Comunicat a premsa

El Quadern Grana proposa el rumb industrial del Garraf

De resultes del 4t Simposi s’ha presentat l’edició del Quadern Grana de l’Economia del Garraf. El dèficit de sòl disponible contrasta amb les condicions favorables per a la retenció i l’atracció d’activitat industrial.

 

Entre el 9 i l’11 del passat mes de març, la quarta edició de les jornades d’economia i estratègia comarcals va decantar les ponències a la proposta d’un Garraf com a districte empresarial. Es va fer un balanç dels punts forts i febles de la comarca a l’hora de retenir i atraure activitat econòmica i, en particular, empreses dels sectors industrial i tecnològic.

Com ja es va fer en les anteriors edicions del Simposi Garraf, el resum de les ponències i les conclusions s’han apuntat en una llibreta, que aquesta vegada s’ha presentat amb el nom de Quadern Grana de l’Economia del Garraf.

El mateix relator, el periodista Jordi Lleó, ha fet un exercici de síntesi en el què es fa referència a la seixantena d’intervencions que es van aplegar durant els tres dies del Simposi. En l’epíleg del Quadern s’afirma que “hi ha un clam generalitzat per la recuperació del sector industrial a la comarca, perquè és evident que més indústria vol dir més resiliència, millors condicions laborals, més productivitat i més oportunitats socials” i també que “els espais industrials existents són petits, cars i poc adequats pel que l’activitat industrial que s’intueix que pot venir al Garraf té a veure amb empreses amb un fort component tecnificat.”

La presentació del nou Quadern s’ha fet a l’Ajuntament de Canyelles, tot just per part de la seva alcaldessa, Rosa Huguet, alhora presidenta de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, entitat promotora dels quatre simposis i editora dels corresponents quaderns.

Podeu obrir la versió digital del Quadern Grana de l’Economia del Garraf en aquest enllaç.

Aquí podreu descarregar el pdf: Quadern_grana