El Garraf vol tornar a “sonar” amb més força que mai.

 

Sota el segell del Garraf sona, terra de festivals un total de vint festivals presenten dues peces audiovisuals on s’explica la situació viscuda durant la primera onada de la crisi sanitària al mes de març. Alhora serveix per enviar un missatge d’optimisme, col·laboració entre ells, orgull de comarca i la voluntat de reprendre l’activitat amb més força i il·lusió que mai. En una comarca que demostra un potencial únic en l’àmbit de l’organització de festivals.

L’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, juntament amb la productora Crispetes Films de Vilanova i la Geltrú, ha produït dues peces audiovisuals on es promocionen els festivals de la comarca i on es mostra, alhora, el potencial de la comarca com a territori cultural i l’impacte econòmic i social que generen aquests esdeveniments.

La primera de les peces mostra a tall de mini documental i amb una durada d’uns 8 minuts, com els festivals van anar rebent la notícia i l’evolució de la crisi sanitària amb l’obligació de cancel·lar les seves programacions. Així com algunes dades, amb més de 1.300 persones empleades directament i indirecte que es van veure afectades, o les més de 200.000 persones que visiten la comarca per assistir a aquests esdeveniments.

Al llarg de tres capítols: “incertesa, identitat i missatge”, el vídeo és el testimoni directe dels organitzadors dels festivals i parla a l’espectador de la situació viscuda des d’un vessant emocional. Els protagonistes parlen de la fortalesa i col·laboració que va sorgir d’entre tots ells en els moments difícils i la voluntat de tornar més forts que mai. L’orgull de comarca i la situació privilegiada d’un territori que serveix de marc inigualable per a tots ells. Es destaca, també, el caràcter creatiu i inquiet de la gent del Garraf com a terra de creadors.

La segona de les peces té un marcat caràcter promocional i va dirigida al públic final per retre’ls un petit homenatge i mostrar la voluntat de tornar a trobar el públic tan bon punt sigui possible, els autèntics protagonistes dels festivals. És un agraïment a tota aquella gent que durant l’any omple les programacions i ve a la comarca per gaudir de l’oferta dels festivals però també dels recursos i atractius turístics del Garraf.

Garraf sona, terra de festivals s’emmarca en l’estratègia de promoció del  turisme cultural per part de l’Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf, i en concret del turisme de festivals com a impulsor d’atractivitat turística i motor econòmic.

El projecte l’impulsa NODE Garraf, de la mà de Diputació de Barcelona, quan l’any 2018 se signa un conveni de col·laboració entre l’Agència i una quinzena de festivals. Des de llavors s’han posat en marxa diferents accions de promoció dels festivals com mupis a algunes estacions de rodalies Renfe de Barcelona, falques de ràdio a Rac 1, o la publicació del calendari anual de festivals. Enguany s’havien definit un paquet d’accions, entre les quals es destacaven la producció de material gràfic com estovalles reciclables de paper per les terrasses dels restaurants i bars de la comarca amb el calendari de festivals, bàners per a publicitat online, acords amb mitjans de comunicació per a la publicació dels calendaris i la promoció dels esdeveniments o la presència a fires amb material promocional, entre d’altres.

Malgrat que la crisi sanitària va aturar totes les accions previstes, menys la realització dels dos vídeos, ja es treballa per tornar el 2021 amb més força que mai.

Els festivals del Garraf sona, són: Fes+Chapeau, Feel Chill, Temps de vi, FIMPT, Son Solers, Rua Summer, Concerts de mitjanit, Nowa Reggae, Jardins Terramar, El Tingladu, Cubelles Noir, Dona veu fest, La Verema, Dixieland tast, Monocicle, Jazz & Blues, Sitges Film Festival, Sitges Next i els dos espais amb programació anual de la Carpa Revolució i la Daurada.

A continuació us fem arribar els enllaços:
 
Vídeo promocional “tornarem” (51″)

Tràiler mini documental “El Garraf Terra de Festivals” (1’111″)

Mini documental El Garraf Terra de Festivals (8’57”)