Si no veieu bé aquest butlletí cliqueu aquí

Edició número 1 | 06.04.2018

 

 

NODE GARRAF
Hèlix Garraf es posa en marxa per dinamitzar l’economia comarcal

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf acaba de posar en marxa Hèlix Garraf, una iniciativa ideada per a la vitalització del nostre econosistema comarcal. Va començar a girar el 15 de març, a la Masia d’en Cabanyes, a Vilanova i la Geltrú, amb la participació de quaranta representants dels estaments empresarials, sindicals, financers, de la formació i de l’administració local.

Llegeix més...


 

NODE GARRAF
El Cercle Local d’Inversors promou el finançament “km 0”

NODE Garraf promou el Cercle Local d’Inversors, una iniciativa que posa en contacte inversors particulars amb iniciadors que busquen finançament per envolar una nova activitat. El procediment requereix presentar el pla de negoci a l’àrea d’Empresa de la mateixa Agència de Desenvolupament NODE Garraf. El programa també ofereix assessorament financer.


 

HÈLIX GARRAF
Es prepara el 1r Simposi d’Estratègies de la Comarca del Garraf

Hèlix Garraf tindrà com a primera conseqüència un simposi des del què es determinaran les línies estratègiques per al desenvolupament econòmic de la comarca. La cita congressual està prevista per finals de setembre. Com a entitat líder, NODE Garraf ja està orquestrant els grups de treball que prepararan les temàtiques clau: el model econòmic, les infraestructures, la formació, l’economia digital, la mobilitat i el suport a l'activitat empresarial.


 

PUNT DE TROBADA
El Consell de Promoció Econòmica, l’embrió de l’Hèlix Garraf

Des de fa un any i mig, el primer divendres de cada mes, a primera hora del matí, NODE convoca el Consell de Promoció Econòmica del Garraf. És un espai idoni per la compartició de projectes i iniciatives d'àmbit local i comarcal, relacionats amb la promoció econòmica de la nostra demarcació. Hi són convidats el consell comarcal, ajuntaments, organitzacions empresarials i sindicals, la UPC i la Mancomunitat Penedès Garraf.


 

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF
Pacte per l’Ocupació a la Comarca del Garraf

De la mà de NODE Garraf, el Consell Comarcal condueix la iniciativa d’un esperat Pacte per l’Ocupació a la Comarca del Garraf. La consultora Daleph ha estat designada per a la realització de l’estudi previ i posterior redactat. Hi participen els ajuntaments, les organitzacions empresarials i sindicals i les entitats relacionades amb polítiques ocupacionals. Estarà enllestit abans de l’estiu.
NODE Garraf, l’eina de promoció de les oportunitats de la comarca

En el moment actual, les xarxes digitals han esdevingut l’eina més important en l’ús de la informació, un model a seguir per donar a conèixer i posar en valor tot allò que ens envolta, tot allò en què treballa NODE Garraf: la generació d’activitat econòmica i negoci, la promoció turística, el medi ambient o el desenvolupament comercial...

Dins d’aquest paradigma, NODE promou les oportunitats que el Garraf ofereix. Dona relleu a la conjunció entre els municipis d’una comarca que emergeix entre el mar i la muntanya, plena de possibilitats, amb voluntat de creixement, i amb uns actius que han de fer-la desenvolupar com mai.

Rosa Huguet i Sugranyes
Presidenta de NODE Garraf


 

 

SANT PERE DE RIBES
Subvencions per afavorir l’activitat econòmica

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes manté obert el termini de presentació de sol·licituds al programa de subvencions per fomentar la creació i la millora d’activitats econòmiques, noves persones donades d’alta del règim d’autònoms i per la innovació de les empreses al municipi.

Llegeix més...


 

VILANOVA I LA GELTRÚ
Major compromís entre l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la UPC

Neus Lloveras s'ha reunit recentment amb el nou rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Torres. S’han posat en comú els respectius punts de vista sobre la relació que han de mantenir la ciutat i la universitat. Ambdós representants van coincidir en la voluntat de seguir la línia de col·laboració dels darrers anys i de reafirmar la vigència del conveni marc existent entre ambdues institucions.

Llegeix més...
 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
El Garraf és la 13a comarca en l’Índex d’Innovació de Catalunya

La Diputació de Barcelona ha elaborat l’estudi “Els sistemes d’innovació comarcals a la demarcació de Barcelona” que radiografia el nivell d’innovació a tot Catalunya i, especialment, a les 12 comarques de la demarcació, amb l’objectiu d'oferir als agents del territori una eina útil i potent per avaluar l’eficàcia de les polítiques vinculades amb la  innovació, per contribuir així al desenvolupament local.

Llegeix més...


 

GENERALITAT DE CATALUNYA
Nou sistema d’accés a les notificacions electròniques

La Generalitat de Catalunya ha millorat el sistema d’accés a les notificacions electròniques per tal de facilitar que tothom hi pugui accedir de la manera més senzilla i amb més dades. Així, ara l’accés es pot fer des de qualsevol navegador web (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) i amb certificat digital, idCAT Mòbil o amb contrasenya d’un sol ús.

Llegeix més...


 

REEMPRESA
NODE Garraf va participar a la Matinal de Reempresa a Igualada

El Centre de la Reempresa de Catalunya va organitzar a Igualada la quarta edició de la Matinal de la Reempresa; un matí d’activitats i conferències destinades a cedents i reemprenedors que busquen comprar o vendre un negoci que estigui en funcionament. Igualada va agafar així el relleu de Sabadell, que va acollir la tercera matinal del programa el passat mes d’octubre.

Llegeix més...
FEGP
Informe de Conjuntura Econòmica al Garraf

A 31 de desembre de 2017, la comarcal del Garraf comptava amb 4.089 centres de treball, que aplegaven un total de 34.940 llocs de treball. En la comparativa interanual aquestes dades suposen un increment del 0,8% i l’1,8%, respectivament.

El 30,25% dels llocs de treball estaven ocupats per treballadors autònoms.

En tancar l’exercici passat constaven en els registres oficials 8.891 persones desocupades, amb una taxa d’atur del 13,9%. En relació amb l’any anterior es va reduir el nombre d’aturats en un 8,6%. 

Visita suggerida06.04.18  |  8h30
Consell de Promoció Econòmica del Garraf
· Lloc: Can Giró · Av. Cubelles, 88 · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: NODE Garraf

06.04.18  | 10h30
Sessió informativa · Pla de Rutes del Patrimoni del Garraf
· Lloc: Can Giró · Av. Cubelles, 88 · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: Consell Comarcal del Garraf
· Col·labora: NODE Garraf

10.04.18  |  8h30
Esmorzar d’Empresa: Nou reglament general de protecció de dades
· Lloc: Auditori del Centre Cultural Miramar. C/ de la Davallada, 12. Sitges.
· Organitza: Ajuntament de Sitges · Nivell 10

19.04.18  |  9h30
Jornada d'Orientació i Suport a l'Emprenedoria
· Lloc: Auditori del Centre Cultural Miramar. C/ de la Davallada, 12. Sitges.
· Organitza: FEGP, Mancomunitat Penedès Garraf i Ajuntament de Sitges · Nivell 10

20.04.18  |  9h30
Fòrum Universitat, Disseny i Empresa
· Lloc: Escola Politècnica Superior d’Enginyeria · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: EPSEVG · UPC
+ info

24.04.18  |  19h00
Presentació de l'Índex FEGP de Competitivitat de les Comarques Catalanes
· Lloc: Masia d'en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: FEGP · Federació Empresarial del Garraf
· Col·labora: Consell Comarcal del Garraf

25.04.18  |  9h30
Jornada de reputació online al sector turístic
· Lloc: Sitges (per confirmar)
· Organitza: NODE Garraf · Turisme
· Col·labora: Gremi d’Hostaleria de Sitges

27.04.18  |  20h30
La Nit de l'Empresa
· Lloc: Finca Mas Solers · Sant Pere de Ribes
· Organitza: FEGP · Federació Empresarial del Garraf
+ info

ACCIÓ
Catalonia Trade Portal

El Catalonia Trade Portal reuneix més de 800 fonts documentals d’arreu del món perquè de forma immediata pugueu conèixer els controls, llicències o aranzels en els productes i països que us interessen. A més, sabreu la documentació que requereix el vostre producte arreu del món i, fins i tot, podreu calcular els costos d’importació o exportació en qualsevol mercat.

Visita suggerida

DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Atur mensual de la demarcació de Barcelona

Visita suggeridaAmb el suport de

NODE Garraf · Agència de Desenvolupament
Av. de Cubelles, 88, 2a planta 08800 Vilanova i la Geltrú
node@nodegarraf.cat | www.nodegarraf.cat

Per modificar la vostra subscripció, donar-se de baixa o alta envieu un correu a node@nodegarraf.cat