CAVES VILARNAU UTILITZA BIOMASSA COM NOVA FONT D’ENERGIA CALORÍFICA

Vilarnau ha inaugurat oficialment, al costat del conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ciuraneta, i el President de González Byass, Mauricio González-Gordon una caldera de biomassa per a l’obtenció d’energia calorífica.

Sant Sadurní d’Anoia, octubre de 2015.- Vilarnau posa en funcionament una caldera de biomassa que fa servir les restes orgàniques de la poda de la vinya com a font d’energia renovable. Inaugurada de forma oficial pel conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ciuraneta, i el President de González Byass, Mauricio González-Gordon, aquesta caldera permetrà eliminar el consum de combustibles fòssils (25.000 litres a l’any de gasoil) emprats en la generació d’energia calorífica, que suposa el 22% del consum total d’aquesta cava. Així mateix, es disminuiran les emissions contaminants a l’atmosfera, no contribuint a l’efecte hivernacle.

Per a l’obtenció de la biomassa, Vilarnau fa servir màquines “prepoda” que tallen els sarments sobrants de la vinya, els trituren i dipositen en sitges. En funció de la necessitat energètica, aquesta biomassa es consumirà per la combustió de la caldera instal·lada a la cava.

El resultat és l’obtenció d’energia calorífica sostenible i lliure de fums que servirà per als circuits d’aigua destinats a l’esterilització de materials i línies d’embotellament -que necessita aigua a 80ºC i que suposa un gran consum energètic-, neteja de filtres, bótes o estabilitzadors dels vins base, així com els circuits de calefacció de les instal·lacions de la cava.

Aquesta mesura de “Vinyes per calor” s’emmarca dins del programa europeu Life.

#VilarnauSostenible

Aquesta cava avantguardista artesanal fa un pas més per convertir-se en 100% sostenible. Des de la seva fundació, Vilarnau ha basat totes les seves activitats en el respecte i cura del medi ambient, la terra i la natura, per tal d’oferir uns caves elaborats amb el menor impacte possible sobre el medi ambient.

Seguint aquesta màxima, Vilarnau aplica mesures per a l’autoabastiment de l’aigua, recuperant-mitjançant una bassa basses que recull la de la pluja i la reciclen amb un sistema de purificació. També, fomenta la utilització del suro natural, informant i mentalitzant al consumidor sobre el seu ús i reciclatge a través de la campanya “Tu recicles, Vilarnau transforma”. I mai oblida la importància de la conservació i recuperació del tradicional ecosistema situat al voltant de la finca, proporcionant un hàbitat natural a garses i senglars.

* * * *

Vilarnau és una petita i avantguardista cava artesanal, on la màgia de la tradició i la modernitat s’uneixen en perfecta harmonia. Dissenyada per l’arquitecte Luis González i decorada pel conegut dissenyador Antonio Miró, el seu nom fa referència a l’antic DOMVS (casa romànica fortificada dels Vila Arnau). Aquesta cava es proveeix de vinyes plantades en el mateix lloc en el qual els primers propietaris del DOMVS conreaven les seves vinyes al segle XII. Vilarnau, que elabora una gamma clàssica de caves i una altra d’autor, ofereix limitadíssimes produccions d’una alta qualitat, avalada per premis i reconeixements nacionals i internacionals.