Cal buscar noves fòrmules per adaptar-nos

Són temps convulsos i d’incertesa. La pandèmia de la Covid-19 ens ha trasbalsat a tots i totes i no hi ha sector econòmic que no hagi patit els seus efectes d’una manera o altra. És en aquests moments difícils -per molt que sembli un tòpic- quan hem d’estar més units que mai i sobretot no decaure en l’esforç de tirar endavant.

Els ajuntaments estem fent també un esforç molt important per mirar de pal·liar els efectes de la crisi. Els nostres recursos i competències són, però, limitats i cal buscar noves fórmules que ens serveixin per adaptar-nos a les situacions de cada moment. I és que moltes coses no tornaran a ser com abans. D’aquí la importància de reconvertir-nos i replantejar models o estratègies que donàvem per vàlides i que podem veure trontollar.

Ara el context ha canviat i ens mostra nous escenaris que ens han de portar a ajustar o reorientar molts plantejaments.

La nostra és una comarca que encara té un llarg recorregut de desenvolupament i, més enllà del turisme i del sector serveis, haurà de fer una aposta decidida per d’altres sectors, com l’industrial, i la captació de noves empreses que aportin nous valors.

En definitiva, cal reinventar-nos, trobar només aliances, buscar les noves oportunitats i sobretot treballar per la cohesió, l’estabilitat i el futur de les nostre empreses i de la nostra societat.

Abigail Garrido Tinta
Alcaldessa de Sant Pere de Ribes.