Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 6
| 08.10.2018

 

 

HÈLIX GARRAF
Es presenta el Quadern Blanc del Garraf

Dilluns 15 d’octubre, a les 13h, a la Masia d’en Cabanyes, es presentarà el Quadern Blanc de l’Economia del Garraf. Redactat pel periodista Jordi Lleó, el document és un compendi de idees i aportacions de resultes del 1r Simposi Garraf, les jornades d’economia i estratègia comarcals que s’han celebrat recentment a Vilanova i la Geltrú. L’acte de presentació és obert a tothom. Només cal confirmar assistència al tel. 938 100 722.
 

MONODE
L’economia circular en els sectors industrials

Cristina Gazulla, responsable de l’àrea d’Economia Circular de la consultoria Lavola, serà la ponent d’una sessió organitzada per NODE Garraf i que es centrarà en l’aterratge de l’economia circular al món industrial. Marta Anglada, responsable de Sostenibilitat i Economia verda de la biomèdica Ferrer Internacional, aportarà la casuística de la seva companyia. Serà dimarts 9 d’octubre, a les 11h (a 12h45), a les instal·lacions de l’empresa AKO, a Sant Pere de Ribes.

Visita suggerida


 

1r SIMPOSI GARRAF
Damià Calvet: "El Garraf també ha de fer de locomotora del país"

Segons el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, “el Garraf també ha de fer de locomotora del país” i va valorar que és una comarca clau per la seva situació geogràfica i les potencialitats que té. Calvet va posat de relleu el paper de la comarca i va exposar l’acció de Govern per contribuir a dinamitzar aquest àmbit territorial durant la seva intervenció en la segona jornada del 1r Simposi Garraf.

Visita suggerida


 

ECONOGRAFIA
L’Informe FEGP de Conjuntura destaca l’acceleració del Garraf

Si al llarg de l’any 2017 el Garraf va presentar una important moderació en la creació d’ocupació, l’arribada de l’any 2018 ha suposat un canvi de tendència, i una acceleració dels ritmes de creixement dels llocs de treball a la comarca. L’increment ha estat del 3,7% el primer semestre, i s’eleva al 5,8% en el segon, 3,1 punts per sobre del creixement de l’any anterior, i 1,8 punts per sobre de l’augment a nivell català (4,0%).

Visita suggerida


 

CONVENI
Banc Sabadell s’ofereix per dinamitzar els polígons

La directora regional de Banc Sabadell, Judith González, i la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, han signat un acord de col·laboració amb el propòsit d’afavorir la implantació empresarial en els polígons industrials del Garraf, mitjançant la posada a disposició d’una línia de finançament destinada a projectes d’inversió que incloguin la compra de sòl, la construcció d’edificacions permanents sobre el sòl adquirit, reformes, maquinàries i altres finançaments.
 

 

SANT PERE DE RIBES
Promoure la contractació de joves

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha signat un conveni amb el Consorci de Serveis Empresarials del Gran Penedès (CSE) per a l’adquisició d’experiència professional en empreses dels participants del programa “Fem Ocupació per a joves”. L’acord estableix les condicions de col·laboració entre ambdues institucions per a la implementació de l’actuació d’Experiència professional mitjançant contracte laboral del programa.

Visita suggerida


 

SITGES
“Converses d’idiomes”, per millorar la recerca de feina

El Centre d’Iniciatives Econòmiques de Sitges (CIES Nivell 10) engega de nou el projecte Converses d’idiomes amb l’objectiu d’oferir sessions pràctiques d’anglès, francès, català o castellà a persones que cerquen feina. La iniciativa s’adreça a persones usuàries de la borsa de treball d’aquest equipament municipal que cerquen feina i que volen mantenir i millorar la comunicació amb fluïdesa en aquestes llengües.

Visita suggerida


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Neàpolis s'integra a l'European Network of Living labs

Neàpolis, l'Agència Pública Local d'Innovació s'ha integrat com a membre de ple dret de l'ENoLL, la xarxa Europea de laboratoris de creació digital. L'European Network of Living labs, creat el 2016, és un dels referents entorn la creació d'entorns de treball col·laboratiu. Es tracta d'espais que aprofiten noves maneres de fer i pensar, és a dir la innovació, per crear des de nous models d'empresa a espais formatius o d'experiències associatives.

Visita suggerida


 

OBSERVATORI
El Garraf redueix l'atur en un 7,32% els darrers 12 mesos

Amb dades de 30 de setembre, el registre de desocupats de la comarca conté 7.834 demandants, 17 menys que el mes anterior i 619 menys que el setembre de l'any passat. En el contrast interanual suposa una reducció del 7,32%. Avui, la taxa d'atur del Garraf és del 11,73%, encara per damunt de la mitjana catalana (11.28%).

Visita suggerida


 

CAMPUS UPC
Obertura del curs acadèmic de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria

L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (UPC) ha celebrat recentment l'inici de l'any acadèmic amb un acte institucional a la sala d'actes del campus. La inauguració ha estat presidida per l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras. El director de l'EPSEVG, Frederic Vilà, ha presentat la memòria del curs anterior i s'ha mostrat satisfet pel nivell de matriculació del nou curs acadèmic.

Visita suggerida
 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Les dades d’activitats i establiments municipals, obertes i reutilitzables

La Diputació de Barcelona ha incorporat al portal de dades obertes, de forma oberta i reutilitzable, el cens d’activitats i establiments. De moment, estan disponibles al portal de dades obertes les dades d’aquells municipis usuaris de l’aplicació informàtica GIA (Gestió d’Informació d’Activitats) i que han autoritzat expressament la seva difusió.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
ACCIÓ identifica els tres sectors amb més oportunitats de negoci al món

L’alimentació, la indústria 4.0 i la maquinària-béns d’equip són els tres sectors amb més oportunitats de negoci per a les empreses catalanes amb projectes d’expansió internacional. És la principal conclusió de l’informe elaborat per la Generalitat a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement.

Visita suggeridaLa quàdruple hèlix

Arran del 1r Simposi Garraf es presentarà el Quadern Blanc del Garraf. No es pretén un vademècum de l’economia comarcal però sí un document que esperoni el dinamisme empresarial i econòmic d’una demarcació -la nostra- excessivament entregada, quan no resignada, a la voracitat de l’àrea metropo--litana.

El Simposi no ha estat cap simulacre. L’exercici del debat i la reflexió tindrà continuïtat i se’n derivaran actuacions. A les jornades d’economia i estratègia comarcals s’han revelat oportunitats a partir de la cohesió territorial entre els sectors públics i privats, però també entre les mateixes administracions locals; i també entre les institucions i els estaments que composen la quàdruple hèlix, la de l’Hèlix Garraf.

Isidre Also Torrents
Conseller delegat
Agència de Desenvolupament · NODE Garraf9.10.18  |  11h (a 12h45)
L'economia circular en el sector industrial
Lloc: AKO · Pol. Ind. Vilanoveta · Sant Pere de Ribes
Ponències: Lavola i Ferrer Internacional
Organitza: NODE Garraf
Col·labora: AKO
Inscripció gratuïta · Confirmar assistència

15.10.18  |  12 (a 12h45)
Presentació del Quadern Blanc de l'Economia del Garraf
Arran del 1r Simposi Garraf
Lloc: Masia d’en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
Organitza: NODE Garraf | Hèlix Garraf
Inscripció gratuïta · Confirmar assistència al 938 100 722

18.10.18  |  11h30 (a 13h)
Marc tècnic i legal relatiu a la seguretat de màquines i de línies de processos
Lloc: tec.nicum (Rambla dels Països Catalans, 12 · Vilanova i la Geltrú)
Organitza: FEGP
Col·labora: tec.nicum | Schmersal Ibérica
Inscripció gratuïta · Confirmar assistència

26.10.18  |  divendres
4t Congrés de Dones d'Empresa
Lloc: Auditori de Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
Organitza: Dones d'Empresa | FEGP
+ info

30.10.18  |  20h30 (a 23h30)
Sopar col·loqui: ''Blockchain, el diner, passat, present i futur''
Amb Anton Gasol, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Lloc: Restaurant Ceferino · Vilanova i la Geltrú
Organitza: GREC · Grup d'Estudis Econòmics | FEGP
Confirmar assistència

08.11.18  |  19h (19h45)
El Pòrtic de la Fira
A càrrec d'Oriol Amat, economista
Lloc: Biblioteca del Museu Víctor Balaguer · Vilanova i la Geltrù
Organitza: FEGP i Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Confirmar assistència

Del 9 a l’11 de novembre  |  de divendres a diumenge
Fira de Novembre
Lloc: centre ciutat · Vilanova i la Geltrú

14.11.18  |  18h (a 19h)
Presentació del web del NODE Film Clúster
Lloc: Ed. Miramar · Sitges
Inscripció gratuïta · Confirmar assistència

15.11.18  |  9h30 (a 10h45)
Esmorzar col·loqui
Fòrum Gran Penedès, amb Joan Lluís Espinós,
director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial
Lloc: Restaurant Marejol · Vilanova i la Geltrú
Organitza: FEGP
Patrocina: Grup Quatre
Col·labora: Marejol
Inscripció gratuïta · Cal demanar invitació

GENERALITAT DE CATALUNYA
Normativa i dades al voltant del Comerç

En aquest espai web de l’entorn gencat.cat s’hi troben els apartats Regulació comercial; Ordenació dels equipaments comercials; Innovació i responsabilitat social; Fires; Artesania i Moda.

Visita suggeridaINFORME FEGP DE CONJUNTURA
Al Garraf els autònoms copen el 28,42% dels llocs de treball


Les darreres dades, a 30 de juny, situen el Garraf en el grup capdavanter de les comarques catalanes més dinàmiques, ocupant la 5a posició. En total s’hi localitzen 38.333 llocs de treball, la xifra més elevada des del segon trimestre de 2008. Del total de llocs de treball localitzats, 27.438 corresponen a la modalitat de treball assalariat, 1.859 més que un any abans, que es tradueix en un increment del 7,3%, i és la modalitat que impulsa de forma més clara la creació d’ocupació al Garraf. Pel que fa al treball autònom, es localitzen 10.895 llocs en el segon trimestre, un 2,4% més que l’any anterior.

Visita suggeridaAmb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat

Powered by Consorci CSE