Un dels grans cavalls de batalla de tots els sectors turístics és la desestacionalització i el turisme esportiu pot exercir un paper clau en tres àmbits: formació, organitzacions de competicions i experiències.

A la base de RocRoi de Vilanova i la Geltrú i a la de Murillo de Gállego ens centrem en la formació  fent cursos per monitors i diferents tipus d’estudis associats a les nostres activitats. Aquest model s’ha mostrat funcional, ja que garanteix la continuïtat i estabilitat de la plantilla de monitors i alhora ens permet crear “cantera”.

L’organització de competicions és un àmbit on es pot aconseguir una desestacionalització important. El Garraf pot jugar un paper rellevant com el de l’Alt Empordà, on habitualment i fora de temporada s’organitzen competicions que assoleixen bones ocupacions turístiques a l’atraure a centenars de participants i visitants durant la temporada baixa.

RocRoi pot ser un aliat en aquest sentit. Vam organitzar al 2019 el Campionat del Món de piragüisme en la modalitat de freestyle a finals de juny al Pallars, on van participar 250 palistes, amb ocupació plena als hotels i càmpings de la zona i un retorn econòmic directe d’uns 6 milions d’euros.

Pel que fa a les experiències, al Garraf tenim un clima que garanteix unes condicions immillorables. Si som capaços de crear productes que atreguin practicants d‘esports a l’aire lliure que no poden realitzar als seus països a l’hivern, el Garraf serà un emplaçament clau a 20 minuts de l’Aeroport de Barcelona, amb accés al mar i on puguin practicar esports nàutics.

L’oferta esportiva, cultural i gastronòmica ha de generar un plantejament global de la comarca on tots els actors implicats facin una aposta en aquesta direcció per tenir continuïtat de flux de visitants durant tot l’any.

Lluís Rabaneda

CEO de Roc Roi