Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 4 | 10.07.2018

 

 

ESTADÍSTICA
El Garraf redueix la taxa d’atur

A 30 de juny de 2018, a la comarca del Garraf constaven 7.770 inscrits en els serveis públics com a demandants de feina, després d’una reducció del 4,3% en relació amb el més anterior i d’una minoració del 5’98% si ho comparem amb la mateixa data de l’any anterior. Avui la taxa d’atur és del 13%; és a dir, gairebé un punt i mig per damunt de la mitjana catalana (11,6%).

Visita suggerida...


 

OCUPACIÓ
A punt el Pacte per l’Ocupació al Garraf

El proper 31 de maig és previst l’acte de signatura del Pacte per l’Ocupació al Garraf. Coordinat pel Consell Comarcal del Garraf, el text s’ha redactat amb la participació dels agents socials i econòmics, les administracions locals i els actors implicats en les polítiques d’ocupació. NODE Garraf ha tingut un paper molt actiu i assumirà compromisos pel que fa la implementació de determinades directrius. 

HÈLIX GARRAF
3a reunió del fòrum Hèlix Garraf

El 13 de setembre, a les 9h30, a la Masia d’en Cabanyes, es reunirà el fòrum Hèlix Garraf. Aplega els representants de les entitats públiques i privades que composen l’enonosistema comarcal, com ara les organitzacions empresarials i sindicals, els centres de formació professional, ocupacional i universitària, els àmbits de les finances i la seguretat i les administracions locals i comarcals. 

HÈLIX GARRAF
S’editarà un llibre blanc arran del Simposi Garraf

Els dies 27 i 28 de setembre, l’edifici de Nèapolis, a Vilanova i la Geltrú, aplegarà el 1r Simposi Garraf, presentat com les jornades d’estratègia i economia comarcals. Hi participaran una cinquantena de ponents i s’espera que sigui un revulsiu per a la vitalització del nostre econosistema. La primera conseqüència serà l’edició del Llibre Blanc de l’Economia del Garraf, que es presentarà només quinze dies més tard. 

FILM CLÚSTER
Costa Barcelona és el plató de les grans marques

NODE Film Clúster, la promotora de rodatges gestionada per NODE Garraf, fa un balanç molt positiu del primer semestre de 2018, amb un total de 57 sol·licituds de permisos d’enregistrament als municipis del Garraf i l’Alt Penedès. Durant els primers sis mesos de l’any s’ha rodat a les poblacions d’Avinyonet del Penedès, Canyelles, Olèrdola, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilobí del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Visita suggerida


 

OBSERVATORI GARRAF
Nou Informe de Conjuntura Econòmica

Com a preàmbul del fòrum Hèlix Garraf, el mateix 13 de setembre es presentarà l’Informe FEGP de Conjuntura Econòmica per a la comarca del Garraf, amb dades del primer semestre de 2018. Es farà a la sala de les voltes de la Masia d’en Cabanyes i l’exposició anirà a càrrec de David Moreno, consultor d’Actíva Prospect. Aquest estudi rep el suport de la Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf.

Podeu fer un repàs a l’anterior Informe de Conjuntura Econòmica


 

ORIGEN GARRAF
La 2 edició de La Llotja es farà del 20 al 25 de novembre

NODE Garraf treballa en la continuïtat de La Llotja. Enguany allarga la seva durada i la programació s’estendrà del 20 al 25 de novembre, de dimarts a diumenge. De nou es treballarà el concepte de regió enogastronòmica emmarcada en el Penedès i el Garraf, sota una imaginària DO Terra i Mar. Els pilars del projecte seran el producte de proximitat, la cultura gastronòmica, la tradició culinària i el turisme gourmet.

Visita suggerida
 

TURISME GARRAF
Els municipis del Garraf a vista de dron

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf acaba de presentar una col·lecció de fotografies dels sis municipis del Garraf realitzades amb un dron. S’han exposat en uns poliedres en forma de cub que es poden apilar i composen columnes força vistoses. Amb aquestes fotografies s’obre un banc digital d’imatges que s’anirà ampliant. Estaran a disposició de tothom que en vulgui fer ús amb finalitats promocionals.


 

IMET | TIMOL
Reconeixement a quinze empreses per la seva implicació en el programa TIMOL

Quinze empreses de la comarca del Garraf van ser reconegudes per la seva implicació activa en la contractació de persones amb discapacitat durant el darrer any. Promogut des de l’IMET i amb la implicació dels ajuntaments de la comarca, el programa té per objectiu la inclusió laboral de persones amb discapacitat intel·lectual en el mercat ordinari de treball.

Visita suggerida 

 

CANYELLES
L'Artífex tanca el curs 2017-2018 amb excel•lents resultats

Una cinquantena d’alumnes han passat aquest curs 2017-2018 per l’Artífex, el Centre de Qualificació en Oficis Artesans de Canyelles, que ha tancat temporada amb un balanç molt positiu. A la formació de pintura, ceràmica, vidre i puntes de coixí, aquest curs s’ha incorporat la de marqueteria i de cara al curs que ve aquesta oferta encara s’implementarà amb noves propostes educatives.

Visita suggerida


 

CUBELLES
Una solució pionera a Catalunya permetrà minimitzar la contaminació al Foix

L'Ajuntament de Cubelles ha presentat, juntament amb l'enginyeria de Domingo Montserrat, el projecte d'ampliació de l'estació de bombament de l'avinguda Onze de Setembre. Aquesta obra, prioritària pel municipi, ha de minimitzar al màxim els abocaments al riu Foix en episodis de grans pluges. El Consistori aposta per la millor solució mediambiental per davant de la solució més econòmica.

Visita suggerida


 

CUBELLES
El pla d’actuació energètic reduirà un 40% les emissions de CO2

L’Ajuntament de Cubelles ja disposa del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), que ha d’esdevenir el marc d’actuació per reduir els gasos d’efecte hivernacle un 40% de cara al 2030. El document, que s’ha elaborat els darrers dos anys arran de l’adhesió del municipi al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per l’Energia i el Clima el juliol de 2016, inclou un total de 40 mesures concretes a executar.

Visita suggerida


 

OLIVELLA
El desplegament de la xarxa 4G a la banda 80MHz arriba a Olivella

Els operadors de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, han començat el desplegament de la cobertura de la xarxa 4G a la banda 800MHz al municipi d’Olivella, que permetrà gaudir de connexions mòbils d’alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l’interior dels edificis i major extensió geogràfica, però que pot produir interferències en la recepció de la senyal de televisió TDT.

Visita suggerida


 

SANT PERE DE RIBES
Campanya per fomentar la recollida selectiva de la brossa orgànica

Durant els mesos de juliol i setembre de 2018, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i la Mancomunitat Penedès Garraf, inicia una campanya de reforç de la recollida selectiva de la brossa orgànica amb l’objectiu d’incrementar els percentatges de recuperació de residus, i sobretot augmentar el percentatge de recollida selectiva de la fracció orgànica.

Visita suggerida


 

SITGES
S'obren les inscripcions per participar al programa Producers Meet Producers

La 4a edició del Producers Meet Producers (PMP) coincidirà amb el proper Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Fins al dia 31 d’agost es poden presentar les candidatures. El PMP és una iniciativa de mentoring en què s’aparellen productores júniors i sèniors, amb l’objectiu que durant un any emprenedors del sector audiovisual s’iniciïn amb representants amb experiència en la creació d’audiovisual.

Visita suggerida


 

SITGES
La campanya #ReSitges vol estimular un major respecte per l’entorn

La campanya s’impulsa en el marc del Pla d’accions de la certificació Biosphere Destination, que acredita Sitges com a municipi de turisme sostenible i responsable. Es tracta d’una acció de conscienciació adreçada principalment a turistes i visitants que inclou senyalètica a totes les platges, 30.000 tríptics informatius per a hotels, platges i establiments, i una campanya a les xarxes socials.

Visita suggerida


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
S’aproven ajuts per pagar els impostos municipals

El Ple municipal ha aprovat recentment les bases per a la concessió d'ajuts econòmics en els tributs municipals per atendre situacions especials. Aquestes bases amplien i milloren les condicions per tal de tenir dret a bonificacions en impostos municipal com ara l'IBI.

Visita suggerida


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Impuls a la inserció laboral de persones amb discapacitat

S'ha formalitzat l'acte de signatura del conveni de col·laboració entre l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET), el Consell Comarcal del Garraf i l'Associació de persones amb discapacitat del Garraf, que té com a objectiu promocionar la inserció laboral de les persones amb discapacitat de la comarca. El conveni compta amb la col·laboració de la Fundació La Caixa, a través del seu programa Incorpora.

Visita suggerida
 

 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Publicació del llibret “Dades del medi ambient a Catalunya 2017"

Com cada any, des del 1993, s’ha actualitzat el contingut de la publicació amb la incorporació de les dades relatives a les diverses temàtiques ambientals que s’hi exposen. Convé destacar l’adaptació dels continguts als nous reptes ambientals que han aparegut al llarg dels 25 anys d’aquesta publicació. D’aquesta manera, el que va començar essent un tríptic ha passat a ser un llibret de 30 pàgines.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Subvencions per a obres de rehabilitació d'edificis residencials

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha publicat la convocatòria de subvencions per al foment de la rehabilitació d'edificis de tipologia residencial per a l’any 2018, a la qual destinaran inicialment 8,8 milions d’euros. Aquesta dotació és ampliable en funció de les sol·licituds i la disponibilitat pressupostària. En la convocatòria de l’any passat, un cop ateses totes les peticions, els ajuts van ascendir a 4,6 milions d’euros.

Visita suggerida


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Es destinen 250.000 euros a estimular la creació de noves empreses emergents

La Generalitat destina un total de 250.000 euros a estimular l’aparició i creació de noves empreses emergents. Aquesta nova iniciativa impulsada pel Departament d’Empresa i Coneixement a través del Catalunya Emprèn beneficiarà al voltant de 25 pre-startups i rebran fins a un màxim de 10.000 euros d’ajut. La iniciativa es dirigeix a empreses innovadores i orientades al creixement.

Visita suggerida


 

ENERGIA
ENERHAT i ENERPAT, noves eines de rehabilitació energètica d'edificis

ARC, el Grup de Recerca Enginyeria i Arquitectura de La Salle, ha posat a disposició de l'usuari les aplicacions web ENERHAT i ENERPAT que permeten valorar la rehabilitació energètica d'edificis residencials. Ambdues eines integren les dades obtingudes de les certificacions energètiques facilitades per l'ICAEN, dels informes tècnics de l'edificació (ITEs) i del cadastre, conjuntament amb informació geogràfica.

Visita suggerida


 

INDÚSTRIA
Informe anual sobre la indústria a Catalunya

Publicat pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, aquest informe s'elabora anualment amb l'objectiu de difondre, de forma àgil i entenedora, els principals esdeveniments de la indústria catalana al llarg de l'any. Incorpora una anàlisi detallada dels vint-i-un sectors més importants. Es publica des del 1993.

Visita suggerida


 

INNOVACIÓ
El 45% de les empreses catalanes incrementarà la facturació gràcies a la innovació

És una de les principals conclusions del Baròmetre de la Innovació elaborat per ACCIÓ, que també apunta que un 21,5% de les empreses catalanes crearà nous llocs de treball com a conseqüència d’innovar. L’estudi detecta que aquest 2017 el 55,3% de les empreses catalanes ha innovat i que el 25,7% ha fet R+D, percentatges superiors als del 2016.

Visita suggerida


Tenim un compromís

El passat 17 de maig va tenir lloc la primera reunió de l'Hèlix Garraf. Com tota nova iniciativa, totes les parts que composen aquest fòrum hem manifestat el nostre propòsit perquè no sigui una iniciativa més que es quedi en un compromís inicial i una diagnosi encertada.

La situació del sector industrial requereix compromisos i actituds valentes en l'àmbit polític. Necessitem una correcta planificació per consolidar el teixit existent i ser atractius dins de la segona corona industrial de la Regió Metropolitana.

Els dirigents de les diferents organitzacions tenim una gran responsabilitat i crec que en major mesura els agents econòmics. No podem permetre que tot l'esforç emprat sigui res més que per a una foto.

Francesc Rica
Secretari general de la UGT al Garraf10.07.18  | 19h
Presentació dels resultats de la Diagnosi de l’Economia Social i Solidària a Vilanova i la Geltrú
· Lloc: Foment Vilanoví (c/ Sta. Madrona, 1).
· Organitza: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
· Inscripcions: essvng@vilanova.cat  |  938 140 000 · ext. 3217

17.07.18  | 10h (a 11h30)
Sessió informativa: La seguretat 360º de les Dades
· Lloc: FEGP · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: FEGP i Heptagon
· Ponents: Gisel Secanella, Ribe Salat; Manel Martí, Heptagon, i Sara Torrelles, Process Control
Confirmar assistència

31.07.18  | 16h30
Signatura del Pacte per l’Ocupació al Garraf
A càrrec dels representants polítics i dels agents socials i econòmics
· Lloc: Masia d’en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Consell Comarcal del Garraf

13.09.18  | 9h30
Hèlix Garraf · Fòrum de l’econosistema de la comarca del Garraf
· Lloc: Masia d’en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf  |  Col·labora: Consell Comarcal del Garraf

13.09.18  | 9h30
Presentació de l’Informe FEGP de Conjuntura Econòmica al Gran Penedès
En el marc del fòrum Hèlix Garraf
· Lloc: Masia d’en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
Edició a càrrec de la FEGP, amb la consultoria Actíva Prospect
Amb el suport de la Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf, i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la gentilesa del Consell Comarcal del Garraf
Amb la col·laboració de CaixaBank

27 i 28.09.18  · Sessions de matí i tarda
1r Simposi Garraf
Jornades d’economia i estratègia comarcals
· Lloc: Neàpolis · Vilanova i la Geltrú
· Organitzat per NODE Garraf
Promogut pel fòrum Hèlix Garraf
Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
GENERALITAT DE CATALUNYA
Nou web de la Xarxa Emprèn

La Xarxa Emprèn és una xarxa público-privada d'entitats que, en el marc del programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya, presten serveis d'acompanyament i suport a les persones que volen constituir una empresa a Catalunya durant els tres primers anys de vida del negoci. Més de 150 entitats i 500 tècnics i tècniques experts donen cobertura a totes les comarques de Catalunya.

Visita suggeridaTaula Estratègica del Corredor Mediterrani
DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Informe territorial de la demarcació de BarcelonaL'Informe territorial de la demarcació de Barcelona, elaborat conjuntament per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, arriba ja a la quinzena edició. Des de l'inici, l'Informe segueix fidel al seu objectiu d'oferir un balanç econòmic anual de la demarcació i de les dotze comarques que la composen, i complementar-lo amb estudis de caire estructural, com són els requadres i les monografies.

Visita suggerida


Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat

Powered by Consorci CSE