El Garraf entre les comarques amb major increment d’empreses

Comunicat a premsa

El Garraf entre les comarques amb major increment d’empreses

 

L’any 2021 al Garraf es van donar d’alta 527 societats mercantils, un 53,6% més que l’any precedent. La dada suposa un rècord i situa la comarca entre les 9 primeres amb major activitat emprenedora. El Baix Penedès està en el lloc 33, amb 160 noves societats, i l’Alt Penedès està en el lloc 34, amb 154.

En el cas del Garraf, els sectors amb major dinamisme creixent en el decurs de 2021 van ser el Comerç, amb un 19,2% d’increment en el nombre de societats, seguit de l’Hostaleria (10,8%) i la Construcció (9,7%).

Per municipis, Vilanova i la Geltrú i Sitges es troben entre el top 20 de les poblacions catalanes amb major increment percentual de societats durant l’any 2021 i que més han crescut els darrers 7 anys.

La capital del Garraf és la 5a ciutat en la què més ha crescut el cens d’empreses, amb un total de 157; un 37,7% més que en l’any anterior. Sitges ocupa el lloc 11è, amb la creació de 144 empreses, un 30,9% més que en l’exercici 2020.

Cal destacar el cas de Sant Pere de Ribes, que en el decurs de 2021 va aplegar la creació de 175 societats, un 101% més que en l’any anterior. Aquest percentatge col·loca el municipi en el podi entre les poblacions catalanes que major creació d’empreses han registrat.

A diferència de Vilanova i la Geltrú i Sitges, l’auge del cens empresarial de Sant Pere de Ribes s’ha provocat sobre manera en els darrers dos anys; per això no comparteix el rànquing dels top 20, en el què sens dubte tindria posicions capdavanteres.

En el global de Catalunya, l’any 2021 es van constituir un 28,8% més d’empreses que l’any anterior. En el conjunt de la vegueria del Penedès aquest increment va ser del 34,1%; el tercer àmbit territorial amb major percentatge de creixement, després de les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran.

Les dades han estat facilitades per la consultora Actíva Prospect i procedeixen de fonts oficials.

Tot just amb el títol El Garraf, districte empresarial, del 9 a l’11 de març tindrà lloc el 4t Simposi Garraf, les jornades d’economia i estratègia comarcals que enguany s’emplaçaran en diferents escenaris, a Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú.