Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 5
| 05.09.2018

 

 

HÈLIX GARRAF
El 1r Simposi Garraf es farà a Neàpolis, el 27 i 28 de
setembre

Les jornades d’economia i estratègia comarcals es presenten com a 1r Simposi Garraf, organitzat per NODE Garraf, amb la implicació de les entitats i institucions del fòrum Hèlix Garraf. Durant tota la jornada de dijous 27 de setembre i el matí de l’endemà, divendres, els sectors polítics, econòmics i socials del Garraf, i la ciutadania en general, tenen una cita a Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú.

Visita suggerida...


 

HÈLIX GARRAF
Damià Calvet intervindrà a les jornades d’economia i
estratègia del Garraf

El vilanoví Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, obrirà la jornada de divendres, 28 de setembre, del 1r Simposi Garraf. Serà a les 9h a l’auditori de Neàpolis. El programa d’aquell matí inclou una taula de ponències al voltant dels segments de la formació i dues taules més que aplegaran la participació d’una quinzena d’empresaris i directius de la comarca.

Visita suggerida... 

1r SIMPOSI GARRAF
L’economia del Garraf tindrà el seu Quadern Blanc

La conseqüència documental de les jornades d’economia i estratègia comarcals que es faran la darrera setmana de setembre serà l’edició del Quadern Blanc de l’Economia del Garraf. El nou vademècum s’inspirarà en les aportacions dels ponents que intervindran en el 1r Simposi Garraf. La coordinació del Quadern anirà a càrrec del periodista Jordi Lleó. Es presentarà dilluns 15 d’octubre, quan ja s’haurà editat.

Visita suggerida...


 

OCUPACIÓ
El Pacte per l’Ocupació del Garraf, rang de compromís

El 13 de juliol, a la Masia d'en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, es va datar la signatura del Pacte per l'Ocupació del Garraf. Aquest document pretén ser un full de ruta de les actuacions en l'àmbit de l'ocupació a la comarca en el període 2018-2020. Un acord marc que també funcionarà com a instrument de detecció de necessitats i de planificació de les actuacions formatives i ocupacionals en el territori.

Visita suggerida...


 

INSERCIÓ LABORAL
Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges participen en el
programa Ubicat

El programa Ubicat segueix impulsant la inserció laboral a Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella amb la coordinació del Consell Comarcal del Garraf. Inclou accions d’orientació laboral i acompanyament a persones desocupades amb dificultats d’inserció, i a persones treballadores en situació de precarietat. A més, es promouen accions d’interrelació i apropament al teixit productiu del Garraf.

Visita suggerida...


 

NODE GARRAF | FEGP
El 13 de setembre es presentarà l’Informe de
Conjuntura Econòmica

En el marc del fòrum Hèlix Garraf, dijous 13 de setembre, a les 9h30, es presentarà l’Informe FEGP de Conjuntura Econòmica per a la comarca del Garraf, amb dades del primer semestre de 2018. Es farà a la sala de les voltes de la Masia d’en Cabanyes i l’exposició anirà a càrrec de David Moreno, consultor d’Actíva Prospect. Aquest estudi rep el suport de la Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf.

Veure precedent...


 

HÈLIX GARRAF
La quàdruple hèlix de l’econosistema del Garraf

El concepte de quàdruple hèlix ha inspirat la posada en marxa del fòrum Hèlix Garraf. Aplega els representants de les entitats públiques i privades que composen l’enonosistema comarcal, com ara les organitzacions empresarials i sindicals, els centres de formació professional, ocupacional i universitària, els àmbits de les finances i la seguretat i les administracions locals i comarcals.  Es reuniran el 13 de setembre


 

ORIGEN GARRAF
La 2 edició de La Llotja es farà del 20 al 25 de
novembre

La Llotja 2018 va composant la partitura amb un bon nombre de novetats, totes elles al voltant dels productes autòctons, la tradició culinària i el turisme gourmet. Divendres 14 de setembre, a les 9h30, a la Torre del Veguer, a Sant Pere de Ribes, es reuniran les entitats que participaran en la programació d’actes. La Llotja es farà del 20 al 25 de novembre.

 


SPONSORING
CaixaBank, Gràfiques Ferpala, Jaume Serra, Publicom i Sorea, patrocinadors del 1r Simposi Garraf

Unes jornades d’economia i estratègia comarcals només podrien presentar-se en clau público privada. El suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, com també la col·laboració dels ajuntaments de la comarca i del mateix Consell Comarcal del Garraf, es reforcen amb el patrocini de companyies que no han dubtat en fer costat a la iniciativa: Caixa Bank, Gràfiques Ferpala, Jaume Serra (García Carrión), Publicom i Sorea
 

 

CANYELLES
Els jardins del castell s’obren a la cultura, la música i l'art

Gràcies a un acord de col·laboració signat amb l’Ajuntament de Canyelles, aquest edifici emblemàtic del municipi obre portes al públic per acollir diversos esdeveniments de tipus cultural al llarg de l’any. El darrer mes d’agost ja s’hi han programat dos concerts de vespre als jardins del mateix castell.

Visita suggerida


 

CUBELLES
La xemeneia de la Tèrmica, en fase minvant

Endesa, dins del procés de demolició i desmantellament gradual, selectiu i ordenat de l’antiga central tèrmica de Foix, va iniciar l’11 de juliol l’enderroc de la xemeneia, un dels elements més singulars i visibles del complex. La demolició, que és previst que duri cinc mesos, es realitzarà mecànicament i amb l’ajuda d’un robot que es controla de forma remota.  

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
L’Espai Empresa Roquetes obre portes amb plena ocupació

L’Espai Empresa Roquetes (EER) ja és una realitat. Les deu empreses emergents que s’hi han instal·lat ja disposen de tots els requeriments tècnics i administratius. Amb l’EER, el primer equipament d’aquestes característiques a Sant Pere de Ribes, l’Ajuntament manté l’aposta per les empreses i les persones emprenedores del municipi amb l’objectiu final de disminuir la taxa d’atur.

Visita suggerida


 

SITGES
L'Ajuntament estrena la signatura electrònica de documents

L'Ajuntament s'ha dotat d'una aplicació informàtica per compartir documents de processos administratius entre els departaments municipals i signar-los electrònicament, en el marc de la implementació de l'administració electrònica. L'aplicació obre un nou canal entre els serveis que contribuirà a una comunicació molt més eficient i àgil, així com evitar el trasllat d'expedients i la impressió dels documents.

Visita suggerida...


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Es construirà el carril segregat per unir el càmping Vilanova Park a la ciutat

La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment el projecte executiu per a la construcció d'un carril segregat per a bicicletes i vianants que uneixi el càmping Vilanova Park amb la ronda Ibèrica de Vilanova i la Geltrú. Aquest projecte, que té un cost aproximat d'1,2 milions d'euros, es preveu que es pugui executar durant el 2020 i entri en funcionament a l'estiu d'aquell mateix any.

Visita suggerida
 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Impuls a l’adequació dels polígons industrials

La Diputació de Barcelona ha presentat recentment la resolució de la primera convocatòria del Pla de Modernització de Polígons de la corporació, dotada amb 15 milions d'euros. Se’n beneficiaran 22 municipis de la demarcació de Barcelona. A més, s’ha anunciat que a l'octubre s'aprovaran les bases de la segona convocatòria, dotada amb 15 milions d'euros més.

Visita suggerida... 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Calendari de festes laborals per a l’any 2019

El Consell de Relacions Laborals ha aprovat el calendari de festes laborals per a l’any 2019, que conté 12 dies festius. A més, els ajuntaments podran proposar afegir-hi dues festes locals, retribuïdes i no recuperables. 

Visita suggerida... 

MINISTERI D’INDÚSTRIA, COMERÇ I TURISME
Subvencions: “Programa de crecimiento empresarial”

La Fundación Escuela de Organización Industrial, que depèn del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, obre convocatòria prèvia a la concessió d’ajuts per impulsar el creixement de la indústria espanyola en el marc del projecte Programa de Crecimiento Empresarial. Aquesta línia de subvencions s’adreça a les pimes i el termini de sol·licitud finalitza el proper 21 de setembre.

Visita suggerida
L’aire fresc

Ha passat l’estiu i amb aquest una calor que ens ha estat ofegant durant molts dies. Ara un nou aire fresc sembla que arriba a la nostra comarca.

Tots els sectors implicats en el desenvolupament econòmic del territori hem fet una anàlisi de quin ha de ser el model econòmic de la comarca, quines han de ser les nostres infraestructures, quines són les prioritats en formació, el suport a l’activitat empresarial i polígons industrials i com situem la comarca del Garraf al nostre país. Ens queda per definir quina serà l’estratègia comuna que ens marcarà el camí els anys vinents.

Els diferents marcs de reflexió i proposta comparteixen els principis de prioritat de les polítiques industrials, la concertació de les estratègies dels diferents sectors implicats, amb un esperit col·laboratiu i una governança clara amb recursos suficients, posant l’èmfasi en el canvi de model productiu.

Aquest és l’esperit d’Hèlix. El nostre objectiu general ha de ser el desenvolupament inclusiu i sostenible, establint un marc de coordinació, col·laboració i governança amb els agents socioeconòmics i l’Administració de la comarca, detectant les necessitats del territori per donar resposta amb un desplegament de polítiques actives d’ocupació i de promoció econòmica, que situï  la nostra comarca en el mapa els 10 anys vinents.

La nostra comarca és petita, és un ecosistema fràgil al qual hem de cuidar. Tots nosaltres tenim l’obligació de fer-ho per tal que sigui un lloc on es pugui viure i treballar.

Tenim les eines per poder fer-ho. Si treballem conjuntament segur que ho podrem aconseguir. 

Albert Rodríguez Mihí
Responsable CCOO Garraf13.09.18  |  9h30 (a 11h)
Hèlix Garraf · Fòrum de l’econosistema de la comarca del Garraf
Lloc: Masia d’en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
Organitza: NODE Garraf  |  Col·labora: Consell Comarcal del Garraf
> Confirmar assistència

13.09.18  |  9h30 (a 10h15)
Presentació de l’Informe de Conjuntura Econòmica al Garraf
En el marc del fòrum Hèlix Garraf
Lloc: Masia d’en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
Edició a càrrec de la FEGP, amb la consultoria Actíva Prospect
Amb el suport de la Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf, i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
Amb la col·laboració de CaixaBank i la la gentilesa del Consell Comarcal del Garraf
Inscripció gratuïta
· Confirmar assistència

14.09.18  |  9h30 (a 11h)
Reunió preliminar · La Llotja 2018
Lloc: Torre del Veguer · Sant Pere de Ribes
Organitza: Mancomunitat Penedès Garraf  |  NODE Garraf
> Confirmar assistència

20.09.18  |  9h15 (a 10h30)
Consell d'entitats empresarials i professionals del Gran Penedès
Esmorzar de treball · Sessió constitutiva
Lloc: FEGP Vilanova
Organitza: FEGP

20.09.18  |  15h30 (a 16h15)
Presentació del Programa de Direcció de Pimes (PDP) · 16a edició
Lloc: FEGP Vilanova
Organitza: EDE · Escola de Direcció d’Empresa
Presentació del Programa de Direcció de Pimes (PDP) · 16a edició
Inscripció gratuïta
> Confirmar assistència

20.09.18  |  18h
Presentació de l'estudi dels efectes dels peatges de la C-32
Lloc: Masia d'en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
Organitza: Consell Comarcal del Garraf

25.09.18  |  9h30 (a 13h30)
Sessió formativa: Startup Rut4: les quatre fases d'acceleració de la startup
Lloc: Edifici Neàpolis, Vilanova i la Geltrú
Organitza: ACCIÓ, Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i FEGP
Inscripció gratuïta · Places limitades
> Confirmar assistència

25.09.18  |  19h (a 20h15)
Presentació d’eines i recursos per la promoció turística del Garraf
Lloc: Restaurant la Cucanya · Vilanova i la Geltrú
Organitza: NODE Garraf  |  Col·labora: Restaurant La Cucanya
Inscripció gratuïta · Confirmar assistència

27 i 28.09.18  · Dijous, matí i tarda; divendres, matí
1r Simposi Garraf
Jornades d’economia i estratègia comarcals
Lloc: Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
Organitzat per NODE Garraf i promogut des del fòrum Hèlix Garraf
Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Amb el patrocini de CaixaBank, Jaume Serra (García Carrión), Publicom i Sorea
Inscripció gratuïta · Confirmar assistència

3.10.18  |  9h30 (a 12h30)
Jornada d'Orientació i Suport a l'Emprenedoria
Lloc: Biblioteca Manuel de Pedrolo · Sant Pere de Ribes
Organitza: FEGP, Mancomunitat Penedès Garraf i Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Presentació i moderació a càrrec de Míriam Sánchez, directora de la FEGP
Amb ponències de Jordi Corella (ADN Studio) i Marisol Garcia (Marisol Comunicació), membres del col·lectiu FEGP Advising.

5.10.18  |  12h (a 14h)
Sessió Start · Orientació a nous iniciadors d'activitat empresarial
Lloc: IMET · Vilanova i la Geltrú
Organitza: FEGP, Mancomunitat Penedès Garraf i IMET
Ponència a càrrec d'Enric Ferrer (Teixits La Rosa), membre del col·lectiu FEGP Advising

9.10.18  |  11h (a 12h30)
L'economia circular en el sector industrial
Lloc: AKO · Pol. Ind. Vilanoveta · Sant Pere de Ribes
Ponències: Lavola, companyia mediambiental
Organitza: NODE Garraf
Col·labora: AKO
Inscripció gratuïta · Confirmar assistència

15.10.18  |  12 (a 12h45)
Presentació del Quadern Blanc de l'Economia del Garraf
Arran del 1r Simposi Garraf
Lloc: NODE Garraf · Can Giró
Organitza: NODE Garraf | Hèlix Garraf
Inscripció gratuïta · Confirmar assistència

GENERALITAT DE CATALUNYA
Enllaços del món firal

Abans de programar la vostra estratègia de visites o participació a fires consulteu aquest espai d’informació del Departament d’Empresa i Coneixement. S’ofereix el calendari de fires locals, nacionals i internacionals.

Visita suggeridaEPA
La taxa d’atur torna a nivells de fa 10 anys


Catalunya ha registrat un descens de l’atur en 26.700 persones, segons l’Enquesta de Població Activa (EPA) del segon trimestre de 2018. Aquesta baixada deixa la taxa d’atur en el 11,4% (homes, 10,9%; dones, 11,9%), la més baixa des de l'any 2008.

Visita suggeridaAmb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat

Powered by Consorci CSE