'empreses de base tecnològica. Es troba a la segona planta de l’edifici Neàpolis i està obert als membres de la comunitat universitària (alumnes, PAS, PDI) amb iniciativa emprenedora.

Visita suggerida
 

 

GENERALITAT | ACCIÓ
Cupons a la Internacionalització i a la Innovació

RESOLUCIÓ EMC/2444/2018, de 18 d'octubre, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2018 dels ajuts del Programa de Cupons a la Internacionalització (ref. BDNS 420130).
+ info

RESOLUCIÓ EMC/2445/2018, de 18 d'octubre, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2018 dels ajuts dels Cupons a la Innovació (ref. BDNS 420129).
+ info


 

GENERALITAT | ACCIÓ
Préstecs participatius IFEM
Coinversió per a l'Emprenedoria Corporativa

Finançament per a l’impuls de l’emprenedoria corporativa, mitjançant préstecs participatius en condicions preferents de garanties, atorgats per IFEM, en co-inversió amb ampliacions de capital mitjançant aportacions dineràries per part d’inversors corporatius. Adreçat a petites empreses amb establiment operatiu a Catalunya, constituïdes segons alguna de les formes jurídiques següents: societat de responsabilitat limitada, societat anònima i societat limitada nova empresa.

Visita suggerida


 

GENERALITAT | AJUTS I SUBVENCIONS
Finançament de projecte d’economia circular · ICF

L’Institut Català de Finances (ICF) ha posat en marxa una línia de préstecs per finançar projectes d’economia verda i circular. Amb aquesta iniciativa es vol fomentar l’ús de productes i materials que es mantinguin el major temps possible dins l’economia a través de la seva reutilització, reparació, remanufactura o reciclatge, reduint així la generació de residus i l’extracció de matèries primeres.

Visita suggerida


 

GENERALITAT | AJUTS I SUBVENCIONS
Línia d’ajuts per Finançament

Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’ha obert la convocatòria de la línia d'ajuts per a la constitució d'avals financers, tècnics i econòmics per contribuir a la millora de la competitivitat de les cooperatives i de les societats laborals amb seu social a Catalunya i les seves federacions per als anys 2018-2020.

Visita suggeridaEstratègia i lideratge

La conclusió del Quadern Blanc de l’Economia del Garraf és ben clara. El Garraf és una comarca amb problemes d’identitat, però que manifesta una voluntat d’emprendre projectes conjunts. La manca d’aquest sentiment de pertinença a la comunitat comarcal, segurament es podrà compensar invertint la dinàmica de competitivitat municipal en una de col·laboració.

No cal enumerar aquí les línies a seguir explicades al Quadern Blanc. Quedem-nos només en quatre aspectes clau: L’economia global viu un moment de canvi històric a través de la quarta Revolució Industrial. Cal pujar al tren d’aquesta revolució optimitzant tots els recursos de sòl i infraestructures. Cal cooperar amb la indústria implantada a la comarca i cercant accions de desenvolupament al voltat dels actius de la comarca. Per assolir això només calen dues coses: estratègia i lideratge.

Jordi Lleó
PeriodistaLa Llotja
· Dates: del 20 al 29 de novembre
· Organitza: Mancomunitat Penedès Garraf
· Producció: NODE Garraf
Veure programació: www.lallotja.info

Vermut de l’Espigall
· Data: dimecres 21 de novembre · 12h30
· Lloc: Torre del Veguer · Sant Pere de Ribes
En el marc de La Llotja

Tast il·lustrat · La Carretera del Vi, la ruta enogastronòmica
Tastos i relats dels cellers i les etapes de La Carretera del Vi
· Data: dimecres 21 de novembre · 19h
· Lloc: Escola d’Hostaleria · Institut Joan R. Benaprès · Sitges
En el marc de La Llotja

Com parlar en públic
En el marc de les V Jornades Networking a Sant Pere de Ribes
· Data: dijous 22 de novembre · 9h
· Lloc: Sala de Plens de la Vinya d’en Petaca · Les Roquetes
· Organitza: Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Inscripció gratuïta

El turisme gastronòmic sostenible: tendències i experiències
El cas de la regió enogastronòmica d’Alba Barolo (Piemont, Itàlia) i altres tendències i experiències.
Ponència de Rainer Brusis, soci director d’Innova Management
· Data: dijous 22 de novembre · 10h30  
·Lloc: Confraria de Pescadors · Port de Vilanova i la Geltrú
Inscripció gratuïta
En el marc de La Llotja

Festa del Vi Novell
· Data: dijous 22 de novembre · 18h 
· Lloc: Celler de Can Pujol · Vilanova i la Geltrú
Inscripció gratuïta
En el marc de La Llotja

Ponències · Els millennials, el nou turista gurmet 
· Data: divendres 23 de novembre · 17h30
· Lloc: La Sitgetana Brewery · Sitges
Inscripció gratuïta
En el marc de La Llotja

Tast · Vins del Garraf, vinyes vora el mar
· Data: divendres 23 de novembre · 19h
· Lloc: Restaurant Marejol, Vilanova i la Geltrú
A càrrec de 12 D.O.'s
Inscripció gratuïta
En el marc de La Llotja

El Bus de La Llotja
Itinerari de visites a centres de producció i elaboració
· Data: dissabte 24 de novembre · 9h30
· Sortida: davant l’edifici de la llotja, a Vilanova i la Geltrú
Inscripció gratuïta
En el marc de La Llotja

La contractació com a eina de responsabilitat social de l’empresa: programes i ajudes
· Data: dimecres 28 de novembre · 9h30
· Lloc: Masia d'en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
Inscripció gratuïta
· Organitza: Programa Incorpora · Fundació Bancària La Caixa
· Col·labora: FEGP i Consell Comarcal del Garraf
Més informació

Els mecanismes del blockchain. Casuística i expectatives
· Data: dimecres 28 de novembre · 12h
· Lloc: FEGP · Vilanova
· Ponència: Carles Gomara, coordinador gerent de Plans Sectorials a ACCIÓ
Inscripció gratuïta
· Organitza: FEGP
Més informació

Presentació del web del NODE Film Clúster
· Data: dimecres 28 de novembre · 18h
· Lloc: Ed. Miramar · Sitges
Inscripció gratuïta
· Organitza: NODE Garraf

Negocis Locals: com atraure clients de proximitat per internet
· Data: dijous 29 de novembre · 9h30
· Lloc: Nivell 10 · Sitges
· Organitza: Ajuntament de Sitges · Nivell 10

25 beneficis que les aplicacions web a mida aporten a l'empresa
· Ponència de Levi Esteller, Offing Web Solutions
· Data: dijous 29 de novembre · 18h
· Lloc: FEGP Vilanova
Inscripció gratuïta
· Organitza: Joves d'Empresa | FEGP
Més informació

Sopar del Peix Senzill
· Data: dijous 29 de desembre · 21h
· Lloc: La Cucanya · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Mancomunitat Penedès Garraf
· Producció: NODE Garraf
· Col·laboren: FEGP, Confraria de Pescadors i La Cucanya
En el marc de La Llotja

Inauguració de l’Espai Emprèn UPC
· Data: dilluns 3 de desembre · 12h
· Lloc: Edifici Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Campus de Vilanova i la Geltrú

Jornada de suport i orientació a l'emprenedoria
· Data: dimarts 4 de desembre · 9h15 (a 12h)
· Lloc: Edifici Miramar · Sitges
Inscripció gratuïta
·Organitzen: Ajuntament de Sitges · Nivell 10; Mancomunitat Penedès Garraf i FEGP

Acte Reempresa
· Data: dimecres 12 de desembre · 12h
· Lloc: NODE Garraf · Can Giró
Inscripció gratuïta
· Organitza: NODE Garraf  |  Reempresa

Esmorzar col·loqui
Fòrum Gran Penedès, amb Joan Lluís Espinós, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial
· Data: dilluns 17 de desembre · 9h30
· Lloc: Restaurant Marejol · Vilanova i la Geltrú
Organitza: FEGP
Cal demanar invitació

NODE GARRAF
Garraf Turisme, la nova finestra internètica

S’acaba de presentar el nou espai web de l’àrea de turisme de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf. A www.garrafturisme.cat el visitant hi troba tres canals de navegació: Inspira’t, Descobreix i Planifica. Aquest recurs internètic s’ha formulat com un complement de les accions de promoció que es realitzen des dels municipis i també de les empreses del sector.

Visita suggeridaAVUI SÓN 8.152 INSCRITS A L’OTG
El Garraf redueix l’atur en un 7’25%


Les dades d’atur del mes d’octubre no acostumen a ser gaire bones. A la comarca del Garraf el registre de desocupats ha crescut en 318 inscrits (+4’06%) en relació amb el mes de setembre. Vist d’una altra manera, però, en la comparativa interanual la comarca ha reduït les dades d’atur amb 637 desocupats menys que ara fa un any. Això suposa una reducció del 7’25%.

Avui el Garraf té una taxa d’atur de l’11’89% i és la setena comarca catalana amb major percentatge. La mitjana catalana és del 10’63%. 

Visita suggeridaAmb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat

Powered by Consorci CSE