Comunicat a Premsa

Andreu Mas-Colell proposa tres grans reptes

 

La descarbonització, la globalització i la demografia són els tres grans reptes als què ha de fer front la nostra societat. En una nova sessió dels Monodes el professor Andreu Mas-Colell ha fet una dissecció de cadascun d’aquests tres fenòmens.

Aquest dijous s’ha reprès el cicle Monodes, que promou l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf. En mode telemàtic, els participants han escoltat una lliçó d’actualitat en la què s’han abordat qüestions com el nou context de la UE a partir del Brexit, la crisi climàtica i la irrupció tecnològica.

Ha estat el professor universitari, economista i polític Andreu Mas-Colell qui ha exposat diferents arguments per deixar clar que cal un major esforç per part de les institucions europees per assolir l’objectiu de l’European Green Deal i suprimir la producció d’emissions netes de gasos d’efecte hivernacle. El professor ha afirmat que per aconseguir-ho en el termini previst, fins l’any 2050, potser no quedarà més remei que continuar amb la generació d’energia nuclear, a l’espera que s’acabin imposant les energies renovables.

Pel que fa al gran repte demogràfic, Andreu Mas-Colell ha mirat insistentment al continent africà i ha advertit que el seu creixement contrasta notablement amb la reducció de població a Europa, de manera que caldrà gestionar degudament els moviments migratoris que vindran a compensar aquests desequilibris.

La intervenció del professor Mas-Colell en aquesta sessió dels Monodes ja es pot veure a l’espai de Youtube, https://youtu.be/NUaLZRSmLTY

Aquesta era la setena ponència del cicle. L’han precedit les intervencions de Joan Canadell, Josep Oliver Alonso, Antón Costas, Oriol Amat, Xavier Ferràs i Vicent Partal. El proper 9 de novembre, en el marc de la Fira de Novembre, NODE Garraf proposa una nova sessió que tindrà com a ponent el tecnòleg Genís Roca.