Comunicat a Premsa

Empresa i Cultura es troben al Garraf

 

L’auditori de l’Institute of the Arts Barcelona, a Sitges, aquest dijous ha estat l’escenari d’una jornada centrada en el binomi cultura i empresa.

L’Agència NODE Garraf, la Fundació Catalunya Cultura i el mateix Institute han promogut una sessió de ponències i debats en la què es pretenia exaltar la necessitat d’un apropament entre els àmbits de l’empresa i la cultura.

El patrocini cultural i el mecenatge, així com els incentius fiscals que els haurien d’estimular, han estat els temes de fons i s’hi han referit els ponents de manera persistent.

Xavier Gramona, vicepresident de la Fundació Catalunya Cultura i alhora vicepresident de la societat cavista Gramona, ha coincidit amb Neus Lloveras, presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès, i amb Dolors Garcia, presidenta de l’Institut d’Estudis Penedesencs. Amb ells també ha intervingut el codirector del Festival Jardins de Terramar, Joan Ramon Rodríguez, qui ha introduït el nou concepte de patrocini fiscal.

En una segona taula s’han centrat les intervencions en el programa Impulsa Cultura, promogut per la Fundació Catalunya Cultura, i en la casuística de l’Institute of the Arts Barcelona, representat per Mireia Vázquez. L’altre ponent, Xavier Servat, és gerent de la Fundació Fluidra i mentor del Programa Impulsa Cultura. Judit Bordas, responsable del mateix Programa Impulsa Cultura ha estat la relatora d’aquest espai divulgatiu.

L’obertura de la jornada ha comptat amb l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i la directora de la Fundació Catalunya Cultura, Maite Esteve, així com la benvinguda per part de l’amfitriona, Mireia Vázquez.

La presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet; la presidenta del CoNCA, Vinyet Panyella, i el regidor de Cultura i Joventut de Sitges, Xavi Salmerón, han completat el programa amb la sessió de cloenda i han destacat la idoneïtat d’aquestes jornades per tal de promoure relacions de reciprocitat entre els àmbits de la cultura i l’empresa.