Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 2 | 04.05.2018

 

 

COMARCA
El Garraf és la desena comarca més competitiva

S’acaba de presentar l’Índex de Competitivitat de les Comarques Catalanes. Aquesta és la 14a edició de l’estudi anual que realitza la consultora Actíva Prospect, per encàrrec de la FEGP. El treball compta amb l’aportació de Caixa Bank i el suport de la Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf, així com amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El Garraf perd una posició en el rànquing de competitivitat però en manté entre les 10 comarques capdavanteres.

Llegeix més...


 

HÈLIX GARRAF
El Simposi Garraf ja té datació: els dies 27 i 28 de setembre

El primer episodi de l’Hèlix Garraf abocarà unes jornades d’economia i estratègies, el Simposi Garraf, que s’ha datat per dijous 27 i divendres 28 de setembre d’enguany. Sis grups monogràfics començaran a treballar ben aviat en la formulació del simposi.

La sessió constitutiva del fòrum Hèlix Garraf va aplegar fins a quaranta representants de tots els estaments vinculats a l’economia comarcal. El grup creixerà en la segona sessió, el 17 de maig, a les 10h30, a la Masia d’en Cabanyes.


 

INVERSORS
El Cercle Local d’Inversors, el finançament de
“km 0”

El Cercle Local d’Inversors es va posar en marxa fa cosa de mig any des de NODE Garraf, amb la col·laboració de les entitats membres del consorci de l’Agència de Desenvolupament comarcal. Es tracta d’afavorir el finançament d’iniciatives empresarials a partir de capital provinent d’inversors particulars. L’objectiu és que aquestes iniciatives germinin a prop de casa nostra.

NODE Garraf té obertes les línies per atendre inversors interessats, d’una banda, i plans de negoci, d’una altra.


 

NODE GARRAF
L’Agència edita un tríptic sobre eficiència i l’estalvi energètics

Amb el suport de Diputació de Barcelona, l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf acaba d’editar un tríptic amb la intenció d’explicar el què i el com de l’eficiència i l’estalvi energètics.

Amb to divulgatiu l’edició presenta un recull dels avantatges que suposa per a les empreses les bones pràctiques en matèria energètica i el coneixement de les opcions a partir de les renovables.

Llegeix més...


 

POLÍGONS
Els polígons del Garraf tenen aparador a Internet

Un web gestionat per l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf conté la informació dels polígons d’activitat econòmica de la comarca. Hi trobareu els mapes, amb la ubicació d’indústries i establiments diversos, així com les parcel·les amb la disponibilitat de sòl i sostre industrial.

El site disposa d’un sistema de cerques i localització de les empreses radicades en cadascun dels polígons.

Llegeix més...


 

REEMPRESA
NODE Garraf reuneix els prescriptors externs

El programa Reempresa té la finalitat de donar continuïtat als negocis i afavorir la seva cessió a iniciadors que vulguin prendre el relleu. La iniciativa prové de la CECOT i es promou des de la Diputació de Barcelona. Al Garraf és NODE qui se n’ocupa.

El proper 8 de maig, a les 10h, a la seu de NODE Garraf, es farà una sessió informativa adreçada a possibles prescriptors, com ara gremis i associacions empresarials, gestories i assessories. Confirmeu assistència a NODE Garraf, al telèfon 938 100 722.

Llegeix més...
Propulsar el Garraf

L'hèlix és l'eina de la propulsió. Aplicat a un entorn geogràfic suposa l'acoblament, al voltant d'un únic eix, dels sectors que més tenen a veure amb l'economia del territori.

Aquest digital que esteu llegint és el periòdic de l'Hèlix Garraf, el fòrum que acabem de posar en marxa, entre tots, per orquestrar el nostre econosistema.

Hèlix Garraf aplega representants d'institucions públiques i privades; de l'empresariat i els sindicats, de la universitat i la recerca, dels instituts i la formació professional, dels centres ocupacionals, del sector financer, de l'àmbit de la seguretat i dels mitjans de comunicació.

La primera missió és fer girar l'hèlix i, tot seguit, posar-hi rumb i dibuixar els horitzons estratègics. Pel mes de setembre es prepara un simposi en el què s'hauran de definir les directrius i les actuacions a implementar a curt, mitjà i llarg termini.

Tot just acabem de conèixer que el Garraf es manté en el vagó preferent de la competitivitat i és la desena comarca catalana amb més potencials de creixement. Hem de gestionar millor aquests avantatges comparatius si volem consolidar la nostra posició entre les capdavanteres.

Isidre Also
NODE Garraf


 

 

SANT PERE DE RIBES
Programa d’assessorament als comerços

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha endegat una iniciativa que té l’objectiu d’afavorir la competitivitat del comerç del municipi. Es tracta d’assessorar de manera directa i individualitzada als establiments que ho sol·licitin. Els àmbits de consulta són molt diversos, com ara temes fiscals, d’atenció al client, de comerç electrònic, d’interiorisme, de protecció de dades..

Llegiu més...


 

SANT PERE DE RIBES
Espai Empresa, a Les Roquetes

Es posa en marxa l’Espai Empresa Roquetes que donarà cabuda a empreses, bé en format cowork o bé amb possible utilització de despatxos. Les empreses compartiran serveis i recursos comuns (sala de reunions, projector, office...). El nou equipament està ubicat a l’Av. Gaudí, a Les Roquetes. Es preveu que el primer any sigui gratuït; a partir del segon, s’establiran quotes mensuals amb un preu progressiu per tal d’afavorir i incentivar noves activitats i de recent creació.

Més informació...


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Es presenta el Pla de Projecció Internacional

El pla perfila un full de ruta i ha estat definit com un document obert i que ha de continuar recollint les diferents sensibilitats dels agents i sectors implicats. Una de les accions destacades derivades del document serà la creació d'un consorci a la ciutat que reculli les diferents sensibilitats dels sectors implicats i treballi en la implementació de les accions derivades de les línies estratègiques i es reculli de noves a desenvolupar en el futur.

Llegiu més...
 

 

ACCIÓ
Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Un tràmit inesperat, un document desconegut, una llicència imprescindible o una complicació que atura una operació. Els negocis a l’exterior sovint presenten barreres tant en origen com en destí que poden posar en risc el creixement internacional de la teva empresa. Des d’ara, l’Oficina tècnica de barreres a la internacionalització ofereix un servei d’atenció personalitzada que dóna resposta ràpida a consultes sobre les problemàtiques i tràmits d'exportació i importació, tant en origen com en destí.

Llegiu més...


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Presentació de candidatures al programa Accelera Creixement

Accelera Creixement és un programa de suport a empreses amb alt potencial de creixement promogut per la Diputació de Barcelona i PIMEC. Adreçat a empreses de més de 3 treballadors i amb una antiguitat de mínim 5 anys. Les empreses participants tindran l’oportunitat d’accedir a més de 70 hores de formació i assessorament in company amb experts en temes com estratègia, finançament, transformació digital, innovació i internacionalització, entre d’altres, per tal d’abordar els seus projectes de creixement. El cost aproximat per empresa és de 5.500 €, dels què l’empresa només n’haurà d’aportar 500 (+IVA).

Llegiu més...


 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Segona edició del programa Comerç21

Aquest programa té per objectiu definir i implementar noves estratègies per tal de donar l’impuls que necessita cada negoci de forma individual. En aquest projecte es donarà suport, segons les necessitats de cada cas, a millorar àrees fonamentals dels comerços i serveis, com ara redefinir el model de negoci, comercialització i màrqueting, digitalització, equip humà, professionalització i gestió, entre d’altres.

Llegiu més...


 

ICAEN
Nou cercador de projectes d’estalvi i eficiència energètica

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha posat en marxa un cercador que permet accedir tant a projectes d’estalvi i eficiència energètica realitzats a Catalunya com a recursos pedagògics per formar, sensibilitzar i fer difusió de l’ús responsable de l’energia. Aquesta eina pretén, per un costat, facilitar exemples de projectes exitosos d’estalvi i eficiència energètica als professionals del sector i, per l’altre, posar a disposició de mestres i educadors diferents activitats i recursos educatius orientats a augmentar el coneixement i la conscienciació sobre el consum d’energia.

Llegiu més...


 

MANCOMUNITAT PENEDÈS GARRAF
Jornades de suport i orientació a l’emprenedoria

El Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf porta a terme programes d’atenció i acompanyament als iniciadors d’activitat. Entre les accions més destacades destaca l’organització de jornades de suport i orientació a l’emprenedoria, en la què hi col·laboren experts de la FEGP Advising, iniciativa de la Federació Empresarial del Gran Penedès tot just per afavorir les noves activitats empresarials.

Aquestes jornades es realitzen d’acord amb un calendari planificat amb els ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú, municipis en els què tenen lloc les sessions.
 
RECONEIXEMENTS
AKO, Canopack i Endutex, guardonades amb els Premis FEGP 2018En el decurs de La Nit de l’Empresa, el darrer divendres d’abril a la Finca Mas Solers de Sant Pere de Ribes, es van lliurar els premis de la Federació Empresarial del Gran Penedès. Pel que fa a empreses del Garraf, van ser guardonades AKO, en l’apartat d’Innovació; Canopack i Endutex, aquestes dues en la categoria d’Indústria.

En l’apartat de Medi ambient, es va entregar el Duc a la companyia Sorea. El Premi FEGP a la nova iniciativa empresarial va distingir la consultoria Incognos i en l'àmbit de Compromí Social, la centenària Fundació Privada Sant Antoni Abat. Una altra empresa destacada va ser Scaparium, que va rebre el premi del col·lectiu Joves d’Empresa.

Llegiu més...

SIE · MANCOMUNITAT PENEDÈS GARRAF
Observatori del mercat de treball al GarrafTots els mesos, el Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf elabora una síntesi de les dades del mercat de treball en relació amb cadascun dels sis municipis del Garraf.

Visita suggeridaSopar · col·loqui
Amb Jaume Roures, president de Mediapro
· Data: dilluns 7 de maig · 20h30
· Lloc: Restaurant Marejol · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: GREC, Grup d'Estudis Econòmics de la FEGP
· Inscripcions: 35 € · No-socis: 40 € (més IVA)
· Cal confirmar amb antelació · Format amb inscripció limitada
+ info

Sessió informativa
Reempresa · Adreçada a prescriptors
· Data: dimarts 8 de maig · 10h
· Lloc: NODE Garraf
· Organitza: NODE Garraf
· Més info: tel. 938 100 722

Sant Pere de Ribes
Com millorar el meu projecte de negoci
Assessorament professional rotatiu per taules temàtiques
· Data: dimecres 9 de maig · 9h30 (a 13h)
· Lloc: Centre Cultural El Local. C/Eduard Maristany (cantonada C/ Onze de setembre).
· Organitza: Ajuntament de Sant Pere de Ribes, FEGP i Mancomunitat Penedès Garraf
· Més info: tel. 938 140 189 o tel. 938 967 300

Sitges
Esmorzars d’Empresa:
“El perfil del licitador. Principals funcionalitats associades”
· Data: divendres 11 de maig · 8h30 (a 10h30)
· Lloc: Auditori Centre Cultural Miramar. C/ de la Davallada, 12
· Organitza: Nivell 10 · Ajuntament de Sitges
+ info

Sitges
Jornada Hotels & Tourism
· Data: dimarts 15 de maig · 10h
· Lloc: Auditori de l'edifici Miramar, Sitges
· Organitza: CaixaBank
· Col·labora: Ajuntament de Sitges, FEGP i Gremi d’Hostaleria de Sitges
- Presentació “Nou model CaixaBank Hotels & Tourism”
- Ponència “Reposicionament de la planta hotelera”
- Solucions E-Commerce adaptades al Sector Turístic

Vilanova i la Geltrú
Hèlix Garraf · Fòrum de l’econosistema comarcal
· Data: dijous 17 de maig · 10h30 (fins a les 12h)
· Lloc: Masia d’en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf
· Col·labora: Consell Comarcal del Garraf

ACCIÓ
Cercador de missions empresarials

ACCIÓ ha endegat aquest cercador per tal que els directius que estiguin interessats a fer prospecció i detectar els mercats més adients per als seus productes, com també per trobar proveïdors o partners comercials, puguin trobar l’oportunitat de viatjar en missions empresarials a l’exterior. La cerca es pot fer a partir de diferents camps: per països, àrees geogràfiques, sectors, etc.

Visita suggerida

ICAEN
Les claus de la transició energètica

Visita suggerida
EIX DIARI
“Vilanova no podrà oferir grans naus ni parcel·les industrials fins d’aquí quatre o cinc anys”
Llegiu més...

EL PERIÓDICO
“L'àrea metropolitana es queda sense oferta de naus industrials”
Llegiu més...

VIA EMPRESA
“Els poligoners s'estimen més l'escombra que el 4.0”
Llegiu més...

Amb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat

Powered by Consorci CSE